ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 98,9 fm.Τρίτη, 20/3/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 98,9 fm  και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου

Τρίτη, 20/3/2018             
       
Για τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου και το Σκοπιανό
Από πότε αποτελεί είδηση ότι ο Πρωθυπουργός συναντά τον Υπουργό του; Ο κ. Καμμένος τι έχει κάνει για το θέμα των δύο στρατιωτικών στον Έβρο εδώ και είκοσι μέρες; Τώρα αποφάσισαν να το συζητήσουν; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τίθεται θέμα ρήξης στις μεταξύ τους σχέσεις, γιατί οι άνθρωποι είναι «κολλημένοι» στην καρέκλα της εξουσίας. Αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων και της συνάντησης που θα έχει ο κ. Κοτζιάς με τον κ. Νίμιτς, εμείς θα είμαστε παρόντες, εφόσον τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα. Δηλαδή, εμείς θέλουμε αλλαγή του Συντάγματος, ονομασία «erga omnes» και να δούμε τι θα γίνει με τη γλώσσα. Οι κυβερνώντες, όμως, θα μας ταλαιπωρούν με το θέμα αυτό μέχρι τις εκλογές, χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη, γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να μας πουν.

Για την υπόθεση Novartis και την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων
Έχουμε πει ότι η Novartis είναι ένα διεθνές σκάνδαλο το οποίο, στην ελληνική διάστασή του, πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλος. Δεν πρέπει να σταματήσουμε στην προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή. Ας εκτιμηθεί και διερευνηθεί το θέμα σε βάθος πρώτα στη Βουλή και στη συνέχεια ας πάει στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Πολλά χρόνια πριν έλεγα ότι πρέπει να ανοίξουμε τους φακέλους όλων των κομμάτων, για να δούμε ποιοι τα πήραν και ποιοι όχι.