ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά, στην εκπομπή «Δύο ρεπόρτερ». Πέμπτη, 19/7/2018


Σημεία συνέντευξης  Λεωνίδα Γρηγοράκου,
βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά,
στην εκπομπή «Δύο ρεπόρτερ» 

                                                                               Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Για την κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος της «αριστερής» κυβέρνησης Τσίπρα και την ευνοϊκή μεταχείριση της οικογένειας του πρωθυπουργού

Η αριστερά μέχρι τις τελευταίες εκλογές είχε ηθικό πλεονέκτημα, επειδή δεν είχε κυβερνήσει. Έπρεπε να κυβερνήσει για να δούμε την πολιτική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που εφαρμόζει, καταργώντας ουσιαστικά την ισονομία και την ισοπολιτεία. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ευνοϊκή μεταχείριση της οικογένειας του πρωθυπουργού σε δύο τουλάχιστον γνωστές περιπτώσεις; Η μία ήταν με τον  αδελφό του που, αν και καταδικάστηκε για πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα κατά τη διαδικασία διαγωνισμού δημοσίου έργου στη Μυτιλήνη, ευνοήθηκε από την τροπολογία του τότε υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και παραγράφηκε η ποινή του. Η άλλη ήταν η  ρύθμιση της δόσης του δανείου ύψους 243.544 της τεχνικής εταιρείας, που ανήκει στα αδέλφια του κ. Τσίπρα, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ, κάτι που για τους περισσότερους επαγγελματίες είναι αδιανόητο να επιτευχθεί. Χθες έκανα μια πρόταση στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να καταθέσουμε τροπολογία στη Βουλή, ότι όσοι χρωστούν έως 300.000 ευρώ να έχουν ρύθμιση έως 300 ευρώ το μήνα. Δε μπορεί οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν πάντα το λογαριασμό και κάποιοι να έχουν την εύνοια, επειδή είναι «δικοί μας» άνθρωποι.

Για τη ρήση της κ. Γεννηματά ότι «ο Τσίπρας δεν είναι αδέξιος, είναι δεξιός και με τη βούλα»

Συμφωνώ απόλυτα. Πείτε μου έναν κυβερνήτη της χώρας που να έχει υπογράψει τόσο εν λευκώ και να είναι τόσο υποτακτικός σε αυτούς, τους οποίους πρώτα έβριζε και λοιδορούσε. Ο μοναδικός κυβερνήτης, που δε διαπραγματεύτηκε αλλά υπέγραψε τα πάντα και χωρίς τα ανάλογα ανταλλάγματα προς όφελος της χώρας, είναι ο κ. Τσίπρας. Δε μπόρεσε να διαπραγματευτεί μιάμιση ώρα με τον Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ούτε για τα δυο παιδιά μας που έχουν συλληφθεί  από τους Τούρκους. Δεν είπε τίποτα για το θέμα αυτό ούτε στη Μέρκελ, ούτε στο ΝΑΤΟ. Δε σήκωσε κανείς το ανάστημά του στον Ερντογάν.

Για τις επερχόμενες εκλογές και το τι διεκδικεί ΚΙΝΑΛ σε αυτές


Δε διεκδικούμε απλώς διψήφιο νούμερο. Διεκδικούμε τη δεύτερη θέση. Για την πρώτη θέση θα ήμασταν πολύ αιθεροβάμονες να μιλάμε. Όπως είπε και ο κ. Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί διψήφιο αριθμό  και τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Η ουσία είναι ότι ο ελληνικός λαός, που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, δεν αντέχει το πολωτικό κλίμα και τις αλληλοκατηγορίες του τύπου «φασίστες και ακροδεξιοί» ή «πουλημένοι και προδότες». Θα πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για το τι θα γίνει σε αυτή τη χώρα. Ποιος είναι ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας, ο οποίος ζητάει περισσότερες αμυντικές δαπάνες αντί να ζητάει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βοήθεια. Τι ανταλλάγματα περιμένει; Δε γίνεται να «αδειάζει» την Ευρώπη και την ίδια στιγμή να ζητάει τη στήριξή της, όπως έκανε με την «επίθεση φιλίας» στον Τραμπ. Και όλη αυτή η ομάδα των σαραντάρηδων του Μαξίμου, μιλάνε για τη γοητεία των επενδύσεων, τη στιγμή που το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι ανύπαρκτο στην Ελλάδα. Πώς ζητάει ο κ. Τσακαλώτος από τους ξένους να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, όταν η ίδια η Ελλάδα δεν κάνει επενδύσεις; Ήρθε η ώρα τώρα, μιας και πρέπει να βγούμε από το μνημόνιο, να πάμε σε εκλογές, να ξεκαθαρίσουμε τι θέλει ο καθένας, να μπούμε σε μια διαφορετική πορεία. Η χώρα θέλει άλματα προόδου και όχι τα μικρά βήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς υγιή οικονομία, χωρίς καλό κράτος, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς γενναία εξωτερική πολιτική, δε μπορούμε να πάμε μπροστά. Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι λύτρωση και πρέπει να τις κάνουμε πολύ γρήγορα.