ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90.4 fm, στην εκπομπή " Δύο ρεπόρτερ", με τον Νίκο Μπαρδούνια και τον Πέτρο Κασιμάτη. Πέμπτη, 21/6/2018Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90.4 fm, στην εκπομπή " Δύο ρεπόρτερ", με τον Νίκο Μπαρδούνια και τον Πέτρο Κασιμάτη

21 Ιουνίου 2018


Για τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς
Έχω πει επανειλημμένως ότι πρέπει να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την γειτονική χώρα. Η χώρα μας θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια, εφόσον είχε μια καλή σχέση γειτονίας με τα Σκόπια. Όμως ο κ. Τσίπρας φρόντισε να κάνει διαπραγματεύσεις μόνος του με τον κ. Κοτζιά, χωρίς να ενημερώσει ούτε την αντιπολίτευση ούτε τον ελληνικό λαό. Και στο τέλος, αντί να εξασφαλίσει το erga omnes και την αλλαγή του Συντάγματος, μας έφερε μια κακή συμφωνία η οποία προβλέπει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και ιθαγένειας. Υπέγραψε μια συνθήκη την οποία θα τη βρει λίαν συντόμως μπροστά του με μονοψήφια νούμερα στις εκλογές, γιατί ο κόσμος ήθελε συναίνεση για το θέμα αυτό. Δεν μπορείς να περάσεις μια τέτοια συνθήκη στη Βουλή όταν δεν έχεις μαζί σου την αντιπολίτευση. Θα μπορούσαμε όλοι μαζί να έχουμε πείσει τον ελληνικό λαό για τη χρησιμότητα της συμφωνίας. Δυστυχώς, δεν μας έδωσαν το δικαίωμα να μιλήσουμε κι εμείς με το λαό. Μίλησαν μόνοι τους. Ήθελαν μια επιτυχία για να την εξαργυρώσουν εκλογικά αλλά δε τα κατάφεραν.


Για τα ανταλλάγματα της συμφωνίας με τους Σκοπιανούς
Έχω έντονο προβληματισμό για όλα αυτά που είδα την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν είδα να το στηρίξει ο ανιψιός του, ο οποίος ήταν πρώην Πρωθυπουργός. Ως Έλληνας πολίτης δε γνωρίζω τι ήταν αυτό που πήρε η Ελλάδα ως αντάλλαγμα γι' αυτά που έδωσε. Πήραμε κάτι το οποίο θα μας κάνει πιο δυνατούς, θα μας κάνει πιο σταθερούς στην περιοχή, θα μας λύσει ορισμένα προβλήματα; Ή με τη λύση που δώσαμε δημιουργήσαμε μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό;
Σας θυμίζω την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή ότι “τα εθνικά θέματα δε συνδέονται με την οικονομία”. Είναι σαφής αυτή η τοποθέτηση. Πιστεύω πως ο κ. Καμμένος χτες προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ξέρει ότι κάθε μέρα βυθίζεται στην άβυσσο και μαζί θα πάρει και τον Αλέξη Τσίπρα. Στην Βόρεια Ελλάδα, αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διψήφιο νούμερο γιατί ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται για τη σταθερότητά του και για την οικονομία, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Ενδιαφέρεται να μειωθεί η φορολογία. Ο Τσίπρας μας έχει υπερφορολογήσει όλους και κυρίως τη μεσαία τάξη, την οποία έχει εξαθλιώσει.

Για την προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ
Είμαι από αυτούς που ήθελαν και θέλουν να πετύχει το εγχείρημα “Κίνημα Αλλαγής”. Ενώ ήμουν απέναντι στη Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο των ενδοκομματικών εκλογών, είμαι μαζί της στην προσπάθεια που κάνει “να μαζέψει τα ασυμμάζευτα”. Αν κάποιος δε θέλει, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε, έχει το δικαίωμα να φύγει. Όμως, κάποιοι λένε αντιφατικά πράγματα, χωρίς ίσως να το κατανοούν. Δεν μπορεί από τη μια να λέει κανείς ότι θέλει να φύγει η Κυβέρνηση και να την κατηγορεί ότι είναι η πιο άχρηστη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και από την άλλη να μην θέλει εκλογές. Η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να επιβάλει ένα 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο και έτσι να ελέγξει την πλειοψηφία. Δεν το έπραξε και αυτό είναι προς τιμήν της. Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν εκτιμήσει αυτή την πράξη της . Μάλλον ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το εγχείρημα ΚΙΝΑΛ. Όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε τους 212.000 συμπολίτες μας, που ήρθαν να ψηφίσουν για την επιλογή αρχηγού της κεντροαριστεράς.
Το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να είναι μονοτασικό, οι διαφορετικές απόψεις είναι επιθυμητές, για να γίνει μια σύνθεσή τους. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε αντίθεση με άλλους, το σεβάστηκε αυτό. Όσες φορές διαφοροποιήθηκε, ήταν σε καθαρά ιδεολογικά θέματα. Όμως, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε από την απόφαση της πλειοψηφίας. Εκτιμώ βαθύτατα τη ΔΗΜΑΡ, διότι ήταν η πρώτη παράταξη που συντάχθηκε μαζί μας.


Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου κατά των στελεχών των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ
Είμαι εναντίον της όποιας μορφής βίας. Η βία δεν έχει χρώματα, δεν έχει θέση στη δημοκρατία και πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Αυτοί που εφεύραν τη βία ως μέσον για να μπορέσουν να περάσουν την ανήκουστη για τα πολιτικά χρονικά της χώρας συκοφαντία πολιτικών προσωπικοτήτων και κομμάτων, σήμερα “επιχαίρουν” τις πράξεις του παρελθόντος. Αυτά που είδαμε στο παρελθόν δεν πρέπει να τα βιώσουμε ξανά. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όλα αυτά που συμβαίνουν εκπέμπουν ένα σήμα κινδύνου για τη δημοκρατία. Βέβαια, όσο προχωράμε προς τις εκλογές, τέτοια φαινόμενα θα πυκνώσουν. Γι' αυτό, εμείς οι πολιτικοί πρέπει να είμαστε σοβαροί, για να μην πυροδοτηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην κοινωνία. Στη δημοκρατία τα προβλήματα λύνονται με τις εκλογές. Έτσι θα γίνει και στο άμεσο μέλλον, όπου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι “μπαμπούλες” δεν πρέπει να έχουν χώρο στην καινούργια Ελλάδα. Προσωπικά, θέλω μια Ελλάδα που θα βγει από τα μνημόνια και θα κάνει μια καινούργια αρχή. Πρέπει να υπάρχει μια καθαρή και αποτελεσματική στρατηγική που θα μπορεί να κρατήσει τη χώρα μας σταθερή για τα επόμενα 50 χρόνια.