ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., στο ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 fm, στην εκπομπή «Ακραίως». Τετάρτη, 23/1/2019Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ.,στο ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 fm, στην εκπομπή «Ακραίως»


Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019Διακυβέρνηση - Καθεστώς: Η μεγάλη και ουσιαστική διαφορά
Η διάκριση μεταξύ μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης και ενός καθεστώτος είναι ουσιώδης και μεγάλη. Η οποιαδήποτε διακυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τη συρρίκνωση της απήχησής της στο λαό, όπως η σημερινή κυβέρνηση, έστω και σιγά-σιγά συμφιλιώνεται με την επερχόμενη ήττα της. Καταλαβαίνει ότι οι κανόνες της δημοκρατίας καθιστούν αναπόφευκτη την απώλεια της εξουσίας. Η δημοκρατία έχει την ικανότητα να αποκαταστήσει τις αδικίες, που έγιναν εναντίον της. Οι σημερινοί κυβερνώντες, που λειτουργούν με καθεστωτικούς όρους, διαπιστώνοντας την υποχώρηση της επιρροής τους και την αναμενόμενη ήττα τους ούτε συμφιλιώνονται, ούτε αποδέχονται τη βέβαιη αποτυχία τους και είναι και επιθετικότατοι. Θεωρούν ότι η εξουσία τους ανήκει αποκλειστικά. Τη θεωρούν μόνιμο απόκτημα, παντοτινή κατάκτησή τους και απόλυτο τρόπαιο. Αυτή είναι η μεγάλη φιλοσοφία των ημερών. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τη Μεταπολίτευση – του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Σημίτη, του Κώστα Καραμανλή – κάποια στιγμή, βλέποντας την επερχόμενη ήττα τους, συμφιλιώθηκαν με αυτή. Οι τωρινοί κυβερνώντες όμως, δεν θέλουν να σκέφτονται την απώλειά της. Πιστεύουν ότι τους ανήκει δικαιωματικά. Την κρατάνε με νύχια και με δόντια, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Προκειμένου να τη διατηρήσουν, καταφεύγουν σε οποιοδήποτε λαϊκισμό υπάρχει, στην κομματοκρατία, σε πελατειακές σχέσεις, σε διάλυση συστημάτων. Αυτά τα καθεστώτα, πρώτα πρώτα απαξιώνουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Ενοχοποιούν και στοχοποιούν τους αντιπάλους τους με ασύστολα ψέματα. Ποινικοποιούν χωρίς καμιά αναστολή την πολιτική ζωή του τόπου, την οποία έχουν κάνει ένα απέραντο δικαστήριο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μου έχουν κάνει μηνύσεις και αγωγές γι' αυτά που λέω. Αυτά πρέπει να αποκατασταθούν. Ό,τι επέρχεται δεν θα είναι αντεκδίκηση αλλά προστασία της δημοκρατίας.