ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο «Κανάλι Ένα 90.4 fm», στην εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ». Παρασκευή 24/8/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου,
βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,
στο «Κανάλι Ένα 90.4 fm» στην εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ»
με τους δημοσιογράφους Ν. Μπαρδούνια και Π. Κασσιμάτη

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018


Για τις κατηγορίες που δέχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για ρατσισμό
Έχω μια πορεία σαράντα χρόνων στον πολιτικό χώρο και η διαδρομή μου είναι γνωστή. Τα λεγόμενά μου παραφράστηκαν. Ήταν άδικες οι επικρίσεις που δέχθηκα από το κίνημα των ΑΜΕΑ. Αυτό που είπα επί της ουσίας είναι, ότι σε κάθε πόστο της κυβέρνησης οφείλει να προΐσταται ένας άνθρωπος, που μπορεί να κάνει με επάρκεια αυτό που απαιτεί η θέση του. Στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να γνωρίζει το αντικείμενο. Δεν υποστηρίζω ότι ένας άνθρωπος, που έχει ειδικές ανάγκες, δε μπορεί να είναι υπουργός. Απλούστατα, δε μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, που απαιτούν συγκεκριμένες δυνατότητες. Για παράδειγμα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, αν και είναι γιατρός, δεν μπορεί να κάνει χειρουργική επέμβαση καρδιάς. Επίσης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν είναι κατάλληλος για υπουργός εθνικής οικονομίας. Ανάλογη κριτική για ακαταλληλότητα σε θέση έκανα κάποτε και σε κάποιους άλλους, που ήταν Κολονακιώτες Αθηναίοι και έγιναν υπουργοί γεωργίας. Συνοψίζοντας, η όλη μεθόδευση κάποιων να μου αποδώσουν ρατσιστική πρόθεση εναντίον του κ. Κουρουμπλή, είναι γελοιώδης και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Τα λεγόμενά μου εσκεμμένα  παραφράστηκαν. Αποδεικνύεται ότι όλο αυτό το «σύστημα» καταφεύγει σε όλων των ειδών τα μέσα, για να κατασυκοφαντήσει πολιτικούς αντιπάλους.

Για το διάγγελμα του Τσίπρα στην Ιθάκη
Είχε ολοκληρωτικό χαρακτήρα. Ήταν ένας λόγος εθνικού διχασμού και μίσους. Ο πρωθυπουργός σε ένα σημείο ανέφερε ότι δε θα ξεχάσουμε κανέναν πολιτικό και καμία πολιτική, που ευθύνονται για το πού φτάσαμε. Δε μας είπε όμως από το 2004 έως το 2009 ποιος έφερε τη χρεοκοπία στη χώρα. Ξεχνάει, ηθελημένα και εσκεμμένα. Δεν «ακουμπά» καθόλου τον κ. Καραμανλή, με τον οποίο είναι «αγκαλιά» και αποτελεί την «τρίτη συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ. Το διάγγελμα έδειξε έναν πρωθυπουργό αδίστακτο. Αποκαλύφθηκε η ωμότητα και ο κυνισμός του. Δεν είδα καμιά θετική πρόταση για τη χώρα. Επέδειξε πολιτικό κανιβαλισμό απέναντι σε σημαντικά πρόσωπα, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Αντί να δείξει ένα πρόσωπο μετριοπαθές και νηφάλιο, επέλεξε την ακραία πόλωση. Ήταν ένας λόγος γεμάτος παρελθόν. Ήταν ένας πρωθυπουργός τριτοκοσμικής χώρας, που έσταζε μίσος και φθόνο για τους πολιτικούς αντιπάλους. Διέψευσε όλους τους όψιμους υποστηρικτές του.

Για την απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη για δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά με ταυτόχρονη παραίτησή τους από διεκδίκηση αποζημίωσης
Αυτή η κυβέρνηση έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα λαϊκισμού και χυδαιότητας. Το κράτος δεν είναι λάφυρο για να το μοιράζουμε σε κανέναν. Αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το κράτος ως μέσο για να επιτύχει τους σκοπούς τους. Δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, δεν αντέχουν την αλήθεια και την καλόπιστη κριτική, λένε συνέχεια ψέματα. Η αλήθεια, όμως, είναι μία: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλα αυτά που κάνει, έχει «τελειώσει» στην κοινωνία.

Για την αναγκαιότητα εκλογών  

Η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί τη μοναδική λύση. Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα, γιατί όσο παραμένουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, κάνουν κακό στη χώρα. Η επανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι λύση. Χρειάζεται μια νέα, ευρεία, πολιτική και κοινωνική συμμαχία από τον κεντροδεξιό και κεντροαριστερό χώρο, χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ψευτοαριστερά. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να παραμείνει άλλο ως κυβέρνηση. Έχει τεράστιες ευθύνες γι αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Οι νεκροί στη Μάνδρα και στο Μάτι ζητούν δικαίωση. Και δε θα βρουν δικαίωση με αυτούς, που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα και τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν.