ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Τετάρτη, 11/4/2018Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018


Για το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω

Το δίλημμα που προκύπτει είναι αν αφήνουμε τη διπλωματία να πάρει θέση και να προσπαθήσει να λύσει το θέμα ή μπαίνουμε σε κάποιες άλλες καταστάσεις. Η σωστή αντιμετώπιση του συμβάντος θα πρέπει να γίνει μέσω της διπλωματικής οδού, με χαμηλούς τόνους και με εθνική συναίνεση, την οποία, εφόσον στέλνει τους πολιτικούς αντιπάλους σε ειδικά δικαστήρια, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι δεν τη θέλει. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, χρειάζεται εθνική συνεννόηση, διότι μόνο ενωμένος ο λαός μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Θεωρώ ότι μόνο η διπλωματία πρέπει να έχει λόγο σε αυτά που γίνονται στο Αιγαίο με την Τουρκία. Επίσης, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι σύμμαχες χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας πάρουμε μαθήματα από την ιστορία. Τι κάναμε επί Ελευθερίου Βενιζέλου; Είχαμε πάρα πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις σε όλο τον κόσμο. Αντιθέτως, σήμερα η Ελλάδα είναι απομονωμένη, δεν την υπολογίζει κανείς. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί εδώ και 42 ημέρες και εμείς δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει κάνει η κυβέρνηση για την απελευθέρωσή τους. Πώς να τους εμπιστευτούμε λοιπόν;


Για τη διαφορετική γραμμή που ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος πάνω στα ζητήματα των Εθνικών θεμάτων

Οι κινήσεις του Πάνου Καμμένου αναδεικνύουν την ακυβερνησία του τόπου και την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο. Με τον συγκεκριμένο υπουργό δεν μπορεί να υπάρχει λύση. Δεν μπορείς να έχεις έναν φιλοπόλεμο υπουργό Εθνικής Άμυνας -τον οποίον το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συσπειρώσει την εκλογική του βάση για να μπει στην επόμενη Βουλή- και να περιμένεις ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Είναι δυνατόν να ντύνεται στρατιωτικά και να πηγαίνει να προκαλεί στο Αιγαίο και ο πρωθυπουργός να το επιτρέπει αυτό; Είναι δυνατόν να έχουμε βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας -που δίνει πόντους στην Τουρκία λέγοντας να ανταλλάξουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τους οκτώ Τούρκους- και ο Πρωθυπουργός να το ανέχεται αυτό; Αυτή είναι η πραγματική ατυχία μας με την συγκεκριμένη κυβέρνηση.