ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» στον τ/σ Open Beyond TV. Τρίτη, 12/2/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» στον τ/σ Open Beyond TV


Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019


Συντηρητικές οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος
Ο χρόνος των εκλογών θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα τελειώσει η συνταγματική αναθεώρηση. Η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Είναι μια κυβέρνηση «δηλωσιών» της δεξιάς, που παριστάνονται τους αριστερούς. Αν θυμάστε, οι δηλωσίες ήταν κουμμουνιστές που, σε παλιότερες εποχές, υπέγραφαν δηλώσεις αποκήρυξης της ιδεολογίας τους. Η τωρινή κυβέρνηση είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στην πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια. Τόσο η πολιτική όσο και οι πολιτικοί ξεφτιλίστηκαν, ψηφίζοντας εκ των προτέρων νομοσχέδια. Η χώρα είναι σε έντονη προεκλογική περίοδο. Πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα με το Σύνταγμα. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι συντηρητικές, χωρίς μεγάλες τομές. Αν είχε γίνει αναθεώρηση του άρθρου 16, με μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως είναι σε όλο τον κόσμο, θα είχαμε τεράστια έσοδα. Πιστεύω ότι χρειάζονται βαθιές τομές στο Σύνταγμα και αυτό αποδεικνύεται και από όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας.


Επιδίωξη του Τσίπρα ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης
Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Τσίπρας, προτάσσοντας το Μακεδονικό, επεδίωξε τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της οικονομίας, την ανύπαρκτη ανάπτυξη, το «στέγνωμα» της αγοράς, τα κόκκινα δάνεια, την αδυναμία των Ελλήνων να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένα μεγάλο έργο υποδομής. Ό,τι πλεόνασμα μαζεύτηκε, η κυβέρνηση το έδωσε σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, για να τις κοροϊδέψει προεκλογικά. Υπερφορολόγησε τον Έλληνα πολίτη, διέλυσε τη μεσαία τάξη. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν απομείνει, είναι έτοιμες να κλείσουν. Έφερε τον νόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, που θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των απολύσεων και της ανεργίας. Στα κόκκινα δάνεια, μόνο τα 27 δις αφορούν τις κατοικίες, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν χρέη κάποιων, που έβαζαν υποθήκη το σπίτι τους, έπαιρναν μεγάλα δάνεια για τις επιχειρήσεις τους, τις χρεοκοπούσαν, έβγαζαν τα χρήματα στο εξωτερικό και τώρα καλείται να τα πληρώσει όλα ο Έλληνας πολίτης. Αυτό είναι ό,τι πιο ανήθικο μπορεί να συμβεί στην ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός, παρά τις μεγάλες θυσίες που έκανε, κινδυνεύει να βρεθεί πάλι σε μεγάλα αδιέξοδα.