ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 fm. Τρίτη, 19/2/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 fm


Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019Ανυπόληπτος και αμοραλιστής ο Αλέξης Τσίπρας
Όταν χάνεις την κοινωνία και μέσα στην κοινοβουλευτική σου ομάδα έχεις έναν άνθρωπο που καταπατεί κάθε λέξη του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, τότε ως Πρωθυπουργός της χώρας είσαι ανυπόληπτος και αμοραλιστής. Για την παρουσία του κ. Πολάκη στην κυβέρνηση αποκλειστική ευθύνη έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Η παρέμβαση που έγινε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ζήτημα ηθικής. Από πού κι ως πού δίνει εντολές στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ένας Υπουργός της Κυβέρνησης; Με αμοραλιστές και ανυπόληπτους πολιτικούς δεν φτιάχνεται η κεντροαριστερά της χώρας. “Η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια ονειρεύεται”. Έτσι έβλεπε ο Τσίπρας τον Τόλκα και τον Μωραϊτη. Η κ. Ξένια Δημητρίου θα έπρεπε να είχε ανακαλέσει στην τάξη τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και όχι να εγκαλεί τον Τσουκάτο πριν τελειώσει η δίκη για τα δάνεια των κομμάτων. Ούτε στο χειρότερο όνειρό του δεν θέλει ο Έλληνας πολίτης να βλέπει τον Πρωθυπουργό του να καλύπτει τον μεγαλύτερο τραμπούκο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Όλοι έχουν ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καλύπτουν τις κακουργηματικές πράξεις του κ. Πολάκη.


Στην “αυλή” του ΣΥΡΙΖΑ το “βρώμικο” ΠΑΣΟΚ
Ο πρωθυπουργός ισχυριζόταν στο παρελθόν ότι δεν συνεργάζεται με το “βρώμικο” ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το έχει στην “αυλή” του. Ο Βερναρδάκης δεν ήταν ο προσωπικός δημοσκόπος του Άκη Τσοχατζόπουλου; Η κ. Δούρου -που μου έχει κάνει αγωγή για ένα άρθρο στο “Βήμα”, όπου έθετα κάποια ερωτήματα για τη σχέση εργασίας της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων- που ήταν πριν; Η κ. Ξενογιαννακοπούλου; Οι τελευταίες μεταγραφές ωραίων παιδιών, που δεν μπορούσαν να εκλεγούν πουθενά, που κατατάσσονται; Προσωπικά δεν θα μπορούσα να είμαι σε ένα κόμμα που έχει στην αγκαλιά του τον Παπαχριστόπουλο, την Κουντουρά, τον Κουίκ και που έχει συμπράξει με ένα ακροδεξιό μόρφωμα, τους ΑΝΕΛ. Ένα κόμμα πρέπει να έχει ιδεολογία, αρχές και πολιτικό στίγμα. Τι πολιτικό στίγμα έχει η διεφθαρμένη λαϊκίστικη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Θα έρθει η ώρα της Δικαιοσύνης και θα αποκαλυφθεί ό,τι έγινε από το 2015 και μετά. Θα μάθουμε τι έχει γίνει με τα ταξίδια στη Βενεζουέλα, με τη συνάντηση με τον Ερντογάν, γιατί ο κ. Βαρουφάκης υπέκρυπτε τις συνομιλίες με τον Σοίμπλε, γιατί υπήρξαν υποκλοπές στον Τόμσεν και την Βελκουλέσκου, κλπ. Όλα αυτά, όταν η δημοκρατία επανέλθει στην κανονικότητα, θα ελεγχθούν και θα αξιολογηθούν.


Αναγκαία η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα
Σε ένα κόμμα είναι επιθυμητές οι διαφορετικές απόψεις. Μια κοινοβουλευτική ομάδα όμως πρέπει να είναι ομοιογενής και να έχει μια ενιαία γραμμή όταν καλείται να ψηφίσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος, πριν δύο εβδομάδες, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής είχε μια πολύ καλή τοποθέτηση. Αν όμως ισχύουν τα σενάρια που ακούγονται για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον κ. Τσίπρα, τότε δεν μπορούμε να είμαστε στον ίδιο χώρο. Ως Κίνημα Αλλαγής, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Δεν κρατάμε κανέναν με το “ζόρι”. Όποιος πάει σε εκδηλώσεις, οι οποίες είναι αντίθετες με το κόμμα μας, δεν έχει θέση σε αυτό. Το έχει πει η ίδια η Πρόεδρός μας. Δεν παρακαλάμε κανέναν, ούτε επιβάλλουμε τη γνώμη μας σε κανέναν. Έχουμε μια συγκεκριμένη ταυτότητα και πάμε σε συνέδριο τον Μάρτιο για να ξεκαθαρίσουμε για τα καλά τη Βαβυλωνία που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, παρά την καλή πρόθεση της κ. Γεννηματά. Είμαστε σοσιαλδημοκράτες, πιστεύουμε στο κοινωνικό κράτος και στην αναδιανομή του πλούτου, θέλουμε επενδύσεις για τη χώρα, για να μειωθεί η ανεργία. Η χώρα πρέπει να επιτρέψει στην κανονικότητα. Ή ανηθικότητα της ψευδοαριστεράς είναι πρωτόγνωρη. Εμάς δεν πρόκειται να μας διαλύσει. Είμαστε μια συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας μας δυναμώνουν. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, γιατί όσο παραμένουν οι σημερινοί κυβερνώντες στην εξουσία κάνουν κακό στη οικονομία, στην κοινωνία, στην ίδια τη δημοκρατία.