ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ. Κυριακή, 10/2/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ


Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019


Αναγκαία η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής
Το αρρωστημένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μπορεί να αντιστραφεί μόνο με εκλογές. Το ζητούμενο είναι ένα διαφορετικό κράτος από αυτό που έχει διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο και ανάπτυξη, όχι με επιδοματικές πολιτικές. Στην Ελλάδα, αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο κόμματα: ένα αριστερό και ένα δεξιό. Το Κίνημα Αλλαγής, με κύριο άξονα το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα πολιτικό σχήμα, που πρέπει να υπάρχει. Ο τόπος μας έχει ανάγκη, επειδή δεν είμαστε ούτε λαϊκιστές, ούτε ακραίοι. Είμαστε ιστορικά αναπόφευκτο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Τον Μάρτιο πάμε σε ένα συνέδριο το οποίο, αν πετύχει, θα έχουμε ένα διψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές. Αν δώσουμε ένα καινούργιο αφήγημα στην κοινωνία, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών, που ήταν ΠΑΣΟΚ και σήμερα κατατάσσονται στην εκλογική «δεξαμενή» του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιστρέψει στην «κοιτίδα» του. Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι απαραίτητο να υπάρξει στην επόμενη Βουλή. Αυτό είναι το ζητούμενο και για εμάς αλλά και για την ελληνική κοινωνία.


Διαστροφική η συμπεριφορά του Τσίπρα απέναντι στην Ελλάδα
Το 2012, το ΠΑΣΟΚ έκανε έναν μεγάλο συμβιβασμό και συγκυβέρνησε με τη Νέα Δημοκρατία, για να μπορέσει να ξεφύγει η Ελλάδα από τα αδιέξοδά της. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται να λέει ότι εκπροσωπεί το καινούργιο, όταν είναι ό,τι πιο αναχρονιστικό και συντηρητικό υπάρχει στην πολιτική σκηνή του τόπου. Δεν μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας ότι ο Βερναρδάκης, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Κουρουμπλής, η Κατσέλη και τόσα άλλα στελέχη του εκπροσωπούν το καινούργιο και εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, εκφράζουμε το παλαιό. Ο Πρωθυπουργός είχε μια διαστροφική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Εμφανιζόταν στο εσωτερικό της χώρας ως αντιμνημονιακός, αντιαμερικάνος, αντιμρκελιστής και στη συνέχεια πήγαινε στο εξωτερικό, όπου ήταν απόλυτα δουλοπρεπής. Ο κυνισμός, ο αμοραλισμός και ο τυχοδιωκτισμός του κ. Τσίπρα είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα για τον δυτικό κόσμο. Έχει μια τυραννική σχέση με τον τόπο και τον λαό. Πώς να τον εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός;


Εκχώρηση ψήφου και συνείδησης από τους έξι βουλευτές
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε έναν καταπληκτικό όρο στη Βουλή: «ασπόνδυλος κοινοβουλευτισμός». Οι έξι βουλευτές εκχώρησαν ψήφο και συνείδηση στον κ. Τσίπρα, προκειμένου να απολαύσουν λίγους μήνες εξουσίας, επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν «αύριο». Αυτό-ξεφτιλίζονται διότι, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, κανένας από αυτούς τους έξι δεν θα μπορέσει να είναι ξανά βουλευτής. Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική κοινωνία και δεν πρόκειται να τα δεχτεί ο ελληνικός λαός.