ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Flash 99,4 fm. Πέμπτη, 21/2/2019


Σημεία συνέντευξης  Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Flash 99,4 fm


                                                       Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019


Το δημοκρατικό πολίτευμά μας πρέπει να προστατευθεί
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανερμάτιστη πολιτική παράταξη, που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πώς θα λειτουργήσει. Διολισθαίνει συνέχεια σε θεσμικά ατοπήματα. Είναι μια κυβέρνηση που κουρελιάζει τη δημοκρατία. Εμείς πρέπει να αναδείξουμε τον βαρουφακισμό, τον πολακισμό και όλο αυτό το ανερμάτιστο δεξιό, συντηρητικό κομμάτι, που ο Τσίπρας προσπαθεί να το μετατρέψει σε κάτι διαφορετικό. Ο Πολάκης δεν αποτελεί μια εξαίρεση.  Πρόκειται για έναν ιδιότυπο ακροδεξιό φασισμό με μανδύα της αριστεράς. Όταν πας σε μια ανεξάρτητη αρχή, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και προσπαθείς να επιβάλεις το δικό σου δίκαιο, τι επιδεικνύεις; Φασιστική συμπεριφορά. Το πολίτευμά μας είναι η δημοκρατία του δυτικού τύπου και εμείς οφείλουμε να την προστατέψουμε.


Επιτακτική η επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα

Η αξία και η διαδρομή του καθενός πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να μην έχει ίχνος βουλιμίας. Ο Τσίπρας κυβερνάει με μεθόδους εκτροπής και έναν έντονο αυταρχισμό. Το να πουλήσεις την ψυχή σου για μια θέση είναι μια αξιοθρήνητη συναλλαγή. 145 βουλευτές πηγαίνουν και ψηφίζουν σαν στρατιώτες. Αναρωτιέμαι για πόσο καιρό ακόμα μπορεί να ανεχτεί το δυτικό κατεστημένο έναν πολιτικό που, παρά τις μεγάλες υποχωρήσεις που έκανε,  καταχρέωσε τη χώρα του χωρίς κανένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι αποτελεί έναν διαρκή κίνδυνο; Δεν ενδιαφέρεται κανείς ότι εκμαυλίζει συνειδήσεις και υποτιμά τον λαό; Δεν απασχολεί κανέναν ότι με καθεστωτικές πρακτικές προσπαθεί να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως έκανε με τον Σημίτη, τον Βενιζέλο και τον Στουρνάρα; Έχω την πεποίθηση ότι όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία, όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα θα περαστούν από κόσκινο και η χώρα θα επανέλθει στην κανονικότητα.