ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Θέμα 104,6 fm, στην εκπομπή “Πρωινή Φρουρά”. Παρασκευή, 4/5/2018Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Θέμα 104,6 fm, στην εκπομπή “Πρωινή Φρουρά” 

                          

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018        


Για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική της χώρας και τον εμβολισμό του ελληνικού πολεμικού πλοίου
Αρχικά θα ήθελα να κάνω ένα γενικό σχόλιο. Ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκαμε την υπόθεση του Τούρκου εργάτη, που πέρασε παράνομα τα σύνορα στον Έβρο οδηγώντας εκσκαφικό μηχάνημα, δείχνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα έχει Ευρωπαϊκή κουλτούρα σε αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι παραδώσαμε μαθήματα πολιτισμού, δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Το σημερινό περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο, που εμβόλισε την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Πολεμικού μας Ναυτικού, εύχομαι να είναι ένα ατύχημα, μια γκάφα. Να ξέρετε όμως ότι η κοινή γνώμη επηρεάζεται από ανθρώπους που τη διαμορφώνουν, όπως ο Ερντογάν. Τόσο η ελληνική όσο και η τουρκική κοινωνία έχουν αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα στο πηδάλιο της εξουσίας βρίσκεται μια άπειρη ομάδα ανθρώπων, με έλλειψη στοιχειώδους γνώσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο υπουργός Εξωτερικών -του οποίου τις πολιτικές τις γνωρίζω από τότε που ήταν στο ΙΣΤΑΜΕ- είναι ανεπαρκής. Αντί να ασχολείται επί της ουσίας με ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο και να προσπαθήσει να προσπαθήσει να δημιουργήσει άλλες πιο ευνοϊκές συνθήκες στη συζήτηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ασχολείται μόνο με το Σκοπιανό. Προσωπικά δεν τον θεωρώ στιβαρό υπουργό για να μπορούμε να τον εμπιστευτούμε για την εξωτερική πολιτική της χώρας.   

Για τις αναταράξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λόγω νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
Πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να ενσαρκώσει μια υπαρκτή και διακριτή πολιτική αναζήτηση στο πλαίσιο των προοδευτικών δυνάμεων σύμφωνα με τις νέες ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Διαφορετικά, θα γίνει μια συρραφή ιδεών και κομματικών μηχανισμών, η οποία θα αποδυναμώνεται συνεχώς. Ή είμαστε Ευρωπαίοι και θα σκεφτόμαστε εκσυγχρονιστικά και μεταρρυθμιστικά σε όλα τα επίπεδα ή θα αποφασίσουμε ότι εκφράζουμε έναν άλλο χώρο, για να διασφαλίσουμε ίσως κάποιους βουλευτές παραπάνω. Στην πράξη όμως, το δεύτερο η κοινωνία δεν το χρειάζεται. Πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μας τι θέλουμε. Εγώ θέλω να είμαι με την Ευρώπη, με το ανθρώπινο, με το καινούργιο και το διαφορετικό. Τον κ. Θεοχαρόπουλο τον έχω κατακρίνει γιατί η Αριστερά δεν είναι αλά καρτ. Θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε όλοι ποιο είναι το κοινό καλό. Πρέπει να βρούμε τη συνεκτική ουσία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα δυνατό φορέα του κέντρου. Η Φώφη Γεννηματά το προσπαθεί. Θα πρέπει όλοι να εκφράσουμε τις απόψεις μας στα όργανά μας αλλά, στο τέλος, η πλειοψηφία  πρέπει να αποφασίζει. Έτσι γίνεται στη Δημοκρατία. Δεν θέλω ούτε να στερήσω στον κ. Θεοχαρόπουλο τα πιστεύω του αλλά ούτε και εμένα θέλω να μου αφαιρέσουν αυτό το δικαίωμα. Έχω πει εξαρχής ότι θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν δέχομαι όμως ότι κάποιος το “παίζει” πιο αριστερός από εμένα. Επιπλέον, αντιδράσεις όπως εκείνη του κ. Κωνσταντινόπουλου, με την ανάρτηση σχολίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε απάντηση της στάσης του κ. Βενιζέλου στο εν λόγω νομοσχέδιο, μόνο εποικοδομητικές δεν είναι. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο σεμνοί και να μετράμε τον “ίσκιο” μας το μεσημέρι και όχι το πρωί. Γιατί ο ήλιος κάνει λάθη το πρωί. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε τι λέμε, τι κάνουμε και σε ποιον απαντάμε.

Για την ομιλία του  Πρωθυπουργού στη Λέσβο
Ο κ. Τσίπρας μίλησε στα ΜΑΤ, δεν μίλησε στην κοινωνία. Βέβαια, δεν πρόκειται να του δοθεί ξανά η ευκαιρία να μιλήσει σε τόσο πολύ κόσμο με τα ΜΑΤ. Το ματς τελειώνει, είναι στην παράταση. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί καλά διότι θα επιστρέψει στα “κυβικά” του. Αν και ο Πρωθυπουργός θέλει να οδηγήσει την κοινωνία στην πόλωση, το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται από εκείνον, όποτε και αν γίνουν εκλογές, Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί αποκλειστικά από τον λαό.