ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Αντέννα Νότιας Ελλάδας 97.2 fm, στο δημοσιογράφο Ηλία Σταθάκη. Τρίτη, 15 Μαΐου 2018


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Αντέννα Νότιας Ελλάδας 97.2 fm, στο δημοσιογράφο Ηλία Σταθάκη


Τρίτη, 15 Μαΐου 2018


Για τη βαναυσότητα του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους
Οι Ισραηλινοί, όταν ζητούσαν το δικαίωμα να έχουν κράτος, το πλήρωσαν με αίμα. Γι' αυτό τώρα, που οι ίδιοι έχουν αποκτήσει το κράτος τους, δεν πρέπει να φέρονται με τόση βία και να αρνούνται στους Παλαιστίνιους το δικαίωμα να έχουν τον τόπο τους. Τα προβλήματα του κόσμου δεν λύνονται με τα όπλα και τους βομβαρδισμούς. Τα παλαιά λάθη της ανθρωπότητας πρέπει να μας κάνουν πιο εγκρατείς, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να έχουν το δικαίωμα να ζητάνε μια πατρίδα δική τους, με δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν πρέπει να συνεχίζουν αυτές οι μεγάλες διώξεις, οι βίαιες επελάσεις των στρατευμάτων του Ισραήλ με τόσους νεκρούς και τραυματίες. Τα προβλήματα, όταν δεν υπάρχει καλή διπλωματία, θα διαιωνίζονται. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη μεγάλη αιματοχυσία, για να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με το Σκοπιανό
Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών κανόνων τι θα γίνει με την επίλυση του Σκοπιανού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κάποιους ερασιτέχνες να χειριστούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρέπει να βρεθεί μια κοινή συνιστώσα. Δεν πρέπει να είμαστε απορριπτικοί σε μια πρόταση που θα είναι βιώσιμη, που θα σέβεται τις επιθυμίες της Ελλάδας για erga omnes και αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων. Δεν πρέπει να είμαστε δέσμιοι παλαιοκομματικών αντιλήψεων. Το μέτωπο αυτό πρέπει να κλείσει, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε έναν άλλο γείτονα που βρίσκεται σε αναστάτωση.

Για τα στρατηγικά τερτίπια της κυβέρνησης με το πλεόνασμα
Η κυβέρνηση επαίρεται για το πλεόνασμα. Υπάρχει πλεόνασμα όταν το κράτος χρωστάει σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς; Το πραγματικό πλεόνασμα υφίσταται όταν παράγει μια χώρα, όχι όταν “ξεζουμίζουμε” τους πολίτες και μειώνουμε την αγοραστική τους δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει αυτά τα λεφτά για να τα διαχειριστεί προεκλογικά. Είναι τρομερά αυτά που κάνει και γι' αυτό η συγκεκριμένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει γρήγορα. Υπάρχει έλλειψη εθνικών προτεραιοτήτων. Δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος. Τα κόκκινα δάνεια είναι μια “θηλιά” στην κοινωνία. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στο χώρο της Υγείας. Τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν.

Για την ανάγκη άμεσης προκήρυξης εκλογών
Χρειάζεται πολύ μεγάλος αγώνας και πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αντιπολίτευση, που να άρουν όλα τα εμπόδια που βάζει ο Τσίπρας με τον μηχανισμό της Κουμουνδούρου, για να πάμε γρήγορα σε εκλογές. Η χώρα το έχει ανάγκη. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με τα ψέματα, με τις απάτες, με τις αυταπάτες, με την καταστρατήγηση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Η κατηφόρα του κ. Τσίπρα και της παρέας του έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν λέω ότι η επόμενη κυβέρνηση θα τα φτιάξει όλα και ότι φταίει μόνο ο Τσίπρας. Είναι βέβαιο όμως ότι η διακυβέρνηση της χώρας επί τρία χρόνια από το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκανε πολύ κακό στη χώρα. Οι απλοί άνθρωποι, με τους οποίους συνομιλώ, λένε ότι δεν αντέχουν άλλο την φορολογία. Λένε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να φύγει γρήγορα. Πρέπει να πάμε γρήγορα σε εκλογές, διότι η χώρα βαδίζει στα τυφλά.

Για τη χρησιμότητα ενός αναπτυξιακού προγράμματος για τη χώρα
Η νέα κυβέρνηση, που πρέπει να προκύψει όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τα οποία μερικά προϋπήρχαν και άλλα δημιουργήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Θα πρέπει να φτιαχτεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα, που δεν θα βασιστεί μόνο σε ένα κόμμα άλλα σε όλα τα κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Θα πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η αλήθεια είναι μια: η χώρα θα εξακολουθεί να είναι υπό σκληρή εποπτεία, παρόλο που τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια που έχουμε υπογράψει. Υπάρχουν τεράστιες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της χώρας μας η οποία μέχρι 2022 θα πρέπει να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και ακολούθως ίσο ή ανώτερο του 2% του ΑΕΠ από το 2023 έως και το 2060. 

Για την παρουσίαση του βιβλίου του στη Λακωνία
Την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, στις 19.30, θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο “Ερατώ”, στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας, το βιβλίο που συγγράψαμε με τον Θεόδωρο Αυγερινό, “Η Πολιτική Ελλάδα – Ανατροπές”. Το βιβλίο ξεκινά από τη δημιουργία της γης, των ανθρώπων, την Παλαιά Διαθήκη, προχωρά στις θεωρίες της εξέλιξης του Λα Μαρκ, του Δαρβίνου και φτάνει στο σήμερα. Είναι μια ιστορικο-πολιτικο-οικονομικο-κοινωνική μελέτη η οποία βέβαια, στο δεύτερο μέρος της, έχει και τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων. Παραθέτει άρθρα και τοποθετήσεις από τη Βουλή των Ελλήνων και προσπαθεί να δώσει κάποιες προτάσεις σε σχέση με αυτά που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο μιας καλύτερης λειτουργίας του πολιτεύματος. Βέβαια, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το «τι μέλλει γενέσθαι» για τη χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια πέρασε πάρα πολύ δύσκολα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Οικονομικών και πρώην επικεφαλής Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κωστής Μακρής, Συγγραφέας, Πασχαλιά Λυκουσά, Δικηγόρος, Κατερίνα Τσαφαντίνου, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας και Ντία Τζανετέα, Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας.

Για την παρουσία του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση
Θα είμαι παρών γιατί νομίζω ότι με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια που είμαι βουλευτής και με τα εφόδια που μου έδωσαν οι Λάκωνες έχω τη δύναμη να αγωνιστώ για το καλό της Λακωνίας και της Ελλάδας.