ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Τετάρτη, 13/3/2019Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)


Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019Εύλογα ερωτήματα για την χρονική στιγμή της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα
Είναι γεγονός ότι ο Ποινικός Κώδικας έπρεπε να αλλάξει. Είναι κάτι που συζητείται από το 2010. Βέβαια, ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να γίνει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και γιατί δεν έχει γίνει νωρίτερα. Η περίπτωση της κυρίας, που ήταν καθαρίστρια σε σχολείο είκοσι χρόνια και η οποία καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη επειδή αποδείχτηκε πως πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού, αναδεικνύει ότι ο νόμος, στην τωρινή του μορφή, είναι υπερβολικός. Η αλλαγή όμως του πλαισίου ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι προβληματική. Η περίπτωση του κ. Φορτσάκη, που ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε υποστεί τα πάνδεινα για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και τώρα είναι βουλευτής, είναι αποκαλυπτική. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του νέου ορισμού για το έγκλημα του βιασμού, για το οποίο πήρε θέση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί τίθεται το θέμα της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα τώρα, που πήγε η δικογραφία Πολάκη στη Βουλή. Επίσης, μήπως με αυτόν τον τρόπο αλλάζει και η αντιμετώπιση της κ. Δούρου για τα 125 θύματα στη Μάνδρα και στο Μάτι; Μήπως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους; Αφήνοντας κενά, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στον καθένα το δικαίωμα να σκεφτεί το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι η πολιτική είναι διαχείριση συμβόλων, για να θυμηθούμε και τον Φρανσουά Μιτεράν. Τα σύμβολα και οι πράξεις καθορίζουν την πολιτική του κάθε κόμματος. Οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς. Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, που αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται έντονο αίσθημα ανασφάλειας.