ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 989 και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. Δευτέρα, 21/1/2019


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 989 και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου


Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019Άμεση η ολοκλήρωση του ενιαίου φορέα ΚΙΝΑΛ
Είχαμε κάνει μεγάλη χάρη στον κ. Θεοχαρόπουλο. Του τα είχαμε δώσει όλα. Αν ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι εκείνος που έχει τα ηθικά πλεονεκτήματα, όπως λέει, θα πρέπει να παραδώσει και την έδρα. Η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον επέλεξε στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Την έδρα δεν την έχει πάρει με ψήφο, όπως συμβαίνει με τους βουλευτές που κατεβαίνουν σε εκλογικές περιφέρειες. Για την έδρα του έχουμε “βάλει πλάτη” όλοι. Γι' αυτό θα παρακαλούσα τον κ. Θεοχαρόπουλο, αν θέλει να κρατήσει την ηθική της Αριστεράς και ψηλά τη σημαία, να παραιτηθεί. Ο κ. Λυκούδης ήταν σωστός. Διαλύθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος της Βουλής. Αυτή είναι στάση ζωής. Ο κ. Θεοχαρόπουλος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ, όχι από το κόμμα. Ούτε διεγράφη η ΔΗΜΑΡ από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όπως και εγώ, όταν διαγράφτηκα από την κοινοβουλευτική ομάδα, δεν διαγράφτηκα και από το ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, εφόσον θέλουν, συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο και στο όλο εγχείρημα ολοκλήρωσης του ενιαίου φορέα. Το ΚΙΝΑΛ θα πάει τώρα σε εκλογή οργάνων από τη βάση και έτσι θα ξεκαθαριστεί το τοπίο μια για πάντα. Ενιαίο κόμμα από τη βάση.


Για το συλλαλητήριο της Κυριακής
Δεν πήγα στο συλλαλητήριο γιατί αυτά τα θέματα λύνονται με πολιτικούς όρους. Η κοινωνία έχει δώσει ήδη το μήνυμα της. Ξέρουμε ότι το 70% του λαού δεν θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν μια απλή επιβεβαίωση. Παρακολούθησα τα γεγονότα. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήθελε, μπορούσε να προστατέψει τη συγκέντρωση από την μικρή ομάδα των προβοκατόρων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει πάρει σωστή θέση. Ήταν επικίνδυνο και εγκληματικό να χρησιμοποιηθούν ληγμένα χημικά. Ο Πρόεδρος της Βουλής, δυστυχώς, έχει χάσει εδώ και καιρό το απαιτούμενο κύρος. Λειτουργεί ως κομματάρχης.


Το μέλλον της Κεντροαριστεράς
Ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι ένας υπαρκτός χώρος. Και πριν ένα μήνα είχα ζητήσει έκτακτο συνέδριο. Ο κ. Τσίπρας – ο “Χουντίνι” της Αριστεράς και πιο αντιευρωπαϊστής άνθρωπος – έγινε ο πιο μνημονιακός Πρωθυπουργός. Τώρα θέλει να καταλάβει και τον χώρο της Κεντροαριστεράς και να γίνει σοσιαλδημοκράτης. Αυτά τα “καραγκιοζιλίκια” δεν θα τα επιτρέψουμε, θα τα αποκαλύψουμε. Εμείς είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές του χώρου και αυτά τα τερτίπια του κ. Τσίπρα, όπως η παρουσία του στη γιορτή του κ. Λιβάνη, είναι ανεπίτρεπτα. Η πολιτική είναι διαχείριση συμβόλων και της καθημερινότητας. Πιστεύω ότι η Φώφη Γεννηματά αιφνιδιάστηκε. Πιστεύω ότι αν το ήξερε, δεν θα πήγαινε. Ήταν ένας κακός χειρισμός. Ο κ. Τσίπρας έχει δείξει επανειλημμένα στη Βουλή την απέχθεια του σε όσα λέει το ΠΑΣΟΚ. Σηκώνεται και φεύγει των ώρα που μιλάει η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ. Τώρα ζητάει να κυριαρχεί στην Κεντροαριστερά; Ας πάρει όλα τα “ρετάλια” που δεν βγήκαν βουλευτές και να τους κάνει υπουργούς. Του το συνιστώ με πολλή αγάπη.


Χυλός” η πολιτική του τόπου
Ένας βουλευτής διαγράφεται για τις πράξεις και όχι για τις ιδέες του. Εκλέγεται για να εκφράζει απόψεις που αντικατοπτρίζουν την κοινωνία. Οι σημερινοί βουλευτές έκαναν πράξεις. Οι πολιτικοί “τσαρλατάνοι” πηδάνε από εδώ και από εκεί. Και γι΄ αυτό η πολιτική έχει γίνει “χυλός”. Δεν μπορεί η κ. Χρυσοβελώνη, που είναι γνωστή ακροδεξιά και η οποία διεγράφη από τους ΑΝΕΛ, να συνεργάζεται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν εκπροσωπεί την Κεντροαριστερά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Έχουμε μπλέξει πολύ τον κόσμο με αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας, με τον τρόπο που εργαλειοποιεί τους πολιτικούς, τους βουλευτές, για να έρθει στη συνέχεια να μας πει ότι έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Ένας βουλευτής, που φεύγει από το κόμμα του, οφείλει να αιτιολογήσει τους λόγους για τους οποίους το κάνει. Ο κ. Τσίπρας κυβερνάει τη χώρα με μειοψηφία και με αποστάτες. Είναι ο πιο διεφθαρμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Διέλυσε τα κόμματα και τους θεσμούς. Αυτά είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα για το πολιτικό σκηνικό του τόπου και δεν πρέπει να τα επιτρέψουμε στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η δημοκρατία θα λειτουργήσει και θα είναι πολύ αυστηρή με όλους μας.