ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει». Κυριακή, 27/1/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει»


Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019


Συνεχής η μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα
Το Κίνημα Αλλαγής κράτησε χαμηλούς τόνους ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η στάση μας ήταν πολύ συνετή, δεν βγήκαμε με εθνικισμούς και ύβρεις. Ο λαός, όμως, δεν κέρδισε τίποτα από αυτή τη συμφωνία. Ενώ είχε κάποια θετικά στοιχεία, σαν ΚΙΝΑΛ αξιολογήσαμε ότι τα αρνητικά ήταν πολύ περισσότερα και γι' αυτό ψηφίσαμε “όχι”. Από εκεί και πέρα, στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έχουμε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος τα υποσχέθηκε και τα έδωσε όλα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό του λαού, 60% – 70% να είναι απέναντι στη συμφωνία. Επιπλέον, οδήγησε το λαό στη μοιρολατρία. Κατάφερε να πει στους Έλληνες ότι η Μεταπολίτευση ήταν μια καταστροφική και ανήθικη αυταπάτη. Ο ίδιος όμως, άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Μεταλλάχτηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο αντιευρωπαϊστής και αντιμερκελιστής μετατράπηκε σε φίλο της Α. Μέρκελ. Ο αντιαμερικάνος έγινε “φιλοαμερικανός”. Αναρωτιέμαι, όμως, τι είδους άνοιγμα κάνει ο κ. Τσίπρας στην Κεντροαριστερά, όταν ο κ. Σκουρλέτης βγαίνει και λέει ότι είναι με τον Μαδούρο. Είναι σοσιαλδημοκράτης; Είναι κεντροαριστερός;


Αναγκαίος ο κεντρώος μεταρρυθμιστικός χώρος
Ο διπολισμός και ο διχασμός βολεύουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, για να συνθλίψουν όλες τις κεντρώες δυνάμεις. Αυτό δεν πρέπει να περάσει στην ελληνική κοινωνία. Ο λαός, προκειμένου να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Η καταστροφή των τεσσάρων χρόνων είναι η απομυθοποίηση της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς. Το Κίνημα Αλλαγής πάει στο τέλος Μαρτίου σε έκτακτο συνέδριο, γιατί πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κοινωνία. Είμαστε ο χώρος της αμιγούς κεντροαριστεράς. Διαφέρουμε τόσο από την συντηρητική δεξιά, όσο και από τον άκρατο λαϊκισμό της αριστεράς. Πρέπει να πάμε σε ένα ανανεωτικό κόμμα του μεταρρυθμιστικού κέντρου, με στίγμα. Εμείς θα πούμε στους ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί, ότι εμείς είμαστε ο υγιής χώρος της κεντροαριστεράς, την οποία, με τις συναλλαγές που κάνει, θέλει να καπηλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο χώρος αυτός πρέπει να είναι υπαρκτός και ισχυρός για να μπορέσει να περάσει τις δικές του πολιτικές. Διαφορετικά δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.