ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Καλημέρα” (ΣΚΑΪ). Κυριακή, 20/1/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Καλημέρα” (ΣΚΑΪ)


Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019Ξεκάθαρη η θέση του ΠΑΣΟΚ στο Μακεδονικό
Το ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά, παραμένει σταθερό στις απόψεις του και λέει ότι η Μακεδονία είναι η ψυχή μας. Αυτό που έχει πει και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εμείς θέλαμε να λυθεί το Μακεδονικό αλλά όχι με αυτούς τους όρους, που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια για να πλήξει την αντιπολίτευση. Θέλαμε μια λύση με συναίνεση και συζήτηση στη Βουλή για να κλείσει αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε το “ξεπούλημα” της Μακεδονίας, δίνοντας την εθνικότητα και αποδεχόμενοι τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων.


Εθνικό θέμα το Μακεδονικό, πολιτική απόφαση η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών
Δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον Τσίπρα να “σπάσει” τα μικρά δημοκρατικά κόμματα, για να παίξει το παιχνίδι του διπολισμού και να μπορέσει να κρατήσει ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού, εγκλωβισμένο στα ψέματά του. Αυτό πρέπει να τελειώσει και τελειώνει μόνο με εκλογές. Οι εκλογές θα δώσουν τη λύση στο Μακεδονικό. Δεν πρέπει να πάει κανένας βουλευτής της αντιπολίτευσης να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα είναι εθνικό και η λύση πολιτική. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει το συνταγματικό πραξικόπημα και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δεν γίνουν αποδεκτά τα επιχειρήματα που θα καταθέσουν οι βουλευτές και οι συνταγματολόγοι, ας τους αφήσουμε να την ψηφίσουν μόνοι τους. Ας πάρουν μόνοι τους την ευθύνη.


Προσωπική η άποψη του Γιώργου Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η άποψη του Γιώργου Παπανδρέου είναι προσωπική. Ο ίδιος, αυτή την στιγμή, δεν είναι βουλευτής και δεν καλείται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κ. Γεννηματά νομίζω ότι θα λύσει το ζήτημα αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τον κεντροαριστερό χώρο. Είναι ΠΑΣΟΚ, είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι πρώην Πρωθυπουργός. Επειδή η πολιτική είναι θέμα συμβόλων, νομίζω ότι η χθεσινή του παρέμβαση για το Μακεδονικό θα μπορούσε να γίνει κάποια άλλη στιγμή. Είχε ήδη εκφραστεί στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Όφειλε να μην πάρει θέση τώρα, ενόψει των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να μην πάει ενωμένο στις εκλογές. Όποιος δεν θέλει να είναι μαζί μας, μπορεί να φύγει.


Παρόν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές
Το μήνυμα που στέλνω στο ΠΑΣΟΚ είναι να αντισταθεί στις “σειρήνες” του Τσίπρα, του Ξυδάκη και του Φίλη αλλά και όλων εκείνων των ανθρώπων που πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ, πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να διαλύσουν το ΚΙΝΑΛ, θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφούν υπέρ της διάλυσης του ΚΙΝΑΛ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που διαθέτει ένα διψήφιο αριθμό στην κοινωνία και εμείς θα παλέψουμε να το διατηρήσουμε, άσχετα από αυτά που τάζει ο κ. Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι παρόν στις επόμενες εκλογές και θα αγωνιστεί για άλλη μια φορά για την εθνική λαϊκή ενότητα, για μια Ελλάδα διαφορετική, για μια Ελλάδα κανονική.