ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Adelin 107,3 fm Κύθηρα. Πέμπτη, 17/5/2018Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Adelin 107,3 fm Κύθηρα


Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018


Για την παρουσίαση του βιβλίου του
Την Παρασκευή, 18 Μαΐου, στις 19.30, στο πολυχώρο “Ερατώ” θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “Η Πολιτική στην Ελλάδα – Ανατροπές”, που έχω συγγράψει με τον Θεόδωρο Αυγερινό. Στο βιβλίο αυτό επικεντρωνόμαστε στην ιστορική διάσταση της πολιτικής αλλά και σε σύγχρονες πτυχές της ζωής, τις οποίες τις συνδέουμε με το μέλλον, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής. Θα σταθώ σε ένα απόσπασμα που αφορά στον αείμνηστο Πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη. Βρέθηκε κάποτε ένας πολίτης δίπλα του που τον ρώτησε ποιο είναι κατά τη γνώμη του το σπουδαιότερο προσόν ενός πολιτικού. Και ενώ θα περίμενε κανείς να του πει ότι είναι η ρητορική, ο Ράλλης, ένας σοβαρός πολιτικός, απάντησε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι ηθική, τιμιότητα και αγάπη για τον λαό και την πατρίδα. Η ρητορική σίγουρα είναι ένα σπουδαίο προσόν για έναν πολιτικό, αλλά αυτό το προσόν είναι χρήσιμο μόνο για να πείσει κανείς τους άλλους ανθρώπους, να τον επιλέξουν για κάποιο πόστο.


Για την παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας
Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών γεγονότων. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός, που με έχει βάλει σε σκέψη. Ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ταχθεί κατά των μνημονίων. Η αντιμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα έχει περάσει πια και ας έχουν επενδύσει κάποιοι σε αυτή. Δεν θα εκπλαγώ όμως αν ο κ. Σακελλαρίου συνεχίζει να επενδύει στον αντιμνημονιακό μέτωπο και τον δούμε σε κάποιο κόμμα. Για την σύγκρουσή του με την κυβέρνηση πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια σκοτεινά γεγονότα, τα οποία η ζωή θα τα δείξει. Θα ήθελα να κάνω μια αντιπαράθεση με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Πικραμμένο. Τότε, μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων, ο κ. Πικραμμένος, από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας είπε ότι το μνημόνιο είναι συνταγματικό, για να σταθεί όρθια η χώρα. Έχετε σκεφτεί που θα ήταν η Ελλάδα σήμερα αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε βγάλει άλλη απόφαση; Τότε η Ελλάδα θα ήταν μια χώρα κατεστραμμένη, η οποία θα είχε επιστρέψει στη δραχμή. Θα ήμασταν ένα κράτος δακτυλοδεικτούμενο από όλο το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα. Καλό είναι να θυμόμαστε και να συγκρίνουμε. Τότε ο κ. Πικραμμένος πήρε μια σωστή απόφαση και έσωσε την Ελλάδα. Σε τέτοιες αποφάσεις έγκειται η διαφορά στην ποιότητα των ανθρώπων.