ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ XFM 94,3 fm. Πέμπτη, 31/1/2019


Σημεία συνέντευξης  Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ XFM 94,3 fm


                                                       Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019


Θεατρικού χαρακτήρα οι απειλές Καμμένου
Το παιχνίδι είναι σικέ. Όλα είναι τακτοποιημένα μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου. Τον Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική υπόθεση του Κοτζιά με τον Καμμένο. Τον ενδιαφέρει μόνο να είναι στην εξουσία, με οποιοδήποτε τίμημα. Αν παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος, έχω την εντύπωση ότι θα γίνει υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και ο Κουίκ. Την έδρα θα την καταλάβει η κ. Σκλαβενίτη και έτσι ο Καμμένος θα συνεχίσει να έχει την κοινοβουλευτική του ομάδα μέχρι τις εκλογές. Μετά νομίζω ότι θα εξαφανιστεί. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλίμονο στο λαό. Ο Τσίπρας έχει μια κοινοβουλευτική ομάδα 145 στρατιωτών, που είναι άβουλοι και χωρίς καμία πολιτική υπόληψη. Το χειρότερο όμως είναι, ότι δεν μιλάει κανείς για την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, πρέπει να καταγγείλουμε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει τον σοσιαλδημοκράτη, ενώ είναι ταυτισμένος πλήρως με τα προγράμματα του νεοφιλελευθερισμού και με την Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή. Το κόμμα που κυβερνά τη χώρα δεν λέγεται “ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”, αλλά “ΚΑΡΑΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”. Επίσης, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε για την περίοδο 2004-2009 και τις ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας. Αυτό όμως θα μπορεί να γίνει μόνο από μια κυβέρνηση που δεν θα έχει καραμανλική συνιστώσα μέσα της. Γι' αυτό και εμείς ζητάμε από τον λαό να μας δώσει τέτοια δύναμη, ώστε να διαλευκάνουμε την κρίσιμη περίοδο 2004-2018.

Αναγκαία η αλλαγή της συνταγής διακυβέρνησης

Γιατί βγήκαμε στις αγορές με πενταετές και όχι δεκαετές ομόλογο; Πρέπει να βγούμε στις αγορές. Καλά κάναμε και βγήκαμε αλλά μην  το θεωρούμε τόσο μεγάλη επιτυχία και κάνουμε χορούς και τραγούδια στην πλατεία. Ήταν μια απαραίτητη κίνηση, την οποία είχαμε κάνει κι εμείς. Η χώρα πρέπει να αλλάξει ρότα, πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση αλλά και συνταγή διακυβέρνησης. Δεν θα αντέξει, αν ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ αντικατασταθεί με τον συντηρητισμό μαζί με δόση εθνικισμού μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταγγείλει τον λαϊκισμό, από όπου κι αν προέρχεται. Το Κίνημα Αλλαγής προχωράει το Μάρτιο με ένα αναγεννητικό συνέδριο και ένα προοδευτικό πρόγραμμα. Υπάρχουν περιθώρια να γίνουν πολλά και σημαντικά πράγματα στο χώρο μας. Οφείλουμε να έχουμε ένα μεταρρυθμιστικό ρόλο και να εξασφαλίσουμε συγκεκριμένες λύσεις για τις κοινωνικές δυνάμεις, που τα τελευταία χρόνια μας έχουν γυρίσει την πλάτη. Πρέπει να δώσουμε βάρος στο κοινωνικό κράτος, στην πρόνοια, στην υγεία, στην παιδεία. Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με έναν άκρατο λαϊκισμό, με επιδόματα και μισθούς πείνας.