ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Παρασκευή, 28/6/2018Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)


Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018


Για τη δράση του Ρουβίκωνα
Η σημερινή κατάσταση με τον Ρουβίκωνα μου θυμίζει την περίοδο της αμηχανίας της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου μπροστά στα έντονα κρούσματα και τις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Τότε ο Δένδιας προχώρησε στη διαδικασία κι έβγαλε εκτός Βουλής την Χρυσή Αυγή. Αυτή την στιγμή βλέπω να συμβαίνουν τα ίδια με τον Ρουβίκωνα και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε αμηχανία. Μάντης δεν είμαι, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα αυτή θα κατεβεί το προσεχές διάστημα στις εκλογές. Με τις δράσεις τους καλούν την κοινωνία σε επιστράτευση μαζί τους. Πιστεύω ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει εκτιμήσει καλά τον Ρουβίκωνα.


Για την πιθανότητα στήριξης της κυβέρνησης από το ΚΙΝΑΛ
Είμαστε ξεκάθαροι. Θέλουμε εκλογές. Υπάρχουν άνθρωποι από την πλευρά του Θεοδωράκη, που τους εκτιμώ αφάνταστα, οι οποίοι έχουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Μπορούν κάλλιστα να ακολουθήσουν το δρόμο τους. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να διαγράψουμε κανέναν. Όλοι μας κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να ενώσει αυτόν το χώρο. Θα μπορούσε να έχει κάνει πράγματα που δεν τα έκανε. Αυτό είναι προς τιμήν της. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να έχει εσωτερικά προβλήματα και να μην έχει βρει απόλυτα το δρόμο του. Οφείλουμε όμως όλοι να σεβαστούμε τους 212.000 ψηφοφόρους που έφτιαξαν αυτό το κίνημα.Για την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Η συνοχή της κυβέρνησης στηρίζεται στη βουλιμία για την εξουσία. Εξ ου και είναι ικανή να υπογράψει τα πάντα. Οι κυβερνώντες λένε ότι έκαναν διαπραγματεύσεις. Στην ουσία δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα. Στην περίπτωση του Σκοπιανού, το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Η κυβέρνηση αυτή έχει ναυαγήσει. Θα πάμε πολύ γρήγορα σε εκλογές, διότι δεν μπορεί να λύσει κανένα θέμα. Είναι προσυμφωνημένα αυτά που γίνονται μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου για να συνεχίζουν να απευθύνονται στα εκλογικά τους ακροατήρια. Θέλουν να κυβερνούν με οποιοδήποτε κόστος.