ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στον τ/σ «ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL» με το δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο. Τρίτη 13/03/2018Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον τ/σ «ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL» με το δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο
Τρίτη 13/03/2018

Για τα πρόσφατα γεγονότα στο ποδόσφαιρο και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Η βία είναι γεγονός ότι υπάρχει σε όλο τον κόσμο και στα περισσότερα  γήπεδα. Το θέμα είναι να υπάρχει λιγότερη βία, όπως είχε πει και ο κ. Τσίπρας το 2015 και ορθώς, μετά την διακοπή του πρωταθλήματος το Φεβρουάριο του 2015, ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής πέρασε στη Βουλή τον Νόμο 4326/2015, που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της βίας, με προληπτικά μέτρα και αυστηρές ποινές. Άρα, υπάρχει ένα καλό νομοθετικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα μπορούσε να λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού υπάρχει αυτό το πλαίσιο, γιατί δεν εφαρμόζεται; Αν εφαρμοζόταν, προχθές το βράδυ έπρεπε να συλληφθεί άμεσα ο κ. Σαββίδης και την ίδια στιγμή να υποστεί τις κυρώσεις του νόμου  η ομάδα του. Είδαμε ότι μόλις την παραμονή του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, στη 1:00 το πρωί, βγήκε το πόρισμα της ένστασης της ομάδας του ΠΑΟΚ για τις ποινές που του είχαν επιβληθεί μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΟΚ -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.  Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στην ομάδα του ΠΑΟΚ να παίξει στον αγώνα με την ΑΕΚ παρουσία φιλάθλων, των οποίων τα εισιτήρια είχαν θεωρηθεί πριν καν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ένστασης. Είναι φανερό, ότι κάποιος γνώριζε το αποτέλεσμα και είχε τυπώσει και εισιτήρια. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μάλιστα είχε πει στο παρελθόν ότι «ο  πρόεδρος της ΕΠΟ είναι δικός μας άνθρωπος». Βλέπουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει μια στημένη «ιστορία». Αυτά τα γεγονότα και αυτή η εικόνα δεν τιμούν κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει ο κ. Σαββίδης. Με ενδιαφέρουν ο Νόμος, το Σύνταγμα και η Δημοκρατία. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά προφανώς δεν είναι επαρκές. Υπάρχουν επιχειρηματίες που γίνονται εργολάβοι, παίρνουν την τάδε εφημερίδα ή την τάδε ομάδα, για να αποκτήσουν πολιτική επιρροή. Επιτέλους, στην Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχουν και ασυμβίβαστα. Αυτή τη στιγμή η Δημοκρατία μας, παρόλο που λειτουργεί καλά, έχει τις αδυναμίες της. Κάθε μέρα πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να τη στηρίζουμε περισσότερο.  Είδα ότι ο κ. Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη. Προσωπικά, δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη αλλά δεκτή η συγγνώμη του, έστω και μετά από δύο τρεις μέρες που απέφυγε το αυτόφωρο. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον άνθρωπο, απλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι στηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές. Όποιος και να είναι ο κ. Σαββίδης, θα  πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις του νόμου.

Για το χειρισμό της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση

Η Novartis είναι ένα υπαρκτό  υπο-σκάνδαλο ενός μεγάλου σκανδάλου που λέγεται «φαρμακευτική δαπάνη». Στη Βουλή αυτή τη στιγμή έχουμε μια εξεταστική για την υγεία με ατέρμονες διαδικασίες, ενώ από την άλλη έχουμε την υπόθεση Novartis, που φαίνεται ότι θα κλείσει πολύ γρήγορα χωρίς αποτέλεσμα. Όλα γίνονται από την κυβέρνηση για λόγους εντυπωσιασμού. Ό,τι πιο ανήθικο, ό,τι πιο ανέντιμο στην πολιτική σκηνή του τόπου θα είναι να κλείσει η υπόθεση Novartis. Θα έχουμε «πετάξει λάσπη» σε πολιτικούς αντιπάλους για να πάμε σε εκλογές με το «ψεύτες και κλέφτες». Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της πολιτικής συγκυρίας, ο Πρωθυπουργός ζητάει συναίνεση. Τι συναίνεση μπορεί να ζητάς όταν έχεις παραπέμψει δυο-τρεις πρωθυπουργούς και κάποιους βουλευτές, τους έχεις κατασυκοφαντήσει, τους έχεις βάλει «απέναντι»; Πάμε σε μια εξεταστική επιτροπή, η οποία δεν έχει άλλο σκοπό παρά μόνο να συκοφαντήσει και να «τραυματίσει» πολιτικούς και πολιτικές συνειδήσεις. Πάμε σε εκλογές αφήνοντας πίσω ανθρώπους, που δε θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Θα πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να τιμωρηθούν. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα στη μέση και «θολά».

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας και την έλλειψη ενωτικής πρωτοβουλίας στο εσωτερικό της χώρας από τον Πρωθυπουργό

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές με τα εξωτερικά της θέματα. Έχει να αντιμετωπίσει μια Τουρκία επιθετικότατη. Αυτά θα έπρεπε να μας απασχολούν. Με την ευκαιρία, να ευχηθώ για άλλη μια φορά να έρθουν τα παιδιά μας, οι στρατιωτικοί μας, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, γρήγορα πίσω. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί δε γνωρίζουμε πόσο μακριά θα το πάει η Τουρκία. Έπρεπε να υπάρχει ένα μεγάλο εσωτερικό κίνημα, μια μεγάλη εθνική συμφιλίωση, πράγμα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν επεδίωξε. Δεν μπόρεσε ποτέ  να είναι ένας Πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά μόνο μιας ομάδας Ελλήνων πολιτών του 35%. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει πολλούς συμμάχους. Μέχρι και το ΝΑΤΟ είπε «νίπτω τας χείρας μου, βρείτε τα μεταξύ σας». Αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Ο τόπος τώρα χρειάζεται εθνική λαϊκή ενότητα, εθνική συμφιλίωση. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι απ’ όλες τις πλευρές. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από συγκρούσεις. Αντιθέτως, έχει ανάγκη από ομόνοια και συναίνεση, γιατί απειλείται.