ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Παρασκευή, 22/3/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
Επιζήμιες για τη χώρα οι επιθέσεις στις αντιπροσωπείες ξένων χωρών στην Ελλάδα
Όλα όσα συμβαίνουν είναι απόρροια της επικρατούσας ασταθούς πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας. Ίσως το συμβάν με τη χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο να συνδέεται με το ότι αυτές τις ημέρες υπήρξε η αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας από τη Ρωσία. Δεν ξέρουμε ούτε ποια ομάδα το έκανε ούτε γιατί. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι τέτοιου είδους πράξεις δημιουργούν προβλήματα στη χώρα. Η βία είναι καταδικαστέα, από όπου κι αν προέρχεται. Η αστυνομία θα έπρεπε να επιληφθεί άμεσα επί του θέματος. Θα περίμενα να είχε βγει άμεσα κάποια ανακοίνωση.


Προκλητικές οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον κ. Ερντογάν. Δεν γνωρίζουμε όμως τι ειπώθηκε κατά την επίσκεψη αυτή. Δεν υπήρξε ανακοινωθέν. Μήπως υπάρχει κάποια κρυφή συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών; Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση πέρασε στη Βουλή μια τροπολογία για τα μειονοτικά σχολεία στη Θράκη. Εκεί υπήρξε μια μεγάλη αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ο κ. Κοτζιάς δεν είχε αντιδράσει καθόλου τότε. Χθες, όμως, αντέδρασε και ισχυρίστηκε ότι η μειονότητα της Θράκης παραχωρείται στα χέρια της Τουρκίας. Με την ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι, όσο ήταν Υπουργός Εξωτερικών, δεν υπήρξε καμία συζήτηση για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ότι κακώς άνοιξε ο διάλογος με την Τουρκία για το θέμα αυτό. Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στις κατηγορίες του κ. Κοτζιά περί μυστικών πρωτοκόλλων συνεννόησης με την Τουρκία. Ό,τι συνέβη χθες με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας την ώρα που ήταν στην Τουρκία ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, αποτελεί μεγάλη υποχώρηση, για την οποία υπεύθυνος είναι ο Πρωθυπουργός. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε ενημέρωση από τη Βουλή για το τι συμβαίνει με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Πρέπει να μάθουμε πώς και γιατί Τούρκοι δάσκαλοι διδάσκουν στα μειονοτικά σχολεία στη Θράκη.


Εύλογη η απόσυρση της υποψηφιότητας Λοϊζου στις Ευρωεκλογές
Το επώνυμο δε δικαιώνει κάποιον από αξιόποινες πράξεις. Μπορεί ο πατέρας της να ήταν ένας διάσημος Έλληνας συνθέτης, όμως, αν αποδειχτεί ότι λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της, η κ. Μυρσίνη Λοϊζου θα πρέπει να αποσυρθεί, διότι τα πρότυπα που δημιουργεί μια τέτοια υποψηφιότητα κάνει κακό στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και στην κοινωνία.