ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ “Η Φωνή της Ελλάδας”. Τετάρτη, 20/2/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ “Η Φωνή της Ελλάδας”


Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019


Η ψευδο- κεντροαριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ
Τα πρόσωπα παράγουν πολιτικές. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε τη θέση του με τη δήλωση που έκανε. Εξάλλου και η ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ πριν δύο εβδομάδες ήταν πολύ καλή. Όλα όσα πήγαν να του φορτώσουν δεν είχαν καμία βάση. Το συνέδριο του Μαρτίου θα αποτελέσει μια καινούργια αρχή για το Κίνημα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πολλά πράγματα στην κοινωνία, στην υγεία, στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όσο και να θέλουν κάποιοι να οικειοποιηθούν τα επιτεύγματά του, δεν έχουν καμία τύχη. Τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και τα αλλότρια συμφέροντα, τα οποία εκπροσώπησαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο. Αλήθεια, που είναι αυτή η ψυχή, την οποία είχε στην αγκαλιά του ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι προχθές; Αναρωτιέμαι ποιος κεντροαριστερός μπορεί να συνυπάρχει με τον Πολάκη, τον “Ρασπούτιν” ή την Παπακώστα. Ο κ. Μωραϊτης ήταν ένα παιδί που δεν είχε σχέση με την πολιτική. Ήταν ένα ετερόφωτο παιδί, που ήθελε να είναι στο περιβάλλον του Άκη και ήταν της προσκολλήσεως στην εξουσία. Από την άλλη, ο κ. Τόλκας υπήρξε μια εξέχουσα φιγούρα των “κηπουρών” του Γιώργου Παπανδρέου. Τώρα, επειδή δεν θα μπορούσαν να βγουν βουλευτές, πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας παίρνει “υπολείμματα” από κάθε χώρο, της κεντροαριστεράς, των ΑΝΕΛ, του καραμανλισμού. Η απόπειρα του κ. Τσίπρα να συγκριθεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, μια εξέχουσα διεθνή προσωπικότητα, είναι μια γελοιότητα.


Καταλυτική για την πορεία της χώρας η απόφαση του λαού στην κάλπη
Προσωπικά, δεν θέλω να πάω ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Αν ο λαός μας δώσει στις επικείμενες εκλογές ένα ποσοστό που θα μας επιτρέψει να παίξουμε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, έχει καλώς. Διαφορετικά, στο σπίτι μου. Δεν θα γίνω “τσόντα” κανενός. Αν το ποσοστό δεν είναι ικανοποιητικό, ο φορέας μας θα πρέπει να δει με σοβαρότητα τι πρέπει να κάνει. Αν ο κόσμος δεν μας εμπιστευτεί, ο χώρος μας δεν θα χαθεί αλλά εμείς δεν θα μπορέσουμε πια να είμαστε οι εκφραστές του. Όλα εξαρτώνται από τη δύναμη που θα δώσει ο λαός σε κάθε κόμμα. Εμείς ζητάμε ένα διψήφιο ποσοστό για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα Ελλάδα. Προσωπικά, θέλω ένα κεντρώο χώρο, που θα εκφράζει το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική αλληλεγγύη. Θέλω το κράτος να παράγει περισσότερο πλούτο, που θα διανεμηθεί και στις κοινωνικές ομάδες που έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Είμαι εκ πεποιθήσεως μεταρρυθμιστής, κεντροαριστερός. Ο τόπος έχει ανάγκη έναν τέτοιο χώρο, χωρίς μεθοδεύσεις και αθλιότητες. Χρειάζονται καθαροί πολιτικοί, χωρίς αμφιθυμίες. Αν η σοσιαλδημοκρατία δεν αλλάξει πρόσωπο και δεν επαναφέρει τις αρχές της, με στόχο τη μείωση της λιτότητας στην Ευρώπη, δεν έχει καμία τύχη. Το κακό με τη χώρα σήμερα είναι ότι το πρότυπο που προβάλλει έχοντας στο κυβερνητικό συμβούλιο ένα πρόσωπο σαν τον Πολάκη -που δεν απέχει σε φρασεολογία και σε στάση ζωής από τον γκεμπελισμό, τον τραμπουκισμό- διώχνει τους ψηφοφόρους από την αριστερά και τους ωθεί στην ακροδεξιά.