ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Απογευματινή Περιπολία» και τη δημοσιογράφο Σοφία Χρήστου (radio1d.gr). Τετάρτη, 7/3/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Απογευματινή Περιπολία» και τη δημοσιογράφο Σοφία Χρήστου (radio1d.gr)

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018


Για τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί από τις τούρκικες αρχές  
Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα για να επιστρέψουν αυτά τα παιδιά. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να εκμεταλλευτεί την συγκεκριμένη κατάσταση. Δεν πρέπει να δοθεί ευκαιρία στις «δυνάμεις του κακού», οι οποίες ενδιαφέρονται για την προσωπική τους επιτυχία και όχι για το εθνικό συμφέρον, να κυριαρχήσουν. Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποδεικνύεται άπειρη, αφελής και ερασιτεχνική. Αν πιστεύει ότι η Τουρκία θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αρθρώσει λέξη, κάνει μεγάλο λάθος. Βέβαια, το πρώτο λάθος το έκανε ο Τσίπρας καλώντας εδώ τον Ερντογάν και δίνοντας του βήμα. Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται όλο αυτό που γίνεται στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Κουρδιστάν και βγάζει την επιθετικότητα του και στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Η Τουρκία, ιστορικά, έχει αποδείξει ότι την ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον της. Το έχει αποδείξει από την εποχή που ο εκάστοτε Σουλτάνος αποφάσιζε για τα τεκταινόμενα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το ίδιο θέλει να κάνει κι ο Ερντογάν ο οποίος, επειδή τα τελευταία χρόνια αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει η θέση του, για να μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία, είναι επιθετικός. Το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει καταλάβει ότι θα πρέπει να διεθνοποιήσει το θέμα, ενημερώνοντας τους πρεσβευτές όλων των κρατών του κόσμου για την επιθετικότητα της Τουρκίας.


Για την ουδέτερη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών
Μπορεί να είμαι ψυχή τε και σώματι ευρωπαϊστής, όμως αναγνωρίζω ότι, αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη και η Αμερική δε φέρονται καλά στην Ελλάδα, ενώ εμείς «τα έχουμε δώσει όλα». Προσπαθούν  να κάνουν τα γλυκά μάτια στο Σουλτάνο για να μην είναι άγριος. Εγώ θέλω η χώρα μου, η οποία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να διεκδικήσει τα δικαιώματα της, στα πλαίσια της Ένωσης. Πρέπει να βάλουμε βέτο ως προς τη σχέση με την Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαιτήσεις από εμάς άρα κι εμείς πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από εκείνη. Πρέπει να πάρει σαφή θέση, σεβόμενη τις αρχές και τη φιλοσοφία της Δημοκρατίας. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα χάσει, όπως χάσαμε με την Κύπρο.


Για την ανάγκη σύνεσης και συναίνεσης των δημοκρατικών δυνάμεων της Ελλάδας
Οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να είναι ενωμένες. Πώς θα γίνει όμως αυτό όταν ο κ. Τσίπρας και κ. Καμμένος έρχονται στη Βουλή και δημιουργούν τόσο μεγάλες αντιθέσεις. Αυτό το κάνουν για να μπορέσουν να προβάλλουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική, βρίζοντας την αντιπολίτευση γενικά, αλλά αναζητώντας τη συναίνεση της για τα θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας. Δε γίνονται αυτά.


Για την ισοπέδωση των θεσμών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Στη Βουλή γινόμαστε μάρτυρες πλήρους εξευτελισμού των θεσμών. Η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία με την οποία, με τέσσερα χρόνια προϋπηρεσίας, μπορείς να γίνεις διευθυντής στο ΕΣΥ. Επίσης, ο πρώην συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, κ. Λιαργκόβας, αντικαταστάθηκε από ένα κομματικό στέλεχος, τον κ. Κουτεντάκη, χωρίς καμία ανοιχτή διαδικασία. Όταν διορίστηκε ο Λιαργκόβας, ο κανονισμός της Βουλής επέτρεπε η τοποθέτηση αυτή να είναι μια επιλογή του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Εμείς είπαμε, σαν Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλο, ότι θα πρέπει η επιλογή αυτή να γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια, προκηρύσσοντας τη θέση αυτή. Προκηρύχτηκε λοιπόν τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ και, αντί να μάθουμε ποια είναι η προκήρυξη, ποιοι είναι οι υποψήφιοι, τι προσόντα έχουν, μας έφερε τον κύριο Κουτεντάκη από το πουθενά. Αυτά δε γίνονται σε μια δημοκρατική πολιτεία. Έχουμε μια κυβέρνηση συσχετισμών, η οποία, χωρίς πολιτικές, κοιτάει τι λένε οι δημοσκοπήσεις και πράττει.


Για την επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής εκλογών
Πρέπει να γίνουν εκλογές. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί, όσο μένει, κάνει κακό στη χώρα.  200 δισ. ευρώ μας κόστισε. Οι τράπεζες απαξιώθηκαν, μας κόστισαν 35 δισ., ενώ το πρώτο μνημόνιο για το οποίο  κατηγορούν τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ- κόστισε μόνο 12 δισ. Πρέπει να βγούμε να μιλήσουμε με τους θεσμούς, να μιλήσουμε για τη Δημοκρατία, η οποία απειλείται όλο και περισσότερο. Υπολογίστε μόνο ότι ένας πρώην εισαγγελέας και διοικητής της ΕΥΠ τώρα είναι Αναπληρωτής Υπουργός. Δεν καταλύονται τα προσωπικά μας δεδομένα όταν έχουμε έναν πράκτορα Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης; Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, ούτε ο Έντγκαρ Χούβερ -ο μεγάλος κατάσκοπος και αρχηγός του FBI-δεν κατάφερε να γίνει Υπουργός στην Αμερική. Δυστυχώς κινδυνεύει η Δημοκρατία και δεν το έχει πάρει είδηση κανείς, ούτε η Αντιπολίτευση. Περιμένει ο κ. Μητσοτάκης να πέσει ο Τσίπρας με την τακτική του «ώριμου φρούτου» και αφήνει «κάθε καρυδιάς καρύδι» της ακροδεξιάς να τον εκφράζει. Εγώ είμαι αντίθετος με ό,τι λαϊκίστικο υπάρχει, είτε προέρχεται από τη δεξιά είτε από την αριστερά. Γι΄ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη ύπαρξης μιας ισχυρής κεντροδεξιάς παράταξης. Το Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσει να εκφράσει τις νέες γενιές, δίνοντας τους ένα όραμα για το μέλλον. Στο συνέδριο μας θα πάω στα πίσω θρανία και θα δώσω την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφράσουν αυτό που θέλουν.


Για την πρόσβαση σε φαρμακευτικά σκευάσματα κάνναβης

Το ότι υπάρχουν τέτοια σκευάσματα που απαλύνουν τον πόνο σε διάφορες ομάδες ασθενών είναι αποδεδειγμένο και θα πρέπει να γίνει. Δε μπορούμε να λέμε ότι είμαστε προοδευτικοί όταν αρνούμεθα τις εξελίξεις της επιστήμης, της τεχνολογίας αλλά και της ίδιας της ζωής. Αυτά τα σκευάσματα κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο και έχει αποδειχθεί και ιατρικά και φαρμακευτικά η συνεισφορά τους.  Το θέμα είναι ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν με μέτρο και με δικλίδες ασφαλείας. Η υπουργική απόφαση, που θα υλοποιεί το νόμο αυτό, θα πρέπει να διευκρινίσει πού, πότε και με ποιες διαδικασίες χορηγούνται. Θα πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε τον κακό μας συντηρητικό εαυτό και να αποδεχτούμε τη συμβολή της παγκόσμιας κοινότητας  στο καινούριο, το διαφορετικό, το ανθρώπινο και το σωστό. Αυτό που έγινε είναι μια μικρή θετική αρχή και για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος από την παράνομη εμπορία τέτοιων σκευασμάτων.