ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Δευτέρα, 4/3/2019Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)


Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019


Αναγκαία η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
Η ασφάλεια είναι μείζον θέμα για την Ελλάδα. Οι παραβατικές ομάδες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από το πολιτικό σύστημα συνολικά. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα από ένα κόμμα, γιατί θα τις βρει μπροστά του. Τα μέτρα δεν είναι επαρκή. Και ενώ το προσωπικό είναι ελλιπές, η κ. Υπουργός Δημοσίας Τάξης χρειάζεται τρεις - τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ, για να μετακινηθεί στην περιφέρεια. Έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, το οποίο φέρνει φόβο. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι από τον ακροαριστερό χώρο θα έχει κάποιο μερτικό στις εκλογές. Γι' αυτό μάλλον υπάρχει μια ανοχή πέραν του δέοντος. Γι' αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Δεν πρέπει να έχει λόγο ούτε στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ούτε στα θέματα της δημόσιας διοίκησης και της μεταρρύθμισης της χώρας. Πρέπει να γίνει η αποσυριζοποίηση του κράτους. Η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών εξαρτιόταν από το αν του έβγαιναν η έξοδος στις αγορές, οι Πρέσπες, οι μεταρρυθμίσεις, η φυλάκιση κάποιων πολιτών αντιπάλων. Επειδή τίποτα από όλα αυτά δεν του βγήκε, είναι φοβισμένος και κάνει συνέχεια λάθη. Δε θα του βγουν ούτε τα υποτιθέμενα ανοίγματα στην κεντροαριστερά. Το Κίνημα Αλλαγής ζητά ένα διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές, για να μπορεί να είναι καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων.