ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Θέμα 104,6 fm. Κυριακή, 22/07/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Θέμα 104,6 fm


Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018


Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών και το πολιτικό μέλλον του ΚΙΝΑΛ
Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο 2018. Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξεπεράσει όλες τις “καυτές πατάτες” που έχει να αντιμετωπίσει. Ξέρετε, τουλάχιστον για τις δυτικές δημοκρατίες, οι συμφωνίες είναι τηρητέες. Πρέπει να πάμε σε εκλογές, διότι οι πολίτες πρέπει να διαλέξουν τα εναλλακτικά σενάρια, που θα τους προτείνουν οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων.
Στις 20 Ιουλίου μίλησα σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Σπάρτη, θέλοντας να δω εάν οι συμπατριώτες μου με στηρίζουν και αν δείχνουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Σας πληροφορώ ότι έγινε το αδιαχώρητο. Εμένα αυτό κάτι μου λέει. Τον τελευταίο χρονικό διάστημα, η Φώφη Γεννηματά έκανε δύο συμπαντικές κινήσεις, οι οποίες θα είναι καταλυτικές και θα εξασφαλίσουν στην παράταξή μας ένα διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές. Πρώτον, πήγε απέναντι στους υπολοίπους στο πολιτικό συμβούλιο για το θέμα του Σκοπιανού. Το έκανε διότι οι θέσεις του κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεύτερον, κατέθεσε στη Βουλή την πρόταση νόμου για την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις.


Για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής
Οι πράξεις του πρωθυπουργού αποδεικνύουν την απειρία και την ανεπάρκειά του. Ο κ. Τσίπρας χάλασε τις σχέσεις της Ελλάδας με παραδοσιακούς, ιστορικούς συμμάχους. Προσωπικά δεν πιστεύω σε σενάρια. Αλλά όποιο σενάριο κι αν υπήρχε με τη Ρωσία, υπάρχει η διπλωματική οδός. Δεν πρέπει να διαλύει μία ισχυρή φιλία με τη Ρωσία, ανεξαρτήτως του τι έχει παιχτεί τον τελευταίο καιρό. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ενημερώνει κανέναν για τις προθέσεις του. Πάει να ανοίξει το θέμα του Αλβανικού, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Αυτή δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Είμαστε μια αδύναμη χώρα, η οποία έχασε τους συμμάχους της, την ώρα που οι συμμαχίες αποτελούν ζωτική ανάγκη.
Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να βλέπει τι συμβαίνει στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και να μην παρεμβαίνει. Την Τρίτη έχουμε την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Σε ποια γιορτή της Δημοκρατίας θα πάμε με αυτά τα ανοιχτά μέτωπα;


Για την συνύπαρξη με τον Νίκο Κοτζιά στο ΠΑΣΟΚ
Ποτέ δεν συνυπήρξαμε με τον κ. Κοτζιά. Ήταν μία επιλογή του Γ. Παπανδρέου και την πλήρωσε. Τον είχαμε και στο ΙΣΤΑΜΕ και δεν ξέρω τι έχει συμβεί με αυτό το θέμα. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Τα χρόνια που ήταν ο Κοτζιάς στο ΙΣΤΑΜΕ, το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε. Δεν έπρεπε να τα δούμε όλα αυτά; Όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στον εισαγγελέα.
Ο Νίκος Κοτζιάς ακολουθεί μία πολιτική, που την έμαθε στην Ανατολική Γερμανία και τη Ρωσία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το δυτικό κόσμο. Είναι ένας οσφυοκάμπτης. Είδε εξουσία -που δεν είχε ξαναδεί ποτέ- και νομίζει ότι αν κάνει υπόκλιση στον Τραμπ ή αν πάει με τους Ίνκας στη Βολιβία, γίνεται εξωτερική πολιτική. Αυτά είναι ταξίδια δημοσίων σχέσεων, δεν είναι εξωτερική πολιτική. Η εξωτερική πολιτική είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την έχει στα χέρια του ο κ. Κοτζιάς και την Άμυνα ο Πάνος Καμμένος.