ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο. Τετάρτη, 20/6/2018Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
Για τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς
Ίσως οι κυβερνώντες πίστευαν ότι κάνοντας υποχωρήσεις στο θέμα του Σκοπιανού, θα πετύχουν μια ευνοϊκή συμφωνία στο Eurogroup. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Η τραγωδία είναι ότι αυτοί, οι οποίοι έλεγαν ότι θα τα διαπραγματευτούν όλα, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Δεν διαφωνεί κανείς με το να δοθεί μια λύση στο θέμα αλλά όχι με αυτούς τους όρους. Δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε πράγματα και να χάσουμε τη δική μας ταυτότητα. Το να ονομαστεί η γλώσσα «μακεδονική» ήταν απέναντι στις δικές μας προθέσεις και γι' αυτό δεν ψηφίσαμε τη συμφωνία. Πιστεύω πως αν η προχωρήσει, θα είναι μια κακή συμφωνία για τη χώρα μας. Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι αποτέλεσμα ελλιπούς προετοιμασίας από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία χειρίστηκε ένα εθνικό θέμα με όρους κομματικής σκοπιμότητας. Αντί να επιδιώξει μια ελάχιστη συναίνεση με την αντιπολίτευση, για να μπορέσει να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα, θέλησε να εκμεταλλευτεί τα πάντα, θεωρώντας ότι μπορεί να τα λύνει όλα. Στην πραγματικότητα, καλλιέργησε τον διχασμό του ελληνικού λαού, με όποιες συνέπειες συνεπάγονται. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ήταν τόσα χρόνια απέναντί μας υποδαυλίζοντας την οργή των πολιτών, σήμερα «λούζονται» τις συνέπειες της τακτικής τους. Θα ήθελα να γνωρίσουμε τι διαπραγματεύτηκε τελικά η ελληνική κυβέρνηση. Φαίνεται ότι τα έδωσαν όλα. Το έκαναν επειδή υπάρχουν κάποια ανταλλάγματα; Σκεφτείτε ότι πριν τριάντα χρόνια περίπου, που ο Μητσοτάκης είχε πει «πάμε να το λύσουμε γιατί θα πάρουμε το πακέτο Πινέιρο», το ελληνικό πολιτικό σύστημα το απέρριψε. Και σήμερα αυτοί οι κύριοι, που πήγαν και διαπραγματεύτηκαν και υπέγραψαν, κέρδισαν τίποτα; Κέρδισαν οι την εύνοια της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ. Ας θυμηθούμε όμως ότι στο παρελθόν, με την εύνοια του ΝΑΤΟ, η λύση του Κυπριακού δεν ήταν η πλέον συμφέρουσα για την ελληνική πλευρά. Για τους στρατιωτικούς που είναι τέσσερις μήνες αιχμάλωτοι στην Τουρκία, είδατε να γίνεται τίποτα; Έγινε καμία συμφωνία; Ειπώθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ότι εμείς κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις αλλά έχουμε κι εμείς τις απαιτήσεις μας; Δεν πρέπει κάποιοι να μας απαντήσουν;


Για την στάση της Γεννηματά απέναντι στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές
Θέλω να χειροκροτήσω τη στάση της Φώφης Γεννηματά στη Ευρώπη. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμαινε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να μην μας κάνουν υποδείξεις και ότι δεν συμμεριζόμαστε την εκτίμησή τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας. Η Ευρώπη, ό,τι όνομα και να δίναμε, θα συμφωνούσε, γιατί αυτή τη στιγμή την ενδιαφέρει να μπουν τα Σκόπια στον άξονα των δυτικών Βαλκανίων. Τα Βαλκάνια είναι μια περίεργη περιοχή, με την οποία πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.


Για τη θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Σκοπιανό
Θεωρώ ότι η θέση των άλλων κομμάτων στο μακεδονικό δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, για να προσελκύσει κάποια ακροδεξιά στοιχεία, δημιούργησε μια «ομίχλη» πάνω στη ρητορική της. Την επιλογή αυτή πιθανόν αργότερα να την ακυρώσει. Οι ΑΝΕΛ, ως λάτρεις τις εξουσίας, αν και δεν πρόκειται να ανατρέψουν την Κυβέρνηση, πιστεύω ότι δεν έχουν καμία τύχη στην ελληνική κοινωνία. Ό,τι και να κάνουν, θα διαλυθούν. Το κόμμα των ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πουθενά, όπως δημοσκοπικά δεν υπάρχει και το ΠΟΤΑΜΙ. Το ότι κανείς από εμάς δεν τον χειροκρότησε κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής στην Ολομέλεια της Βουλής κάτι δείχνει.


Για τις αναταράξεις στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής
Εμείς δεν έχουμε τίποτα με κανέναν. Όποιος θέλει, μπορεί να φύγει. Με τον κ. Θεοδωράκη δεν έχω τίποτα. Εμείς δε θέλουμε διαγραφές. Υπενθυμίζω όμως ότι η Φώφη Γεννηματά είναι εκλεγμένη, όπως εκλεγμένοι είμαστε και εμείς, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Θεοδωράκης μάζεψε κάποιους φίλους του και είπε ότι 1η Ιουλίου θα αποφασίσει. Πιστεύω η Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκαν. Η ίδια δεν έβαλε στελέχη από το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό συμβούλιο αλλά φρόντισε να υπάρξει ισότιμη εκπροσώπηση. Ενώ θα μπορούσε να έχει φτιάξει ένα δεκαπενταμελές συμβούλιο, το οποίο να ελέγχει, λειτούργησε με δίκαιους κανόνες. Πρέπει όλοι στο ΚΙΝΑΛ να αντιληφθούμε ότι ο φορέας αυτός, αυτή τη στιγμή, μπορεί να διεμβολίσει το ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει κάτι το διαφορετικό στο μεσαίο χώρο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας και να είμαστε καθαροί σε αυτά που λέμε και κάνουμε.


Για την μεταμνημονιακή εποπτεία και την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup
Η κυβέρνηση δεν διαθέτει πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Τα είχε πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος πολύ καιρό πριν. Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Ήδη υπογράφτηκε το τέταρτο μνημόνιο με νέα μέτρα 5,1 δις. Τα πλεονάσματα, που προέκυψαν από την υπερφορολόγηση του κόσμου, αντί να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, θα τα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τα μοιράσει σε κάποιες ομάδες, που πιστεύει πως στις επόμενες εκλογές θα τον στηρίξουν. Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, όσο κι αν δεν το πιστεύει κανείς. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν να παραμείνουν μέχρι το Γενάρη στην εξουσία με μείωση μισθών και συντάξεων. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά πιστεύω πως, όποτε και να γίνουν εκλογές, η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα κι εμείς θα διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση.