ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ, στο ρ/σ Real fm 97,8, στους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Καμπουράκη.Τρίτη 21/8/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου,
βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,
στο ρ/σ Real fm 97,8 και στους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Καμπουράκη

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Για την κόντρα με την περιφερειάρχη Αττικής
Μας «κουνάνε το δάχτυλο» κάποιοι, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα προηγούμενο σύστημα και χαρακτηρίζουν «παλιούς» όλους εμάς,  τη στιγμή που αυτοί ήταν μέσα στο «παλιό» και είχαν μάλιστα πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αυτό που είπα είναι, ότι η κυρία Δούρου υπήρξε συνεργάτιδα του Άκη Τσοχατζόπουλου σε ένα Ίδρυμα Αμυντικών Μελετών και Ερευνών. Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα, που επιθυμώ να απαντηθούν:
- Υπήρξε συνεργάτιδα του κ. Τσοχατζόπουλου;
- Ποιο ήταν ακριβώς το αντικείμενο εργασίας της;
- Ποια ήταν η αμοιβή της για τις υπηρεσίες που προσέφερε;
Είναι πρόκληση και θράσος να αποκαλεί εμένα παιδί του «κομματικού σωλήνα». Πιστεύω ότι η σιωπή της όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο χαρακτηρισμός «λεκτική άσκηση» για τη συγγνώμη που έπρεπε να ειπωθεί στη περίπτωση της απίστευτης τραγωδίας στο Μάτι, η απουσία της από το περιφερειακό συμβούλιο, δείχνουν έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το όλο θέμα. Οι 96 νεκροί είναι 96 νεκροί. Η οργή του λαού είναι απόλυτα δικαιολογημένη και γι αυτό απαξιώνει οτιδήποτε υπάρχει στον πολιτικό σύστημα της χώρας. Απειλές από την κ. Δούρου δε δέχομαι. Επιζητώ την αλήθεια κι αν αυτό την ενοχλεί, είναι δικό της θέμα. Προσωπικά, δεν έχω καμία σχέση ούτε με τον «Τσαβισμό» ούτε με την «παρέα της Βενεζουέλας». Παρεμπιπτόντως, είδατε τι «τραβάει» η Βενεζουέλα αυτές τις μέρες. Μπορεί ο καθένας από εμάς να διαχειριστεί το θαυμασμό του για ορισμένα είδωλά του αλλά δε θα μας επιβάλει να σιωπήσουμε. Άλλα τα πρότυπα τα δικά μου, άλλα της κ. Δούρου. Δηλαδή, ένας βουλευτής να μη μπορεί να κάνει κριτική σε κανέναν; Εκεί θα φτάσουμε;

Για την «Ιθάκη» του Τσίπρα και  το τέλος του μνημονίου

Μικροψυχίες δε χωράνε εδώ. Ξημερώνει μια άλλη μέρα χωρίς το μνημόνιο. Τελειώνει ένας κύκλος, έστω και αν αυτό το τέλος είναι πλασματικό. Ο Μοσκοβισί, άλλωστε, ανακοίνωσε ήδη χθες ότι στις 10 Σεπτέμβρη οι «θεσμοί» θα είναι πάλι εδώ. Τα capital control ακόμα δεν έχουν καταργηθεί. Ο κύκλος έπρεπε να έχει κλείσει από το 2015. Βγήκαμε από το μνημόνιο αλλά οφείλουμε να βγάλουμε κι ένα συμπέρασμα από αυτό. Και το συμπέρασμα είναι η πλήρης υποταγή στους δανειστές. Ο Τσίπρας προ ημερών υπέγραψε συμφωνία και μας έφερε πίσω 2.000 μετανάστες. Γίναμε «αποθήκη ψυχών». Ας αναρωτηθούμε, τι έγινε όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε αυτή τη χώρα; Πρόκειται να αλλάξει άμεσα η ποιότητα ζωής του έλληνα πολίτη με το τέλος του μνημονίου; Δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε μέσα στα επόμενα χρόνια, γιατί ο Τσίπρας τα έχει υποθηκεύσει όλα. Αλήθεια, είναι «κανονική» αυτή η χώρα, που έχει την αριστεία «πεταμένη στα σκουπίδια», η τρομοκρατία καλά κρατεί,
η αξιολόγηση δεν υφίσταται; Έχουμε ευθύνες όλοι μας και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί, γιατί δε φτιάξαμε ένα κράτος δυνατό και σταθερό. Το πρόβλημά μας είναι η απουσία αποτελεσματικής διαχείρισης του κράτους. Πολλά πράγματα μπορεί να υποχρεωτικά να φτιάχτηκαν μέσα στα χρόνια αλλά δε φτιάχτηκε το κράτος.

Για το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα
Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος ο κ. Σουλτς έχει ένα δικό του «πλησίασμα» στα γεγονότα, όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πανηγύριζε την έξοδο από το μνημόνιο. Όπως θυμάστε, ο κ. Σουλτς ήταν ο πρώτος που στις εκλογές στη Γερμανία έκανε «άνοιγμα» προς την Αριστερά και το κόμμα του καταποντίστηκε. Μετά, βέβαια, τα «μάζεψε» και συμβάδισε με τη Μέρκελ. Στους πολιτικούς με τέτοια συμπεριφορά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Όπως ο Μοσκοβισί, που πίσω από αυτά που λέει κάθε φορά υπάρχει μια ιδιοτέλεια, καθώς θέλει να έχει τη δουλίτσα του και τη θεσούλα του. Στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, δεν έχω εμπιστοσύνη. Προσεγγίζει το ΣΥΡΙΖΑ ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ρώτησαν το ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει αυτόν το χαρακτηρισμό; Ρώτησαν εμάς, αν το θέλουμε αυτό; Ούτε εμάς ρώτησαν ούτε το ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για μια απαξιωμένη πολιτική ηγεσία του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος.

Για τις προοπτικές μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ
Δεν υπάρχει περίπτωση για μένα να είμαι στον ίδιο πολιτικό χώρο με συγκεκριμένους ανθρώπους. Μπορώ να είμαι με την κ. Αυλωνίτου, που έχει την άποψη ότι «όσοι κάηκαν στη θάλασσα στο Μάτι, δεν είχαν εκπαιδευτεί»; Με τον κ. Μπάρκα που λέει ότι «βεβαίως, είχαμε νεκρούς αλλά οι άνθρωποι έκαναν το καλύτερο και σώσανε αρκετό κόσμο»; Με τον κ. Κουβέλη που βάζει στη ζυγαριά τους νεκρούς στο Μάτι με την έξοδο από το μνημόνιο; Με τον κ. Σαντορινιό που λέει ότι «οι αρχηγοί έδωσαν οδηγίες αλλά οι άνθρωποι που ήταν από κάτω δεν τις εκτέλεσαν»; Με τον κ. Τσιρώνη που λέει ότι «το ότι αναλαμβάνει κανείς την  πολιτική ευθύνη, δε σημαίνει ότι είναι και φταίχτης»; Αυτό το κόμμα έχει παντελή αίσθηση πραγματικότητας. Κάθε φορά του  φταίνε οι άλλοι. Φταίει ο ήλιος… φταίει η βροχή…φταίει η ξηρασία, η ζέστη, το κρύο…και το γκαζόν ακόμα φταίει.  Για αυτά που γίνονται τώρα, ευθύνες έχουν μόνο τα κόμματα που κυβερνούσαν τόσα χρόνια και όχι αυτοί που έχουν πάρει την εξουσία εδώ και τέσσερα χρόνια; Φταίνε οι θεσμοί για τα επώδυνα μέτρα; Εδώ βγήκε προχθές ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις και είπε ότι «εμείς δεν είπαμε να υπερφορολογήσετε το λαό, να μειώσετε τις δαπάνες είπαμε». Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, είναι «ψευτοαριστερά» που δεν έχει ισχύ μέσα της. Δε μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους. Πιστεύω ότι αυτές οι παρακμιακές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα πρέπει να αποσυρθούν από την κεντρική πολιτική σκηνή ούτως ώστε να πάρει η χώρα έναν άλλο δρόμο. Για τη Νέα Δημοκρατία έχω να πω, ότι με αυτό το κόμμα συνεργάστηκα και δε θέλω να ξανασυνεργαστώ. Η εμπειρία μου ήταν πικρή. Δεν είναι ένα κόμμα που μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους. Ωστόσο, θα είμαστε θετικοί να δώσουμε ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη δυναμική του ΚΙΝΑΛ
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα έχει κάνει την κάθαρσή του. Με ένα νέο μίγμα εκλογικού αποτελέσματος στις βουλευτικές εκλογές, όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Πρέπει να επικρατήσουν νέες δυνάμεις, διαφορετικές, χωρίς ψευδαισθήσεις, που θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδά της. Αν στις εκλογές ο κόσμος δώσει στο Κίνημα Αλλαγής ένα ποσοστό 15% τα πράγματα στην πολιτική σκηνή μπορεί να είναι διαφορετικά. Δεν πρόκειται να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.