ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Πέμπτη, 21/2/2019


Σημεία συνέντευξης  Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά


                                                       Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019


Σε κρίση θεσμών η χώρα
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια μεγάλη κρίση θεσμών. Όλοι ευθυνόμαστε που δεν παίρνουμε αυστηρή θέση για πράξεις που κατά το παρελθόν θα είχαν συγκλονίσει. Η κυβέρνηση καταφέρνει και μας θρέφει με “πολακισμούς” και τραμπουκισμούς, που δεν εκφράζουν και δεν αφορούν την πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού. Και όμως ο κ. Τσίπρας, αντί να ζητήσει συγγνώμη και να αποπέμψει τον υπουργό του, τον κάλυψε πλήρως. Η χώρα κινδυνεύει να χάσει τα κέρδη από τα ομόλογα, το θέμα των κόκκινων δανείων εκκρεμεί και ο Πρωθυπουργός "αγρόν αγοράζει". Κατά τα άλλα, προσπαθεί να εμφανιστεί ως δεύτερος Ανδρέας Παπανδρέου. Πώς μπορεί να συγκριθεί ο πρόεδρος του μαθητικού 15μελούς με μια προσωπικότητα διεθνούς επιστημονικού και πολιτικού βεληνεκούς; Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι παρακμιακή. Δεν υπάρχουν πια ιδεώδη στην πολιτική σκηνή του τόπου; Ο κ. Τσίπρας υποτιμά τους βουλευτές του. Έβαλε υπουργό την κυρία που του κρατούσε την ομπρέλα. Η επιχειρούμενη απαξίωση της πολιτικής “βγάζει μάτι”. Μοιράζοντας υπουργικούς θώκους σε στελέχη άλλων κομμάτων, μπορεί να περισώσει την καταρρέουσα κυβέρνηση του μόνο για κάποιους μήνες. Ωστόσο, δεν έχει καμία απήχηση στους πολίτες ούτε μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδά της.


Επιτακτική η διεξαγωγή εκλογών

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας πρώην Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δεν μπορεί να εκμεταλλεύονται κάποιοι τα λεγόμενά του, για να “θολώσουν τα νερά”. Ο χώρος που μας ανέδειξε όλους δεν μπορεί να τραυματιστεί άλλο. Δεν μπορεί κάποιοι -όπως είναι τα πρωτοπαλίκαρα του Άκη Τσοχατζόπουλου- να οικειοποιηθούν την μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου στον τόπο. Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει τη Δικαιοσύνη σε “ιμάντα” συγκεκριμένων αποφάσεων, που ευνοούν και εξυπηρετούν τα σχέδιά του, προκειμένου να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια χώρα. Στη χώρα μας, αυτόν τον καιρό, υπάρχει παρακρατικός μηχανισμός με συγκεκριμένους καθοδηγητές, που βρίσκονται στο Μαξίμου. Η σφοδρή επίθεση στον Πολάκη από την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Διώτη είναι αποκαλυπτική. Τον κάνει φύλλο και φτερό. Η χώρα δεν χρειάζεται να έχει κυρίαρχα πολιτικά συστατικά τις μεθόδους τύπου Καμόρα. Γι' αυτό, η διεξαγωγή εκλογών είναι επιτακτική.