ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 και το δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό. Τρίτη, 10/4/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 και το δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό


Τρίτη, 10 Απριλίου 2018Για την πιθανή μετεκλογική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία
Η προτροπή του Αντώνη Σαμαρά για μετεκλογική συνεργασία μεταξύ Ν.Δ. και Κινήματος Αλλαγής είναι μια φυσιολογική κίνηση. Είμαστε “η πολύφερνη νύφη”, η οποία θα διαπραγματευτεί με όποιον έχει την πλειοψηφία. Θα κάνουμε μια σκληρή διαπραγμάτευση, όχι όπως την προηγούμενη φορά με τον κ. Σαμαρά, τον οποίο τον εκτιμώ, γιατί υπήρξα και μέλος της κυβέρνησης του. Θεωρώ ότι κάναμε πάρα πολύ μεγάλη δουλειά από το 2012 έως το 2014, φέραμε τη χώρα εκεί που έπρεπε να τη φέρουμε, έξω από το μνημόνιο δηλαδή, ενώ σήμερα δεν υπάρχει έξοδος από το μνημόνιο. Η Φώφη Γεννηματά λέει απλά πράγματα. Μιλάει για εθνική συνεννόηση και δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν.


Για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια
Τα περί καθαρής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια είναι “φανφάρες” του κ. Τσίπρα. Διατυμπανίζει τα περί μεταμνημονιακής εποχής τη στιγμή που όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται κάτω από συνεχή εποπτεία των πιστωτών για πάρα πολλά χρόνια. Ενώ έχει υπογράψει μνημόνιο μέχρι το 2022, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Η κυβερνητική θητεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι συνώνυμο της απάτης και της εξαπάτησης.Για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το Κίνημα Αλλαγής στην πολιτική σκηνή του τόπου
Το Κίνημα Αλλαγής θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο αν δεν κρατήσει ίσες αποστάσεις, γιατί η πολιτική δεν είναι μαθηματικά. Στην πολιτική, η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να κάνει αντιπολίτευση και αυτό κάνει το Κίνημα Αλλαγής. Μετά τις εκλογές, που θα πάρουμε την τρίτη εντολή, θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το πολιτικό μας πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση.


Για την ενδεχόμενη τοποθέτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στη θέση διοικητή του ΕΦΚΑ
Πρώην υπουργός, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, άνθρωπος εμπιστοσύνης του Ανδρέα Παπανδρέου, του Χρήστου Παπουτσή, Ευρωβουλευτής και τώρα Πρόεδρος του ΕΦΚΑ η κα Ξενογιαννακοπούλου; Τόσο εθισμένη στην εξουσία; Στην πολιτική υπάρχουν υπουργοί και υπουργίσκοι. Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν, που δεν είχαν μάθει να κάνουν άλλη δουλειά. Τι δουλειά κάνει η κα Ξενογιαννακοπούλου; Είναι επαγγελματίας της πολιτικής και της αμάκας.


Για την λανθασμένη διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας από την ελληνική κυβέρνηση
Ο Πρωθυπουργός οφείλει να “μαζέψει” τον Καμμένο, έναν άνθρωπο που δεν έχει μυαλό και παίζει ένα προσωπικό παιχνίδι με τα Σκόπια και με το Αιγαίο, για να μπορέσει να συσπειρώσει το εκλογικό σώμα και να μπει στην επόμενη Βουλή. Εμείς δεν κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, πάντα κοιτούσαμε το συμφέρον της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται σύνεση, συναίνεση, χαμηλούς τόνους και ισχυρές συμμαχίες. Η Τουρκία είναι επιθετική γενικότερα, τα βάζει με τη Γαλλία, με τον Τραμπ, με όλο τον κόσμο. Εμείς λοιπόν δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα αυτή. Η διπλωματία μας πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα πρέπει να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα και να κάνουμε συμμαχίες, όπως έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο παρελθόν. Δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασίες συγκρούσεων. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος χειρισμούς. Έχει υπουργό Εθνικής Άμυνας έναν “τουρκοφάγο”, ο οποίος ντύνεται στρατιωτικά και προκαλεί την Τουρκία. Και ο πρωθυπουργός τον ανέχεται για να παραμείνει στην εξουσία.Για την αναγκαιότητα της συνταγματικής αναθεώρησης
Το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης πρέπει να προχωρήσει, δεν πρέπει η Ελλάδα να μείνει πίσω. Πρέπει να έχουμε και ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τα οποία θα είναι ελεγχόμενα. Δεν μπορεί να χάνουμε άλλο ούτε οικονομικό ούτε ανθρώπινο κεφάλαιο -με τους πολλούς επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό- επειδή είμαστε εμμονικοί στο άρθρο 16, που κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να το αλλάξει και δεν το άλλαξε. Είδατε το ΑΕΠ της Κύπρου πώς αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων; Επίσης, πρέπει να τελειώνουμε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών το οποίο το είχε κάνει σημαία ο κ. Τσίπρας και τώρα δεν τον πειράζει καθόλου γιατί φοβάται.
Για τον απαραίτητο επαναπατρισμό χρημάτων που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού τα πολιτικά πρόσωπα
Όλοι οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να έχουν τα λεφτά τους στη χώρα. Αλλιώς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική. Οφείλουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Το θέμα αυτό το έχω θέσει ήδη από το 2011 και το ξανάφερα πέρσι τον Νοέμβριο, στέλνοντας μια επιστολή στον κ. Βούτση στην οποία επισημαίνω ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν σε τράπεζες στο εξωτερικό λεφτά τα οποία κερδήθηκαν στην Ελλάδα.