ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ενημέρωση” (ΣΚΑΪ). Δευτέρα, 30/7/2018Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ενημέρωση” (ΣΚΑΪ)


Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018


Για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη διαχείριση των φονικών πυρκαγιών
Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την τραγωδία στο Μάτι και στην Κινέτα, όπως έκανε πριν λίγο καιρό με την τραγωδία στην Μάνδρα Αττικής. Δεν θα μπω στη διαδικασία “ασύμμετρων απειλών” της Νέας Δημοκρατίας για να κάνω συμψηφισμούς, ούτε στο “ασύμμετρο φαινόμενο”, για το οποίο έκανε λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ούτε θα μιλήσω για τη Θεία Δίκη, όπως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων. Όλες αυτές οι στάσεις, στην ουσία, δεν διαφέρουν. Όλοι προσπαθούν να ρίξουν το βάρος σε άλλους γιατί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Με λύπησε πάρα πολύ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Αστυνομία και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες τα έκαναν όλα πάρα πολύ καλά. Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες και ανήκουν στον Πρωθυπουργό, γιατί εκείνος επέλεξε τους συνεργάτες του. Θέλω να χαρακτηρίσω τους ανθρώπους που συμμετείχαν σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής αλλά και εκείνους που ήταν στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι αναίσθητοι, κυνικοί, αμετανόητοι. Δεν ακούσαμε ούτε ένα ίχνος παρηγορητικού λόγου για τους δεκάδες νεκρούς εκείνο το βράδυ. Μάλιστα ο κ. Τόσκας είπε το εξής φοβερό: “Ψάχνω να βρω μεγάλα λάθη και δεν βρίσκω”. Αν είναι δυνατόν! Η συνείδησή τους θα είναι βαμμένη με αίμα και καπνό. Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθύτατα προκλητικό. Είναι ασέβεια και ύβρις προς τους νεκρούς. Αυτά, από αρχαιοτάτων χρόνων, ο κόσμος δεν τα συγχωρεί.Για την αναγκαιότητα άμεσης διεξαγωγής εκλογών
Εάν ο κ Τσίπρας δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες, τότε οφείλει να τους αποπέμψει όλους τώρα ή να πάει τη χώρα σε εκλογές, για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να το κάνει. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με ανθρώπους οι οποίοι κάθε μέρα προσπαθούν να κάνουν μια συγκάλυψη. Ο κ. Τσίπρας, φαίνεται να γνώριζε από το ίδιο βράδυ ότι υπάρχουν νεκροί. Συνεπώς, έχει πει ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με μια τέτοια κυβέρνηση. Στην Αμερική θα μπορούσε ο Πρόεδρος να πει ψέματα; Την ίδια στιγμή θα είχε φύγει. Ο πρωθυπουργός οφείλει να σηκωθεί και να φύγει. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άνθρωποι που είναι μαζί του, οι οποίοι είναι ερασιτέχνες. Δεν δέχομαι η μοίρα του λαού να σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα και να καθορίζεται από αυτά.