ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ “Κανάλι Ένα Πειραιά 90,4 Fm”. Πέμπτη, 26/4/2018


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  στο ρ/σ “Κανάλι Ένα Πειραιά 90,4 Fm

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Για τη φημολογούμενη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο
Δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από το μνημόνιο. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δε μπορούμε να βγούμε. Έχουμε υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Εξαφανίσαμε τη μεσαία τάξη και βγαίνει ο κύριος Τσίπρας της πιο «μνημονιακής» κυβέρνησης και λέει ότι καλά τα έκανε. Δε μπορεί ένας κατεξοχήν «μνημονιακός» Πρωθυπουργός, όπως είναι ο Τσίπρας, που δέχτηκε όλες τις υποδείξεις των δανειστών, ναρκοθέτησε την πορεία της  χώρας και της ελληνικής οικονομίας, δε σεβάστηκε τις θυσίες του ελληνικού λαού, να εξακολουθεί προκλητικά να υποδύεται τον αντιμνημονιακό.

Για την τακτική των κυβερνώντων και την επιρροή της «τρίτης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμένος, με τις δήθεν διαφωνίες τους, είναι ακραίοι τακτικιστές και μηχανορράφοι. Πιστεύω ότι όλη αυτή η συμπεριφορά είναι προσυμφωνημένη. Έβαλαν τον τόπο σε διαρκή έλεγχο και εποπτεία από τους δανειστές. Πρόκειται για το πιο «μακιαβελικό» σχέδιο που μπορεί κανείς να φανταστεί. Εκτός του τακτικισμού, κάνουν και μεγάλα λάθη, τα οποία φυσικά δεν παραδέχονται. Αυτές τις ημέρες στη Βουλή είχαμε το θέμα πώλησης της ΔΕΗ. Θυμάστε τι έλεγαν στο παρελθόν για την «μικρή ΔΕΗ»; Βγήκε χθες ο Γιάννης Μανιάτης με μια καταπληκτική ομιλία και τους αποδόμησε. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κυβερνάνε τον τόπο σήμερα, προσπαθούν πάση θυσία να αποφύγουν την εκλογική αναμέτρηση και το μεγάλο εκλογικό «ναυάγιο». Γνωρίζουν ότι θα φύγουν από την εξουσία αλλά είναι τόσο κακοί που θέλουν πριν την έξοδό τους να επικρατήσει ακυβερνησία στον τόπο. Αυτό θέλουν να πετύχουν με την απλή αναλογική. Επίσης, ο κύριος Κορκίδης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), που σχολίασε ότι παρατηρήθηκε μικρή πρόοδος στα «λουκέτα», ανήκει σε μια ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που επιθυμεί να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Είναι η «τρίτη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», όπως την αποκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που παίζει και αυτή το ρόλο της.

Για τη λήξη των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis στη Βουλή
Άκουσα το πρωί μια ραδιοφωνική παρέμβαση του κυρίου Δρίτσα, που είναι Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis. Ήταν ανατριχιαστικά αυτά που έλεγε, ήταν αδίστακτος. Γυρίζει πίσω το φάκελο Novartis στη Δικαιοσύνη, γιατί όπως είπε, αν και δε βρήκαν τίποτα μεμπτό, υπάρχουν ευθύνες. Θα σας πω ένα ακραίο παράδειγμα. Όταν ο Στάλιν ρωτούσε τον Μπέρια για έναν ύποπτο «αυτός τι έκανε;», αν εκείνος του απαντούσε «τίποτα», ο Στάλιν αποφαινόταν ότι «αν δεν έκανε τίποτα τα έχει κρύψει όλα, άρα είναι ένοχος». Δεν πρόκειται για τον πιο ακραίο φασισμό που έχει περάσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Λένε ότι είναι αναρμόδια η Βουλή και γι αυτό στέλνουν το φάκελο στη Δικαιοσύνη. Τότε γιατί τον έφεραν στη Βουλή; Για να σπιλώσουν πρόσωπα και συνειδήσεις; Θα έπρεπε να προχωρήσουν τη διαδικασία της επιτροπής, να καλέσουν όσους πρέπει να καλέσουν, να δούμε γιατί κατηγορούνται και τι έχει να πει ο κάθε κατηγορούμενος. Δεν έχουν το δικαίωμα να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι; Στη Βουλή συγκροτήθηκε Προανακριτική Επιτροπή, όχι Εξεταστική Επιτροπή. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό. Η Βουλή πήρε το ρόλο Εισαγγελέως. Μπορούσε να ερευνήσει τα πάντα και τους πάντες. Ο κάθε Βουλευτής, ως μέλος της επιτροπής αυτής, είχε το ρόλο εισαγγελικού λειτουργού. Η Επιτροπή  αποφαίνεται, ωστόσο, ότι είναι αναρμόδια. Τότε γιατί συστήθηκε; Γιατί πήγαμε στη Βουλή και «βγάλαμε χολή» εναντίον νυν και πρώην Βουλευτών, πρώην Υπουργών και Πρωθυπουργών; Άρα, λοιπόν, μην προχωρώντας τη διαδικασία στη Βουλή «πετάνε το μπαλάκι» αλλού. Με το δηλητήριο της σκανδαλολογίας προσπαθούν να πλήξουν την πολιτική, την  επιχειρηματική και την τραπεζική τάξη της χώρας. Κατασυκοφαντούν τους πάντες και τα πάντα.

Για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υπόθεσης Novartis από την Κυβέρνηση
Σκάνδαλο Novartis υπάρχει και μάλιστα μεγάλο. Τα πράγματα όμως έπρεπε να γίνουν σωστά. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν αλλά θέλω, εφόσον υπάρχουν κατηγορίες εναντίον κάποιων ανθρώπων, να αποδεικνύονται τα στοιχεία βάσει των οποίων παραπέμφθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Διαφορετικά, μιλάμε για συκοφαντία. Είναι άτιμο και ανέντιμο να έχουν κατασυκοφαντηθεί νυν και πρώην Βουλευτές, πρώην Υπουργοί και Πρωθυπουργοί και να παραπέμπεται το θέμα στις «καλένδες». Η Δημοκρατία στην Ελλάδα μάλλον έχει μεγάλα προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Κάποτε ήταν οι εθνικόφρονες από τη μια και τα «μιάσματα» από την άλλη. Σήμερα είναι στοχοποιημένοι αυτοί που αρνούνται να υποταχθούν στο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί θεωρούνται εχθροί. Η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί να πολώσει το κλίμα πηγαίνοντας στις εκλογές, ελπίζοντας έτσι να διασωθεί. Αυτά είναι «κόλπα». Δεν είναι έντιμες και καθαρές επιλογές του πολιτικού συστήματος.

Για την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα  
Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι να πάει με την απλή αναλογική και το 2%, ώστε να μπει και το κόμμα του κυρίου Καμμένου στη Βουλή για να έχει «πλάτες» στήριξης. Διάβαζα χθες ένα άρθρο του Παρασκευά Αυγερινού που έλεγε ότι η απλή αναλογική είναι το καταστροφικότερο εκλογικό σύστημα που πέρασε από την Ελλάδα. Δεκατέσσερα κόμματα μπήκαν με αυτό το σύστημα στη Βουλή το 1950, επί Πλαστήρα. Χωρίς εθνική στρατηγική, συλλεκτική Κυβέρνηση, συναίνεση και λαό που έχει ομονοήσει, δεν πάμε πουθενά.

Για το ρόλο του Κινήματος Αλλαγής στη συσπείρωση των προοδευτικών πολιτών
Εμείς ως παράταξη σήμερα, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας αλλά λέμε ότι κάναμε και πολύ καλά πράγματα για την Ελλάδα. Οφείλουμε να ξαναβρούμε τους ανθρώπους που ήμασταν μαζί κι έφυγαν από κοντά μας. Να τους πούμε ότι κάναμε λάθη αλλά και κι εκείνοι έκαναν λάθος επιλογή στηρίζοντας τον Τσίπρα. Να αγωνιστούμε ξανά μαζί για να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο και διαφορετικό για την Ελλάδα.