ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο ρ/σ Parapolitika 90.1 fm και το δημοσιογράφο Ανδρέα Μαζαράκη. Δευτέρα, 16/7/2018Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο ρ/σ Parapolitika 90.1 fm και το δημοσιογράφο Ανδρέα Μαζαράκη

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018


Για τους κινδύνους που ελλοχεύει ο εθνικισμός στην Ευρώπη
Η ιστορία μας δείχνει το μέλλον αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το παρόν. Το παρόν λέει ότι πλέον είμαστε μια αδύναμη χώρα, η οποία πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική στις κινήσεις της. Διότι, δεν υπάρχει λογική σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Μόνο να δείτε το αποτέλεσμα του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου, θα καταλάβετε τι εθνικιστικές τάσεις αναδείχθηκαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει πάρα πολύ από τον εθνικισμό των χωρών. Θα πρέπει να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Η Ελλάδα θα πρέπει να δει προσεκτικά τι γίνεται με τις σχέσεις μας με την Τουρκία, την Ευρώπη και την Αμερική.


Για την εξαπάτηση του λαού από τον κ. Τσίπρα
Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση για το σχέδιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας και τη μη εφαρμογή κάποιων μέτρων, η πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα σκληρή. Η Γερμανία έθεσε μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης των 15 δις ευρώ, με τους δανειστές να συνδέουν το γεγονός αυτό με την μονομερή ενέργεια Τσίπρα να μην αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν τεράστιες ευθύνες για την πραγματική τάξη της χώρας. Ο Τσίπρας θα πάει στη Θεσσαλονίκη και θα πει ξανά ψέματα στον ελληνικό λαό. Στη συνέχεια, θα προκηρύξει εκλογές. Θα προσπαθήσει να κοροϊδέψει για άλλη μια φορά το λαό, ενώ έχει υπογράψει ρητές υποχρεώσεις για το ασφαλιστικό, για τη φορολογία, για τις συντάξεις. Σε αυτές τις εκλογές όμως δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να εξαπατήσει εκ νέου τον λαό. Η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά.