ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ. Δευτέρα, 11/2/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪΔευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019


Μείζον ζήτημα η ασφάλεια των πολιτών
Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών είναι ένα μείζον θέμα. Γι' αυτό και πρέπει να απασχολήσει οπωσδήποτε την κυβέρνηση. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δύο φορές έχουμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας και την αύξηση της ανασφάλειας των πολιτών. Ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά ήρθε ο αρμόδιος Υπουργός να απαντήσει. Γενικά οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης αρνούνται να απαντήσουν. Η απαξίωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου και η παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής είναι πρωτόγνωρα. Το θέμα είναι σοβαρό. Όταν ήμουν στο Υπουργείο Εσωτερικών γνωρίζαμε ότι υπάρχει υψηλή παραβατικότητα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Στην συγκεκριμένη περιοχή ζουν πολλές παραβατικές ομάδες. Ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δει το θέμα σε βάθος και όχι αποσπασματικά, διότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα.


Πειθήνιος σκλάβος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Α. Τσίπρας
Νομίζω ότι το θέμα του Σκοπιανού έχει τελειώσει. Τα μοναδικά όπλα που έχουμε ως χώρα αυτή την στιγμή είναι τα θέματα μειονοτήτων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαϊκού κεκτημένου. Όλα τα υπόλοιπα έχουν δοθεί. Η μοναδική περίπτωση να αναστείλουμε κάτι είναι εάν μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε κάτι σε σχέση με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραδείγματος χάρη, αν βρεθεί ότι η Αλβανική μειονότητα καταπιέζεται όσον αφορά στα δικαιώματά της στη Βόρεια Μακεδονία, τότε αυτό θα αποτελέσει μεγάλο ατού στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Ένας Ιταλός φιλόσοφος της Αριστεράς – αναφερόμενος στα «σημαντικά υλικά οφέλη» που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – είπε ότι η πώληση της ψυχής στον διάβολο είναι πάντα κερδοφόρα. Ο ίδιος θεωρεί ότι πούλησε την εργατική τάξη, ότι τα πούλησε όλα, για να μπορέσει να είναι ο πειθήνιος σκλάβος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.