ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

Ερώτηση στη Βουλή του Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ, προς τον Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων για αποζημιώσεις στο δήμο Ευρώτα. 3/8/2018

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  

3 Αυγούστου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Θέμα: «Πορίσματα αποζημίωσης για ζημιές από το χαλάζι σε περιοχές του Δήμου Ευρώτας
               Λακωνίας»

Η νοτιοανατολική Λακωνία δοκιμάστηκε τον Νοέμβριο 2017 από ισχυρές καταιγίδες και έντονη χαλαζόπτωση, που άφησαν πίσω τους εκτεταμένες υλικές ζημιές. Στις πληγείσες περιοχές η καταστροφή στις καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών, στην κτηνοτροφία αλλά και σε περιφερειακά και αγροτικά οδικά δίκτυα και υποδομές ήταν τεράστια.
Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. διενήργησαν τις απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν 20 αναγγελίες περίπου και υποβλήθηκαν δηλώσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με την από 22/12/2017 απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερώτησή μου, τα πορίσματα επρόκειτο να κοινοποιηθούν και να ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς.
Σε έγγραφο με αρ. πρωτ. 15/1-8-2018 προς τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., που μου έχει κοινοποιηθεί από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γλυκόβρυσης, επισημαίνεται η μη κοινοποίηση πορισμάτων στις τοπικές Κοινότητες Γλυκόβρυσης, Αγ. Ιωάννη, Αστερίου, Γουβών και Μακρυνάρας και η μη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες εννέα σχεδόν μήνες μετά την καταστροφή. 
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Πότε θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί των εν λόγω Τοπικών Κοινοτήτων;
2.      Το ποσό της αποζημίωσης θα καταβληθεί όλο ή σε δύο διαφορετικές δόσεις;
3.      Δεδομένου ότι οι άστατες και ακραίες καιρικές συνθήκες ενδέχεται να απειλήσουν ξανά την ευρύτερη περιοχή, σε τι στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες λήψης μέτρων για τη μελλοντική αποφυγή ανάλογων υλικών καταστροφών και ενδεχόμενης απώλειας ανθρώπινων ζωών;
                                                                                                                     
Ο ερωτών Βουλευτής,


Λεωνίδας Γρηγοράκος