ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ρουά Ματ” (ΣΚΑΪ). Τετάρτη, 27/2/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ρουά Ματ” (ΣΚΑΪ)


Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019Καταρρέουσες οι γέφυρες επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά
Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι τυχοδιωκτικό, αμοραλιστικό και ανήθικο. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος καθύβρισε την συμπολίτευση όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, ήρθε στην εξουσία με τρία βασικά επιχειρήματα: “θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο”, “θα τελειώσουμε με το παλαιό” και “θα επαναφέρουμε την ηθική στην πολιτική”. Αντί να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του, συνεργάστηκε με ένα κομμάτι της καραμανλικής δεξιάς και με τους ΑΝΕΛ. Για να καταλάβουμε επιτέλους ποιο είναι το προοδευτικό -που προσπαθεί να προβάλει ο κ. Τσίπρας- και ποιο είναι το συντηρητικό, θα πρέπει να δούμε ποιοι συμμετέχουν σήμερα στη διακυβέρνηση της χώρας. Ποια είναι αυτή η περιβόητη “Γέφυρα”; Γνωρίζω μόνο το γεφύρι της Πλάκας στην Ήπειρο, που έπεσε. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και ακόμα δεν το έχει φτιάξει. Με τη διακυβέρνησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι πούλησε φρούδες ελπίδες στον λαό. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα που απέδειξε ότι είναι υπεύθυνο, αξιοπρεπές και αξιόπιστο. Η Νέα Δημοκρατία στη συνέχεια άλλαξε στάση και ήρθε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά της. Ο κ. Μπίστης προχώρησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μετά την επιλογή του να συμπορευθεί με τον κ. Μπανιά. Στη συνέχεια συμμετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη. Ήταν μαζί με τον Γ. Παπανδρέου, με τον Ευ. Βενιζέλο, με τη Φ. Γεννηματά. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν μπορούμε να είμαστε μαζί με “Πολάκηδες”, με στελέχη όπως η κ. Παπακώστα, ο κ. Τόλκας, ο κ. Μωραϊτης, με τη νεοκαραμανλική συνιστώσα και τον “Ρασπούτιν” -που πάει και δημιουργεί προβλήματα με την Novartis- με μοναδικό στόχο την σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων. Δυστυχώς, όλο αυτό έχει έντονη οσμή παλαιού. Γι' αυτό και εμείς δεν έχουμε διαύλους επικοινωνίας με αυτούς. Τα νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι πιο συντηρητικό έχει βιώσει κανείς στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι η πλήρης διάλυση στην Υγεία, στην Παιδεία, στα εργασιακά, στο κοινωνικό κράτος. Άρα για ποια Αριστερά μιλάμε; Για μια φαντασιακή; Τι κέρδισε η Ελλάδα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, που τόσο πολύ διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν στη γειτονική χώρα ελέγχεις το τραπεζικό σύστημα, τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια, γιατί τέτοια βιασύνη να λύσεις τα υπόλοιπα;

Ανεπιτυχής η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά δεν θα τα καταφέρει. Ο προοδευτικός πόλος, που θέλει να εκφράσει ο κ. Τσίπρας, είναι μόνο ένα εφεύρημα. Εμείς είμαστε σοσιαλδημοκράτες, ενταγμένοι στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό μπλοκ και θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα του κ. Timmermans για την Ευρωβουλή. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να είναι μαζί μας αλλά δεν μπορεί. Στην προσπάθεια του να καταλάβει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ βρήκε ισχυρή αντίδραση. Ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση, ο Κώστας Λαλιώτης το ίδιο. Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα συντηρητικό κόμμα που δεν ανήκει ούτε στην Αριστερά ούτε στην Κεντροαριστερά. Το αποδεικνύει η πολιτική που έχει εφαρμόσει στα τέσσερα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής του, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και το κοινωνικό κράτος και εφαρμόζοντας μια επιδοματική πολιτική. Εμείς θέλουμε μια χώρα με ανεπτυγμένη οικονομία, που θα βοηθήσει τους αδύναμους αλλά και τους επιχειρηματίες. Θα πρέπει να πάμε σε μια διαφορετική εποχή. Η Ελλάδα, αυτή την στιγμή είναι από τα πιο υστερημένα κράτη της Ευρώπης. Αν κοιτάξει κανείς τον χώρο της Παιδείας, θα δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ΤΕΙοποιήσει τα πανεπιστήμια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η συντηρητικότητα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται και με την εμμονή του να μην αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος και το βέτο του στα μη κρατικά πανεπιστήμια. Αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην οικονομία της χώρας.

Καταλυτικός ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου
Ο κόσμος έχει πάρει τις αποφάσεις του και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία τύχη. Όσο μένει στην εξουσία, κάνει κακό στη χώρα. Το Κίνημα Αλλαγής θα καταγράψει ένα καλό ποσοστό στις εκλογές. Είμαστε μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Τη χώρα δεν θα την αφήσουμε ακυβέρνητη. Το αποδείξαμε κατ' επανάληψη και το πληρώσαμε ακριβά. Αν ο κόσμος μας δώσει διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές, θα μπορέσουμε να παίξουμε ρόλο καταλύτη στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις. Η δύναμη του λαού αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Δυστυχώς, σαν χώρα, δεν έχουμε ακολουθήσει το παράδειγμα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, που είχαν προσφύγει στη βοήθεια από το ΔΝΤ. Αντί να είμαστε ενωμένες όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, εμείς αναλωθήκαμε σε λαϊκίστικες συγκρούσεις, που προκλήθηκαν από τις ακραίες δυνάμεις.