ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Τετάρτη, 9/5/2018Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018Για τις δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Κούλογολου -για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε- είναι ο ευρωβουλευτής που δεν ψήφισε στην Ευρωβουλή υπέρ της καταδίκης των πρακτικών Μαδούρο. Εμείς θέλουμε εκλογές και η λογική λέει ότι όταν θέλεις να συνεργαστείς με κάποιον, δεν του ζητάς εκλογές την επόμενη μέρα. Δεν συζητάμε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα καινούργιο, εκσυγχρονιστικό εγχείρημα, που αναζητά μια αυτόνομη πορεία, με ένα σαφές στίγμα, χωρίς αμφιθυμίες. Και όσοι θέλουν να φύγουν, μπορούν να φύγουν. Όποιος στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή που καταβαραθρώνεται, θα είναι πολιτικά υπόλογος. Το Κίνημα Αλλαγής έχει αποφασίσει τι θα κάνει μετά τις εκλογές. Δεν θα αποφασίζουν άλλοι για μας. Δεν θα έχουμε ούτε τη Χρυσή Αυγή ούτε τον κ. Κατσίκη να μας στηρίζει. Είμαστε δημοκρατικό κόμμα και ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί, δίνοντάς μας ένα ποσοστό που θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε και να έχουμε καταλυτικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας.


Για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί επαναφοράς 13ου μισθού
Επειδή ο Σεπτέμβριος πλησιάζει, δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την λαϊκίστικη πολιτική του. Τότε, που θα έχουμε βγει ένα μήνα από το πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποσχεθεί ότι θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. Στο παρελθόν θα καταργούσε το ΕΝΦΙΑ και τα μνημόνια. Τώρα θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, έχοντας ξεκινήσει την πλειοδοσία. Από το υπαρκτό “προσκέφαλο” των 7 δις -που είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης των Ελλήνων πολιτών, της αφαίμαξης της μεσαίας τάξης και της μηδενικής ανάπτυξης- θα ξεκινήσει το μοίρασμα “δώρων”. Γι' αυτό εμείς ζητάμε εκλογές τώρα. Η Ελλάδα δεν θα έχει καμία τύχη αν ο ΣΥΡΙΖΑ, στο βωμό της παραμονής της εξουσίας, καταστρέψει τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών μοιράζοντας εφήμερα “ψίχουλα”. Βέβαια, για να προλάβουν κάποιους, ο Τσακαλώτος και ο Βούτσης άρχισαν να είναι ρεαλιστές. Μετριάζουν αισθητά τις προσδοκίες που καλλιεργεί το Μαξίμου λέγοντας ότι οι συντάξεις θα μειωθούν, όπως και το αφορολόγητο. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει τεράστιες δεσμεύσεις μέχρι το 2022 και η έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει σκληρότερα μέτρα.