ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Καλημέρα” (ΣΚΑΪ). Σάββατο, 16/2/2019Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Καλημέρα” (ΣΚΑΪ)


Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019Χωρίς πολιτικό μέλλον οι ανεπάγγελτοι κυνηγοί καρεκλών
Στα παλαιά χρόνια υπήρχαν κυνηγοί κεφαλών. Τώρα υπάρχουν ανεπάγγελτοι κυνηγοί καρεκλών. Με τέτοιου είδους ανθρώπους της Κεντροαριστεράς επιχειρεί να κάνει “ανανέωση” ο κ. Τσίπρας. Παραδείγματος χάρη, ο Θάνος Μωραΐτης ήταν Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Έγινε βουλευτής το 2004, πήγε με τον Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ, δεν βγήκε βουλευτής, ήρθε πίσω σ' εμάς. Στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ ήθελε να είναι στην εκτελεστική γραμματεία. Δεν τα κατάφερε ούτε εκεί, οπότε σηκώθηκε και έφυγε πάλι. Προφανώς τα είχε βρει με την παλιά του παρέα, με τους κ. Σπίρτζη, Κοτσακά, Κουρουμπλή, Ξενογιαννακοπούλου και με όλους όσους πήγαν και βρήκαν καρέκλες στον ΣΥΡΙΖΑ. Γενικότερα, τα “παιδιά” του Τσοχατζόπουλου είναι αυτήν την στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τόλκας, με τη σειρά του, αντικαταστάθηκε πρόσφατα από τη θέση του γραμματέα Παιδείας, διότι δεν είχε παράξει κανένα έργο. Και επειδή δεν μπορούσε να βρει θέση – δεν μπορούσε να βγει βουλευτής στην Πέλλα και δεν μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία –σηκώθηκε κι έφυγε. Ο Πρωθυπουργός επαγγέλλεται το καινούργιο και είναι πιο παλαιό από το παλαιό. Καταλαβαίνω ότι θέλει να “σπάσει” την κεντροαριστερά, αλλά δεν θα τα καταφέρει με άνεργους και άεργους πολιτικούς. Το Κίνημα Αλλαγής είναι μια συμπαγής, ομογενοποιημένη ομάδα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από αυτούς που ήταν “τσικό” και έκαναν μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ να μας φιμώσει. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ποιοτική ταυτότητα και ιδεολογία δεν πρόκειται να επιβιώσουν. Ο κ. Τσίπρας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε μια μεγάλη ήττα. Οι ψηφοφόροι πρέπει να γυρίσουν πίσω στην κοιτίδα της πραγματικής σοσιαλδημοκρατίας, για να μην του επιτρέψουν να έχει στα χέρια του κανένα όπλο, που θα του έδινε τη δυνατότητα να εμποδίσει τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις.