ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την έξαρση της εγκληματικότητας. Παρασκευή, 27/4/2018
Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος

Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018


Επίκαιρη επερώτηση με θέμα την έξαρση της εγκληματικότητας και την αποκορύφωση της ανασφάλειας των πολιτών κατέθεσαν χθες στη Βουλή τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Στη επερώτηση, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλογίζουν στην κυβέρνηση ανεπάρκεια και έλλειψη πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τονίζονται πως αυτή καταγράφεται από την αύξηση των περιστατικών διαρρήξεων και ένοπλων ληστειών σε οικίες και καταστήματα ανά τη χώρα, σε αστικές και μη περιοχές.
Καταλογίζουν ακόμη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επίδειξη παροιμιώδους ανοχής στην ασυδοσία οργανωμένων αντιεξουσιαστικών ομάδων, καθώς – όπως υποστηρίζουν – «υμέτεροι ''μπαχαλάκηδες'' έχουν το ελεύθερο να μπαινοβγαίνουν και επιτίθενται σε υπουργεία, στη Βουλή και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε καταστήματα και επιχειρήσεις, να διαδηλώνουν, να λεηλατούν και να απειλούν με αποτέλεσμα να καταργείται στην πράξη κάθε προστασία εργαζομένων και πολιτών».
Επιπλέον, η κυβέρνηση κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία ως κομματικό εργαλείο, αποδεικνύοντας το μέγεθος του καθεστωτισμού της ενώ υπογραμμίζεται ότι για να καταπολεμηθεί το έγκλημα, «χρειάζεται ισχυρή αλλά και δημοκρατική Αστυνομία, με σωστή διαχείριση των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν σε αυτή αλλά και με διασφάλιση των δικαιωμάτων και αποδοχών τους κατά τρόπο που συνάδει με το λειτούργημά τους».


Από το πολιτικό γραφείο