ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Πέμπτη, 31/1/2019


Σημεία συνέντευξης  Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά


                                                       Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019


Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αλλοίωση των θεσμών του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος
Ο Τσίπρας θυμίζει τον Τζούλιο Αντρεότι, για τον οποίο είχαν πει οι Ιταλοί, ότι είναι ένας τόσο ικανός πολιτικός, που είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Εξ ου και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Ο άλλοτε κινηματικός ριζοσπάστης της Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, αντιλαμβάνεται ότι όσα αρχικά υποστήριζε και εξέφραζε ήταν ανιστόρητα και εξωπραγματικά. Γι' αυτό και τώρα αυτοσυστήνεται στην Ευρώπη ως εκπρόσωπος της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας Ιανός της πολιτικής. Άλλα έλεγε, άλλα πίστευε και άλλα έκανε. Έφερε στην πολιτική σκηνή του τόπου, μαζί με τον Καμμένο, άτομα τα οποία δε μπορούν να κατανοήσουν τις ιστορικές στιγμές στην Ελλάδα και δε μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως ο βουλευτής κ. Φωκάς, που δικαιολογήθηκε ότι δεν ήταν παρών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ, επειδή είχε πιει γκαζόζα και πήγε στην τουαλέτα. Ό,τι διαδραματίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής δείχνει ότι στην πολιτική σκηνή του τόπου δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο. Έτυχε να είμαι κοντά και να ακούσω τη δήλωση που έκανε ο συνάδελφος από τους ΑΝΕΛ και με απογοήτευσε πάρα πολύ. Το ήξεραν ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει. Είμαι σίγουρος ότι το γνώριζαν από το Νομοθετικό της Βουλής. Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι υψηλού επιπέδου και εφαρμόζουν πάντα τον Κανονισμό της  Βουλής και το Σύνταγμα. Το νομοσχέδιο αυτό είχε ψηφιστεί και είχε απορριφθεί. Άρα, θα έπρεπε να το επαναφέρουν και να περάσει με άλλη διαδικασία, γιατί αυτή που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη.  Και χθες, αν δεν υπήρχε ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα είχε αναδειχθεί το αδιέξοδο της διαδικασίας. Γι' αυτό θεωρώ ότι ένας τέτοιος πολιτικός, ένα τέτοιο πολιτικό κεφάλαιο πρέπει να υπάρχει και στην επόμενη Βουλή. Μίλησε για την αλλοίωση των θεσμών του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική διπολισμού των ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό τον αποκλεισμό των μικρών κομμάτων. Το βλέπουμε καθημερινά, το απέδειξε και χθες η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δεν έδινε τον λόγο σε κανέναν άλλον.

Διχασμός της κοινωνίας για προσωπικό όφελος του κ. Τσίπρα
Θα συνεχίσουμε να είμαστε μάρτυρες ενός παιχνιδιού ανταλλαγής μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου. Θα υπουργοποιηθούν ο Παπαχριστόπουλος και ο Κουίκ ενώ η κ. Σκλαβενίτη θα είναι βουλευτής. Πρόκειται για άθλιες δοσοληψίες. Η απαξίωση των θεσμών συνεπάγεται έλλειψη συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές, που έχουν απογοητευτεί από τους πάντες. Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι, αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στην κάλπη, η Νέα Δημοκρατία αλλά και το Κίνημα Αλλαγής θα πάνε ψηλά ενώ ο ίδιος θα καταποντιστεί. Το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συσπειρωμένο από ποτέ. Χθες το βράδυ ήμουν σε μια συγκέντρωση. Το Κίνημα Αλλαγής έκοψε την πίτα στο Μάτι. Είχε κοσμοπλημμύρα. Με σεβασμό στις δημοσκοπήσεις, νομίζω ότι δεν αποτυπώνεται η δυναμική του συγκεκριμένου κόμματος σε αυτές.  Ο Τσίπρας διχάζει την κοινωνία και υποτιμά τους πολίτες, επειδή πιστεύει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα έχει προσωπικό όφελος. Δηλαδή, θέλει να πει ότι, όποιος πήγε στα συλλαλητήρια είναι ακροδεξιός; Δεν ντρέπεται; Με τον λαϊκισμό εμπόδισε το ελληνικό λαό να κατανοήσει την οικονομική κρίση. Το παλαιό πολιτικό σύστημα έδωσε την λύση ενώ το νέο πολιτικό σύστημα, που έφτιαξε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Καμμένο, παρέτεινε την κρίση.

Απαραίτητη για τη χώρα η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η προοδευτική παράταξη καταγράψει ένα ισχυρό ποσοστό στις επικείμενες εκλογές, τότε θα μπορέσει να επιβάλει το δικό της πρόγραμμα και να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Το Κίνημα Αλλαγής θα παίξει ιστορικό ρόλο, αν η κοινωνία του δώσει την ευκαιρία να συμβάλει σε μια διακυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο. Πιστεύω ότι ο  ελληνικός λαός, μετά από τόσα χρόνια κρίσης και πόλωσης, θα αποφασίσει να δώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό στο Κίνημα Αλλαγής, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να δώσει προοδευτική προοπτική στη χώρα. Το Κίνημα Αλλαγής ήρθε για να μείνει. Δεν είναι ένα εφήμερο σχήμα. Ο πυρήνας του είναι το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν όμως και άλλες δυνάμεις, που είναι αναγκαίες. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει αλλά προσωπικά δε θέλω να επιστρέψουμε στην παλαιά ονομασία. Το αίτημα για μια νέα προοδευτική πολιτική δύναμη είναι υπαρκτό στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τον κύκλο του. Στο καινούργιο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής έχει τις προϋποθέσεις να καλύψει επαρκώς τον χώρο της διαμελισμένης κεντροαριστεράς.

Σε δεινή θέση οι Έλληνες αγρότες
Οι αγρότες στην Λακωνία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Δεν μπορώ να δω τους Δικαστές εναντίον τους. Οι αγρότες είναι σε αδιέξοδο, γιατί οι συνθήκες δεν είναι  ευνοϊκές για κανένα προϊόν. Πρέπει να «σκύψουμε» πάνω στα προβλήματά τους, γιατί αποτελούν κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Οι αγρότες στην Ελλάδα, εκτός των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους. Αυτό τους έχει φέρει σε δεινή θέση. Θα πρέπει να τους στηρίξουμε. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είναι από την πατρίδα μου και τον εκτιμώ, θα πρέπει να μπει μπροστά στις δικαστικές διώξεις των αγροτών για τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τα πράγματα αυτά θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.