ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Χ2» (ACTION24). Τρίτη, 3/4/2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Χ2» (ACTION24)


Τρίτη, 3 Απριλίου 2018


Για την επιλογή της ακυβερνησίας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Από την αρχή είχα τοποθετηθεί για τρείς υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: τον Κοτζία, τον Καμμένο και τον Τόσκα. Και οι τρεις είναι «βόμβες». Ο Κοτζιάς μεν πηγαίνει στα Σκόπια, χωρίς να έχει την εντολή της κυβέρνησης αλλά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε, αδυνατώ να καταλάβω πώς δέχονται έναν τέτοιο υπουργό Άμυνας, ο οποίος τα κάνει όλα «μπάχαλο», τους εκθέτει καθημερινά, προκαλεί το σύμπαν, καθυβρίζει την Τουρκία και νομίζει ότι με αυτή την λαϊκίστικη στάση προφυλάσσει την Ελλάδα. Αντιθέτως, ο κ. Καμμένος προσφέρει κακές υπηρεσίες στη χώρα μας. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ξανακάνει αυτό. Εγκλώβισε το χώρο της κεντροαριστεράς στη Βουλή να ψηφίσει για ζητήματα με τα οποία το κόμμα με το οποίο συγκυβερνά είναι αντίθετο. Έχω την άποψη όμως ότι οι «πρόθυμοι βλάκες» τελείωσαν.


Για την πολωνοποίηση της Ελλάδας
Είναι ξεκάθαρο ότι οι κυβερνώντες θέλουν την πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, επηρεάζοντας τις βασικές εξουσίες, ειδικά τη Δικαιοσύνη. Το καίριο ζήτημα που τίθεται είναι η συνταγματική εκτροπή της Ελλάδας. Αντί να αφήσει τη Βουλή να αποφασίσει, γιατί υπάρχει μια διαδικασία στη Βουλή των Ελλήνων για την υπόθεση Novartis, η Δικαιοσύνη, μέσω της κυρίας Τουλουπάκη, παρεμβαίνει ξανά, ζητώντας το άνοιγμα λογαριασμών και την έρευνα όλων των περιουσιακών στοιχείων των δέκα εμπλεκομένων από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν μπορούμε να πετάμε λάσπη στου πολιτικούς μας αντιπάλους και ταυτόχρονα να τους ζητάμε συναίνεση. Θολώνουν συνεχώς τα νερά για να μπορέσουν κάποια στιγμή, σε κάποιο δεύτερο χρόνο, να έχουν πάλι δικαίωμα στη νομή της εξουσίας. Ο χώρος μας αυτό δεν θα το επιτρέψει.


Για τη διάθεση συναίνεσης από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης
Εμείς είμαστε πρόθυμοι για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Κάναμε την πρόταση, αν και ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί τίποτα. Η κυβέρνηση είχε φτιάξει μια μεγάλη επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και μας είχε καθυβρίσει προεκλογικά για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Πιο πριν μάλιστα είχε ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία και με τον κ. Χρυσόγονο και τον κ. Κατρούγκαλο. Τώρα, μετά από τρία χρόνια παραμονής στην εξουσία και απραξίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, τους υπενθυμίζουμε να πάμε να μιλήσουμε για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δεν το θέλει όμως γιατί σε αυτό το νόμο βασίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός θα τον καλύψει από τα επόμενα. Αυτό είναι το παιχνίδι υποκρισίας που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ το στρατήγημά τους είναι «ή εμείς ή αυτοί», μετά δήθεν ζητούν συναίνεση.


Για την ανικανότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής
Η χώρα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται σύνεση, συναίνεση, χαμηλούς τόνους. Η Ελλάδα κέρδιζε μόνο όταν βασιζόταν στη διπλωματία, όταν είχε καλούς φίλους και δεσμούς αλλά και υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Μπορεί να κατηγορηθώ για την άποψή μου, αλλά πιστεύω ότι η στάση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κυπριακό και την απόφαση για απόσυρση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974 ήταν μια από τις πιο σοφές κινήσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Αυτή την στιγμή, ενώ έχουμε όπλο τους συμμάχους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν φαίνεται να το αξιοποιούμε όπως θα έπρεπε.


Για την επόμενη μέρα των εκλογών
«Όποιος καεί με το χυλό, φυσά και το γιαούρτι». Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής αποφάσισε να πορευτούμε αυτόνομοι και όσο γίνεται αυτοδύναμοι το επόμενο χρονικό διάστημα. Εμάς μας ενδιαφέρει η Ελλάδα. Σηκώσαμε δυσανάλογα το βάρος της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΗΜΑΡ και πληρώσαμε ακριβά το τίμημα. Τότε ήταν άλλες εποχές. Το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών ελπίζουμε να μας δώσει τη δυνατότητα να μπορούμε να έχουμε και εμείς την εντολή και να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για τη χώρα. Εκπροσωπούμε το χώρο της κεντροαριστεράς. Εκφράζουμε το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και όταν θα πάμε να κάνουμε συζητήσεις μετά τις εκλογές δεν θα επαναλάβουμε το λάθος του παρελθόντος, να κάνουμε κυβέρνηση σε 15 ημέρες. Τότε θα δούμε προς τα που θα πάει η ζυγαριά. Χωρίς βιασύνη αυτή τη φορά και με το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στο συμφέρον την χώρας.