ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 fm στη εκπομπή “Επί της Ουσίας”. Τετάρτη, 18/7/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 fm στη εκπομπή “Επί της Ουσίας”


Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018


Για την συγχώνευση ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Η συγχώνευση αυτή είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. Δεν έχει κατατεθεί ακόμα σχετικό νομοσχέδιο αλλά, ως βουλευτής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως για το τι θα γίνει με το πανεπιστήμιο αυτό. Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες της “ΤΕΙοποίησης” των πανεπιστημίων. Το επίπεδο της Παιδείας, όπως και εκείνο της Υγείας ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την ψήφιση του Κλεισθένη Ι, έχει πέσει κατά πολύ. Με την πολιτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται μοιραίος για τη χώρα αλλά και για το πολιτικό σύστημα. Όταν οι μεν βρίζουν τους δε, η χώρα δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Γι' αυτό, οι εκλογές θα αποτελέσουν λύτρωση για τη χώρα και τον λαό. Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη προβλέπω προκήρυξη εκλογών εντός του 2018. Ο λαός πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια και να αποφασίσει για το μέλλον του.


Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η Συμφωνία για τα Σκόπια είναι μια κακή συμφωνία για μας και αυτό αποδεικνύεται από τους πανηγυρισμούς που γίνονται εκεί. Στην Ελλάδα δεν βλέπω να γλεντάει κανείς. Τα γκάλοπ δείχνουν ότι το 68% των ερωτηθέντων δεν θέλει τη συμφωνία. Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν μπερδεμένο και ανώριμο συμβιβασμό. Το erga omnes, στην πράξη, το έχει παραβιάσει ήδη ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μιλώντας για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία. Το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας είναι σε αμηχανία. Ο κ. Τσίπρας, αν δεν πάει σύντομα σε εκλογές, θα υποστεί μια τραγική ήττα. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς χάθηκε, επειδή συγκυβερνά με ένα ακροδεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ. Η διγλωσσία τους είναι πρωτόγνωρη. Μοναδικό μέλημα και των δύο είναι να περισώσουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την πλήρη καταβαράθρωσή τους.


Για την διπλωματική κόντρα Ελλάδας – Ρωσίας
Όλο αυτό που συμβαίνει είναι ένα παιχνίδι των μυστικών υπηρεσιών και τίποτα παραπάνω. Αυτό συμβαίνει διότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι πιο επικίνδυνοι για τη χώρα υπουργοί είναι οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Δεν ξέρουν να εκτιμήσουν τις καταστάσεις, δεν μπορούν να καταλάβουν τα διεθνή γεγονότα. Δεν τους απασχολούν τα προβλήματα της χώρας, αλλά το πώς οι ίδιοι θα παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό. Αυτή η σχιζοειδής συγκυβέρνηση θα μείνει στην σύγχρονη πολιτική ιστορία ως το πιο φαιδρό και κυνικό πολιτικό σχήμα. Είναι οι πιο ακραίοι αμοραλιστές πολιτικοί και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η κοινωνία.


Για την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ και την μετέπειτα πορεία του κινήματος
Νομίζω ότι δεν μας έχει επηρεάσει σημαντικά η αποχώρηση του Ποταμιού αν και, προσωπικά, έχω στεναχωρηθεί, διότι το Ποτάμι είναι ένα πολιτικό σχήμα με ικανά στελέχη και καλές ιδέες. Πιστεύω όμως ότι θα ισορροπήσουμε. Αυτό τον καιρό η Πρόεδρός μας είναι σε περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, διότι η ανασύσταση του ενδιάμεσου χώρου αποτελεί ζωτική ανάγκη για να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία κρατούν την πολιτική ζωή του τόπου εγκλωβισμένη στην μέγγενη του λαϊκισμού και της συντήρησης. Η διαφαινόμενη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποτελεί επαρκή λύση για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί ο τόπος. Με την μεταστροφή του, ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον προοδευτικό προσανατολισμό που είχε επιδείξει αρχικά, κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Το ΚΙΝΑΛ θα προχωρήσει σε μια αυτόνομη πολιτική πορεία. Και στις περιφερειακές εκλογές θα προχωρήσουμε αυτόνομα με δικό μας υποψήφιο στη Πελοπόννησο. Διευρύνοντας την απήχησή μας στο εκλογικό σώμα, θα έχουμε δυνατό λόγο στο πολιτικό σκηνικό, που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Το ΚΙΝΑΛ εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την μεγάλη κρίση των τελευταίων ετών. Η όποια συμμετοχή μας σε κάποια μελλοντική κυβέρνηση προϋποθέτει την εφαρμογή ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών. Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε το λάθος που κάναμε την προηγούμενη φορά με τη Νέα Δημοκρατία.


Για την καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Αυτή την στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μονοψήφιο νούμερο. Η πτώση του θα είναι σταδιακή αλλά σταθερή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, που από 48% βρέθηκε στο 4%. Τα τρία χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν μνημείο ανικανότητας και ανεπάρκειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής θα έχουν ποσοστά που δεν θα απέχουν πολύ μεταξύ τους. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μετεκλογικά. Το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχτεί συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, με τον πολιτικό συμβιβασμό που έκανε για να βρεθεί στην εξουσία, ανέδειξε ότι δεν έχει υπεύθυνες θέσεις. Αυτό είναι τραγικό για τη χώρα. Σκεφτείτε ότι έχουν φτάσει στο σημείο να εκμεταλλευτούν τα εθνικά θέματα για να μπορέσουν να σταθούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι δανειστές δεν θα στηρίξουν την τωρινή κυβέρνηση, όπως δεν το έκαναν ούτε το 2014 με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Τότε μας γύρισαν την πλάτη και προχώρησαν σε αυτό που είχαν προγραμματίσει. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Για να εξασφαλιστεί όμως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, η ενδυνάμωση των δυνάμεων της προόδου είναι μονόδρομος.