ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Ενημέρωση». Κυριακή 19/8/2018Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Ενημέρωση»
                                                                                             
Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Για το καθημερινό φαινόμενο της εγκληματικότητας και το «Ρουβίκωνα»
Τα θέματα της ασφάλειας έχουν πλήξει την εικόνα της κυβέρνησης. Με αφορμή το συμβάν στου Φιλοπάππου, είδατε τι είπαν σε συνεντεύξεις τους στην τηλεόραση άτομα που ζουν και κινούνται στην περιοχή, για το θέμα της ασφάλειας και για τα φαινόμενα βίας και κλοπής, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που επισκέπτονται τη χώρα μας. Συγχρόνως, έχουμε και τη βία από την πλευρά του «Ρουβίκωνα». Αυτό είναι κάτι πολύ δυσφημιστικό και αμαυρώνεται η εικόνα της Ελλάδας. Όταν μέλη του Ρουβίκωνα εισβάλλουν σε ξένες πρεσβείες, κάνουν αυτά που κάνουν και δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, τότε υπάρχουν μεγάλες ευθύνες.

Για πρόσωπα και πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλούν ανασφάλεια και σύγχυση στο λαό
Θα ήθελα, στο πλαίσιο της επικαιρότητας, να χαρακτηρίσω τρία πρόσωπα. Το πρώτο είναι ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Πολάκης, ο οποίος είπε ότι «θολώνει» η εικόνα της κυβέρνησης. Η αλήθεια είναι ότι δε θολώνει η εικόνα της κυβέρνησης. Η ψυχή του Έλληνα έχει θολώσει από αυτά που γίνονται. Οφείλει ο πρωθυπουργός να πάρει θέση γι αυτό το άτομο. Το δεύτερο είναι η περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου. Προσωπικά, με εντυπωσίασε η απουσία της. Δεν παίρνει θέση για τίποτα. Δεν έχει τα εχέγγυα για τη θέση στην οποία βρίσκεται. Η μόνη δουλειά που έχει κάνει είναι στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου. Το τρίτο πρόσωπο είναι ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Καρτερός, σε σχέση με την ενέργειά του να στείλει στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για να τιμωρηθούν κάποιοι δημοσιογράφοι. Αυτό καταδεικνύει μια αντίδραση ολοκληρωτική. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Καρτερό με ποια σχέση εργάζεται ο κ. Λούλης στο γραφείο του πρωθυπουργού. Αν θυμάμαι καλά, ο κ. Λούλης ήταν ο προσωπικός δημοσκόπος και σύμβουλος του κ. Καραμανλή. Όλα αυτά μπερδεύουν το λαό, του δημιουργούν σύγχυση και αίσθημα ανασφάλειας, ότι δηλαδή είμαστε σε μια κατάσταση που δεν ξέρει κανείς πού θα μας βγάλει. Κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τις δέουσες απαντήσεις. Η ουσία είναι, ότι η κυβέρνηση που έχουμε δεν είναι «κανονική». Δεν είναι κανονική γιατί θεωρεί δυστυχία την αριστεία. Γιατί θεώρησε, όταν έγινε το ατύχημα στο Σαρωνικό, ότι έπρεπε να στείλει έναν υπουργό με πρόβλημα όρασης για να επιθεωρήσει τη θάλασσα. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που έχει πει τόσα ψέματα στον ελληνικό λαό. Όλα αυτά συνιστούν μια κυβέρνηση παρακμιακή.

Για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε σχέση με τη φορολογία, πήρε πάρα πολύ σκληρά μέτρα. Φορολόγησε τόσο πολύ τους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, που την εξαφάνισε, αντί να μειώσει τις δαπάνες, όπως είχαμε πει κι εμείς τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα ετοιμαζόμασταν να βγούμε το 2014 από το μνημόνιο. Αυτό επιβεβαιώνει και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγοντας ότι, εμείς δεν τους υποδείξαμε να βάλουν περισσότερους φόρους αλλά να μειώσουν τις δαπάνες. Αφού οι δαπάνες δε μειώθηκαν, ο ελληνικός λαός υποχρεώθηκε σε μια μεγάλη υπερφορολόγηση. Η μερική απασχόληση έχει φτάσει πάνω από το 50%. Το λεγόμενο «brain drain» έγινε κυρίως τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έφυγαν χιλιάδες νέοι επιστήμονες στο εξωτερικό. Ο κ. Τσίπρας έπραξε τα αντίθετα ακριβώς από αυτά που έλεγε. Έγινε ο πιο μνημονιακός πρωθυπουργός της χώρας και ο πιο υποτακτικός, όσον αφορά στο μεταναστευτικό. Πήγε προχθές στη Γερμανία και συμφώνησε να κάνει την Ελλάδα «αποθήκη ψυχών». Η έξοδος από την κρίση είναι μια πλασματική έξοδος. Όταν ακόμα δεν έχουν καταργηθεί τα capital control, για ποια έξοδο από την κρίση μιλάμε; Ναι, πρέπει και είναι ένα βήμα το ότι τελειώνει το μνημόνιο αυτό αύριο. Θα πρέπει όμως να προχωρήσουμε και να είμαστε σταθεροί σε αυτά που έχουμε πει για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στην παιδεία, για την ανάπτυξη της χώρας, την αύξηση του ΑΕΠ, την αύξηση των θέσεων εργασίας, το ασφαλιστικό. Διαφορετικά, όλα αυτά θα είναι μια «θηλιά στο λαιμό» και η επιτροπεία θα είναι πολύ πιο σκληρή τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μη ρίξουμε τη χώρα «στα βράχια». Το κάναμε το 2015 με τον κ. Βαρουφάκη που χρέωσε τη χώρα, απ’ ό,τι λένε σήμερα οι εφημερίδες, τουλάχιστον κατά 100δις με 200 δις ευρώ. Το τρίτο μνημόνιο ήταν καταστροφικό για τη χώρα και δε χρειαζόταν. Κι όμως, γι αυτό το τρίτο μνημόνιο κάποιοι θέλουν να πανηγυρίζουν. Ας κρατήσουμε λοιπόν χαμηλούς τόνους, να δούμε τι θα γίνει και με τις αγορές. Εφόσον βγήκαμε από το μνημόνιο, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές και μια άλλη κυβέρνηση, που σίγουρα θα είναι άλλη από τη σημερινή, να αναλάβει την τύχη της χώρας από εδώ και πέρα.