ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αρκαδική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΑΡΤ). Πέμπτη, 10/5/2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αρκαδική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΑΡΤ)Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018Για το αίτημα άμεσης διεξαγωγής εκλογών από τη Φώφη Γεννηματά
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε με ένα καθαρό σκεπτικό την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Αυτά που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα είναι εκτός λογικής. Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια και δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι θα έχουμε μια καθαρή έξοδο από το μνημόνιο. Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές μετά την έξοδο στις αγορές, με ένα πρόγραμμα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο εμείς δεν γνωρίζουμε. Αυτά πρέπει να συζητηθούν στη Βουλή και συγχρόνως πρέπει να γίνουν εκλογές, ώστε να υπάρχει ένα καθαρό πολιτικό σκηνικό. Δεν θα είναι καθόλου ουτοπικό αν σας πω ότι στις επόμενες εκλογές μπορεί να γίνει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της χώρας, όπως έγινε το 2012.


Για την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής 
Το Κίνημα Αλλαγής έχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να έχουμε λόγο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Επιχειρήσαμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, πληρώσαμε δυσανάλογα για τις ευθύνες μας και τώρα προσπαθούμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη η οποία συνεχίζει να βάλει «το στήθος» για τη χώρα. Είμαστε πολιτικά πολιτισμένοι και δεν προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους ψηφοφόρους κατασυκοφαντώντας τους πολιτικούς αντιπάλους, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας. Έχουμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα, με συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες επεξεργαζόμαστε συνεχώς, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας. Εμείς δεν είμαστε από εκείνους που κρύβονται πίσω από τα παραβάν και τις ιδεοληψίες, όπως κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούν να είναι δημοκράτες στην Ελλάδα και νεοκομμουνιστές στην Ευρώπη. Είμαστε πια το πιο καθαρό κόμμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Έχουμε αποβάλει τα «βαρίδια» μας, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και δεν μπορεί κανείς αυτή την στιγμή να πει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει προσπάθεια για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς και για περισσότερη δημοκρατία. 


Για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα
Το μεταναστευτικό, ενώ είναι τραγωδία για την Ελλάδα, είναι ένα θέμα το οποίο η σημερινή κυβέρνηση δεν το «ακουμπάει» καθόλου. Εμείς, όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, είχαμε σαφή στρατηγική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Γι’ αυτό και είχαμε ελεγχόμενα μεταναστευτικά ρεύματα. Ήρθαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και, με την πολιτική τους, «κατόρθωσαν» να μας απομονώσει η Ευρώπη, δέχτηκαν να φτιάξουν τα Σκόπια σύνορα-φράχτη. Γνωρίζετε εσείς κάποιο μέτρο αποτροπής του προβλήματος από την τωρινή κυβέρνηση; Για την παρουσίαση του βιβλίου του στις 18 Μαΐου 2018
Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, θα παρουσιάσουμε στη Λακωνία, στο πολυχώρο εκδηλώσεων «Ερατώ», το βιβλίο «Η Πολιτική στην Ελλάδα – Ανατροπές», που έχουμε συγγράψει με τον Καθηγητή Θεόδωρο Αυγερινό. Το βιβλίο κάνει μια αναδρομή στην έννοια και το περιεχόμενο της «πολιτικής» από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και περιέχει προτάσεις για λύση υπαρκτών πολιτικών προβλημάτων της χώρας.