ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 98,9 fm και τη Γιάννα Παπαδάκου. 30/4/2018Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 98,9 fm  και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου


              

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Για την πολιτική ύπαρξη και στάση του Κινήματος Αλλαγής
Η θέση μου είναι ότι πρέπει να είμαστε ένα κίνημα αυθύπαρκτο και αυτόνομο. Άρα, λοιπόν, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε να είμαστε ένα πολιτικό σχήμα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που προσπαθεί να ανατάξει την Κεντροαριστερά και δεν έχει καθόλου χαρακτήρα εκλογικής συμπαράταξης διαφόρων πολιτικών δυνάμεων. Πάμε ως ενιαίο κόμμα. Η αυτοτέλειά μας είναι όρος ύπαρξης για μένα αλλά πιστεύω και για το ίδιο το Κίνημα Αλλαγής.

Για την πολιτική αντιπαράθεση για την «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια και το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών
Η ανάταξη του τόπου που επιθυμούμε να κάνουμε, δε γίνεται με λόγια. Δε γίνεται με τα λόγια και τα ψέματα που έλεγε και εξακολουθεί να λέει ο κύριος Τσίπρας. Είχε τις προσωπικές του αυταπάτες ενώ εξαπάτησε και τον ελληνικό λαό. Τώρα ετοιμάζεται να ξαναπεί ψέματα. Γι αυτό θα πάει για εκλογές τον Οκτώβριο. Γιατί έχει υπογράψει άλλο ένα μνημόνιο, που έχει υποχρεώσεις αλλά όχι χρήματα. Θα πρέπει να γίνει μείωση μισθών και συντάξεων. Τώρα έχουν «μαζέψει» τα λεφτά του ελληνικού λαού και έχουν αφήσει την αγορά «στεγνή». Δεν υπάρχει ανάπτυξη. Δεν έχουν πληρώσει κανέναν μέσα από τα δημόσια ταμεία. Χρωστάνε στους πάντες και τα πάντα και κρατάνε τα λεφτά για να πάνε στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης και να πουν ξανά ψέματα, ότι θα κάνουν αύξηση μισθών και συντάξεων, ότι θα δώσουν 13ο μισθό και γενικά άλλο ένα παραμύθι για να πάνε σε εκλογές. Δε θα το «φάει» το παραμύθι αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός. Ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να τους πιστέψει; Στη Λακωνία που ήμουν χθες ούτε ένας δε μου είπε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν «στραγγίξει» τον Έλληνα. Στη Λακωνία, επειδή παράγει λάδι και πορτοκάλι, είχαν κάποια εισοδήματα φέτος. Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουν εισπράξει τίποτα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είπαν ότι θα δώσει 1.500.000 ευρώ. Τι να κάνει αυτό το ποσό για όλη την Ελλάδα; Η ουσία είναι ότι έφεραν τη χώρα σε αδιέξοδο, την κατέστρεψαν γιατί δεν είχαν κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Πήραν την εξουσία επικαλούμενοι ότι θα φέρουν κάτι διαφορετικό. Αυτοί όμως, όχι μόνο επαναλαμβάνουν τις κακές συμπεριφορές του παρελθόντος  αλλά εμφανίζουν ακόμα χειρότερες. Έχουν να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο νεποτισμό και οικογενειοκρατία που έχει υπάρξει στον ελληνικό κράτος από το 1974.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος
Συγκεκριμένα για το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, είμαι ο πρώτος που θα επικροτούσε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για αναθεώρηση. Δεν πιστεύω όμως ότι θα συμβεί αυτό, γιατί φοβούνται και δεν τους συμφέρει. Για την συνταγματική αναθεώρηση, εν γένει, θέλω να πω ότι δε μπορεί να γίνει όταν υπάρχει πολιτικό κενό. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πολιτικό κενό. Η συνταγματική αναθεώρηση θέλει συναίνεση, συνεννόηση, χαμηλούς τόνους, εθνική ομοψυχία. Το Σύνταγμα δεν είναι κουρελόχαρτο να το αλλάζουμε από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει να υπάρχει ένα άλλο πολιτικό κλίμα.

Για την ηθική πίσω από τις διαδικασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την Novartis
Θα ήθελα η Προκαταρκτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis να προχωρήσει τις διαδικασίες της. Να μην προχωρήσει η υπόθεση μόνο στη Δικαιοσύνη αλλά και στη Βουλή. Δε μπορώ να βλέπω στην Προανακριτική το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κύριο Δουζίνα, που ήρθε από την Αγγλία στην Ελλάδα για να μας «σώσει», να λέει στον Ευάγγελο Βενιζέλο «Δε μας ενδιαφέρει η ιστορία της Novartis, εσείς μας ενδιαφέρετε!» και να ομολογεί ότι ο κύριος Βενιζέλος διώκεται για τις πολιτικές του θέσεις και όχι γιατί προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία κατά την ανακριτική διαδικασία.  Τόσο κυνικοί είναι και αυτή είναι η ηθική τους! Στην υπόθεση Novartis υπάρχει σκάνδαλο αλλά υπάρχει και σκευωρία εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.