ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ). Τρίτη, 5/2/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ)


Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019Περήφανοι για το έργο του ΠΑΣΟΚ
Είμαστε περήφανοι για ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης του και δεν απεμπολούμε τίποτα από τις ιδέες του. Το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου - από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται  σήμερα 100 χρόνια - έδωσε μια άλλη διάσταση στην ελληνική κοινωνία. Έκανε μεγάλες και μεταρρυθμιστικές τομές. Στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο, θα συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες. Μπορεί να είναι κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά υπάρχουν και άλλες δυνάμεις, που έχουν συνεισφέρει στην συγκεκριμένη προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια διαχρονική δύναμη, με διαχρονικές θέσεις, η οποία θα παραμείνει έτσι, γιατί άφησε το αποτύπωμά του στον λαό. Μην ξεχνάτε ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε πάντα πλάτη για να σωθεί η χώρα. Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία ήταν απέναντι από το 2010 έως το 2012. Ήταν με αυτούς που κυβερνάνε σήμερα. Οι μεν στην κάτω πλατεία και οι δε στην πάνω πλατεία. Μετά το 2012 άλλαξε το αξιακό της μοντέλο.


Παντελής απουσία ήθους στην άσκηση πολιτικής από τους κυβερνώντες
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πολιτική σκηνή του τόπου θυμίζει την αποστασία του 1965. Οι έξι βουλευτές είναι αποστάτες διότι εκλέχθηκαν με άλλο κόμμα και τώρα πήγαν αλλού. Δύο βουλευτές παραμένουν στους ΑΝΕΛ και δεν παραιτούνται, για να διατηρηθεί μια σικέ κατάσταση. Ο Δανέλλης, ο οποίος είχε πει ότι δεν πρόκειται να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσχωρεί γιατί θα πρέπει να παραιτηθεί. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από την κοινωνία ως “σούργελο”, “παζάρι”, πολιτική “του δρόμου” και “του καφενείου”. Αυτό κάνει πολύ κακό στην κοινοβουλευτισμό και στη δημοκρατία, στην πολιτική και στους πολιτικούς. Οι εν λόγω βουλευτές δεν τήρησαν καμία ιδεολογική αξία των κομμάτων με τα οποία έχουν εκλεγεί. Ο Παπαχριστόπουλος ήταν σκληρός “πρασινοφρουρός” μέχρι το 2004, μετά πήγε στο ΔΗΚΚΙ, στη Νέα Δημοκρατία, στο ΛΑΟΣ, στους ΑΝΕΛ και τώρα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν από την πολιτική συμπεριφορά, στάση και διαδρομή ενός τέτοιου ατόμου εξαρτάται το μέλλον της χώρας, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από τέτοιους πολιτικούς, από τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές, από ανθρώπους που δεν σέβονται τον καταστατικό χάρτη της δημοκρατίας μας, το Σύνταγμα. Εδώ αναφέρομαι και στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Πρόεδρο της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός έκανε παρέμβαση στον Πρόεδρο της Βουλής χωρίς κανένα συνταγματικό δικαίωμα.


Έλλειμμα δημοκρατίας λόγω συμπεριφοράς του ΣΥΡΙΖΑ
Στον κοινοβουλευτισμό του δυτικού κόσμου οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται. Αυτοί οι άνθρωποι, ενώ βλέπουμε τα τελευταία δύο χρόνια στις δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τη Νέα Δημοκρατία περισσότερο από 10 μονάδες, δεν έχουν πειστεί ότι στη δημοκρατία υπάρχει εναλλαγή στην εξουσία. Αντιθέτως, κρατιούνται “με νύχια και με δόντια” να παραμείνουν στο πηδάλιο της διακυβέρνησης της χώρας. Αυτό είναι πρωτόγνωρο στα πολιτικά χρονικά του δυτικού κόσμου. Με εντυπωσιάζουν οι συμπεριφορές της κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Βουλής. Έχω πει επανειλημμένως ότι ο κ. Βούτσης λειτουργεί ως κομματάρχης. Είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων. Κανονικά, ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να έχει έναν μοναδικό σκοπό: να αφήνει τη συζήτηση να προχωράει, να δίνει τον λόγο στην αντιπολίτευση, να δίνει την ευκαιρία να ακούγεται η γνώμη της μειοψηφίας. Ο κ. Βούτης δεν το έκανε ποτέ αυτό. Δεν αφήνει να πάρει το λόγο ούτε το τρίτο κόμμα στη Βουλή, επειδή πιστεύει ακράδαντα στον διπολισμό. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν πρέπει να κάνει πολιτικά παιχνίδια. Αντιθέτως, οφείλει να υπερασπίσει τη δημοκρατία και τον διάλογο μεταξύ των κομμάτων.