ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ ΕΡΤ Τρίπολη 101,5 fm και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αρσένη. Παρασκευή, 29/3/2019


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ ΕΡΤ Τρίπολη 101,5 fm και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αρσένη


Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019Το συνέδριο ομογενοποίησης του Κινήματος Αλλαγής
Το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα συνέδριο ομογενοποίησης. Είναι ένα συνέδριο στο οποίο οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αποκτήσουν ενιαία υπόσταση. Στο παρελθόν έχουν γίνει λάθη αλλά τώρα πια προέχει η μάχη για την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και τη διεύρυνση της απήχησής του, η οποία πια είναι γεγονός. Όσοι προσπαθούν να κάνουν “ρεσάλτο” στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, δεν θα τα καταφέρουν. Οι προοδευτικές δυνάμεις συντάσσονται με το Κίνημα Αλλαγής. Οι όποιες ενστάσεις και διαφοροποιήσεις θα μείνουν πίσω αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα δημιουργηθεί ένας νέος προοδευτικός πόλος, που θα μπει “σφήνα” στα παιχνίδια εξουσίας των δύο μονομάχων. Το θέμα της ονομασίας του φορέα μας έχει τελειώσει. Ο φορέας λέγεται “Κίνημα Αλλαγής”. Το συνέδριό μας θα αποτελέσει αφετηρία για μια νέα πορεία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, με διακριτούς ρόλους για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εσωκομματικές περιχαρακώσεις. Σημασία έχει να συνδράμουμε στην πολιτική ζωή του τόπου, καταθέτοντας προτάσεις για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, της κοινωνίας, των πολιτών.


Αυτόνομη πορεία για το Κίνημα Αλλαγής
Η προσπάθεια δημιουργίας ενός δίπολου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με απώτερο σκοπό την εξαφάνιση του Κινήματος Αλλαγής, δεν θα πετύχει. Το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να είναι συμπλήρωμα κανενός. Αντιθέτως, πρέπει να επιδιώξει τον προοδευτικό προσανατολισμό της χώρας. Η λύση δεν είναι ούτε η διαφαινόμενη επικράτηση του κ. Μητσοτάκη ούτε η βουλιμία των νεοδημοκρατών και των συριζαίων για την εξουσία. Το τραγικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, στον βωμό της εξουσίας, κάνει ένα πλειστηριασμό της ιστορίας της Αριστεράς. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δώσει την ευκαιρία στο Κίνημα Αλλαγής να έχει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Η τάση που καταγράφεται τελευταία στις δημοσκοπήσεις θα συνεχίσει, γιατί το ποσοστό συσπείρωσης θα αυξηθεί και άλλο. Εμάς μας ενδιαφέρει να επιβάλουμε το πρόγραμμα Ελλάδα και γι' αυτό μπορούμε να στηρίξουμε έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό, που θα συγκροτείται από δημιουργικές δημοκρατικές δυνάμεις, από υγιείς προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Δεν μπορούμε βέβαια να συνεργαστούμε ούτε με τις ακραίες λαϊκίστικες ούτε με τις ακραίες συντηρητικές δυνάμεις. Μπορεί να είναι δύσκολα αυτά που διεκδικούμε αλλά θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει αφενός μια υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπαθεί να “ψαρέψει σε θολά νερά”. Αφετέρου, είμαστε μάρτυρες μιας ντροπιαστικής αντιμετώπισης των γεγονότων από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι όλα θα είναι στη διαφάνεια. Από τη μία, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τους δήθεν πολέμιους της Ακροδεξιάς, που στην πραγματικότητα την έχουν στην αγκαλιά τους και κυβερνούν μαζί. Από την άλλη, ενώ πιστεύουμε στον ιδιωτικό τομέα και στις ξένες επενδύσεις, θεωρούμε ότι η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει με τους όρους της ελεύθερης αγοράς, όπως η Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο κοινωνικό κράτος. Οφείλουμε να προστατέψουμε τον χαμηλόμισθο, τον συνταξιούχο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται, γιατί έχει ισχυρές ανασταλτικές δυνάμεις στο κόμμα του.


Αναγκαία η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ
Η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαιότητα για τη χώρα, διότι η διακυβέρνησή του σηματοδοτεί μια κακή περίοδο για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας “Ψευτοθόδωρος”. Υποσχόταν ένα γερό χτύπημα στη διαπλοκή και τώρα ταυτίζεται μαζί της. Επειδή είμαι παλαιός κοινοβουλευτικός, ήμουν στην επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens και θυμάμαι τον κ. Παπαδημούλη, τον κ. Κωνσταντόπουλο, κ.ά. να ανακρίνουν “μέχρι θανάτου” τον “αρχηγό της διαπλοκής”, τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Τώρα, τον γιο του τον έχουν στο ευρωψηφοδέλτιό τους. Επίσης, αναρωτιέμαι πώς δεν ντρέπονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για τον νόμο Κατσέλη, που καταψήφισαν ενώ προστάτεψε τους ανθρώπους να μην χάσουν την πρώτη κατοικία τους. Δεν ντρέπονται ούτε που χαρίζουν στις τράπεζες 300 εκατομμύρια ευρώ. Με τις ρυθμίσεις τους, δεν ευνοούν τους αδύναμους, τους συνεπείς και πρόθυμους δανειολήπτες. Δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και πρέπει να φύγει γρήγορα, γιατί κάνει κακό στον τόπο.