ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30». Παρασκευή, 22/2/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30»


Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019


Το χαμένο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στην εξουσία για τρία πράγματα. Πρώτον, γιατί είπε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. Δεύτερον, λόγω του ηθικού πλεονεκτήματος. Τρίτον, λόγω του συνθήματος “τελειώνουμε με το παλαιό”. Αυτό ήταν το τρίπτυχό του. Σήμερα, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Στην Εφημερίδα των Συντακτών, σε σχέση με το ηθικό ζήτημα, ο νέος διευθυντής σύνταξης, κ. Σωτήρης Μανιάτης αναφέρει: “Δεν προβληματίζει κανέναν το γεγονός ότι εκταμιεύεται από έναν πολιτικό -και μάλιστα υπουργό- ένα ποσό τέτοιου ύψους ως καταναλωτικό δάνειο, δηλαδή μετρητά στο χέρι, σε μια προεκλογική χρονιά;” Αυτό είναι το θέμα κατά την άποψή μου.

Η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική πνοή
Στο Κίνημα Αλλαγής ένας φεύγει και εκατό έρχονται. Είμαι άνθρωπος της κοινωνίας και μπορώ να αντιληφθώ τον παλμό της. Στις συγκεντρώσεις μας βλέπω τρομερή διαφορά ως προς την προσέλευση του κόσμου. Το ίδιο και στην καθημερινή μου συναναστροφή με τους πολίτες. Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα μεγάλο προβάδισμα. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πολύ κάτω του και γι΄ αυτό προσπαθεί αυτόν τον καιρό, με τις ανερμάτιστες πρακτικές του, να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα. Το Κίνημα Αλλαγής έχει έναν αυτόνομο πολιτικό λόγο. Έχουμε χαράξει μια άλλη πορεία. Όταν η χώρα ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής κάναμε συμβιβασμούς για το καλό του τόπου και δεχτήκαμε να συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία. Η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος έχει πια τελειώσει. Στην πολιτική δεν υπάρχουν συμψηφισμοί. Μια κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη δεν πρέπει να αποκτά την ψυχολογία μιας καθεστωτικής κυβέρνησης. Στον δυτικό κόσμο τα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με την ακροδεξιά και ακολούθησε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Είναι μια Βαβέλ πολιτικής και πολιτικών, που πρέπει πια να αποδεχτεί ότι θα φύγει.