ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ). Παρασκευή, 8/3/2019Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Αταίριαστοι” (ΣΚΑΪ)


Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019Αντί να δώσει πολιτικές απαντήσεις, η κ. Δούρου κάνει αγωγές
Το καλοκαίρι, όταν υπήρξαν τα 100 θύματα από τις πυρκαγιές στο Μάτι, έγραψα ένα άρθρο στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” για τις πολιτικές ευθύνες των ανθρώπων που συμμετείχαν στην όλη διαδικασία. Έθετα συγκεκριμένα ερωτήματα στην κ. Δούρου, η οποία δεν σεβάστηκε και εξακολουθεί να μη σέβεται τη μνήμη των νεκρών. Την ρωτούσα, λοιπόν, αν υπήρξε ή όχι συνεργάτιδα του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, ποιο ήταν το ακριβές αντικείμενο της συνεργασίας τους αλλά και ποια η αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Η ίδια, αναφερόμενη στο πρόσωπό μου, είχε ισχυριστεί ότι είμαι ένας βουλευτής του “κομματικού σωλήνα”. Και το έλεγε αυτό για μένα, που όχι μόνο δεν υπήρξα ποτέ παιδί “κομματικού σωλήνα” αλλά δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ και έχω εξαντλήσει όλη την ιεραρχία της επιστήμης. Η απάντησή της κ. Δούρου στα ερωτήματά μου είναι μια αγωγή 260.000 ευρώ, της οποίας εκδίκαση έχει ήδη προσδιοριστεί για τις 9 Μαΐου. Από τις αποδείξεις που έχω, προκύπτει ότι η ίδια πράγματι εργαζόταν στο Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών με Πρόεδρο τον κ. Δρόσο, τον νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ. Ως πολιτικό πρόσωπο, που έχει δημόσιο λόγο, όφειλε να απαντήσει πολιτικά και όχι με αγωγές. Θεωρώ ότι εσκεμμένα αρνείται να απαντήσει.


Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για την τραγωδία στο Μάτι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι
Τον κ. Γιάννη Καπάκη, που είχε αποστρατευτεί το 2014 από την Πυροσβεστική υπηρεσία με το αιτιολογικό της ανεπάρκειας, τον επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον διόρισε Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Επειδή μιλάμε για την ηθική πλευρά τον ευθυνών, αν κοιτάξει κανείς την περίπτωση της Πορτογαλίας, θα διαπιστώσει ότι η αρμόδια Υπουργός παραιτήθηκε σε μια παρόμοια κατάσταση. Ακόμα και σε ένα δικτατορικό καθεστώς, όπως εκείνο της Αιγύπτου, ο Υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε μετά από ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Έχει σημασία, λοιπόν, να δούμε πώς συμπεριφέρεται το 2018 – 2020 μια κυβέρνηση η οποία, όπως αποδεικνύεται, μάλλον ήταν ανίκανη για τα καθήκοντα που ανέλαβε. Θεωρώ ότι στο τέλος η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα ρίξει άπλετο φως στα γεγονότα που έγιναν στο Μάτι και στην Μάνδρα Αττικής. Σαν Κίνημα Αλλαγής, ζητάμε την παραίτηση της κ. Δούρου, η οποία δεν μπορεί να είναι καν υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής. Οι ευθύνες είναι του Πρωθυπουργού, ο οποίος επέλεξε την κ. Δούρου για τη θέση Περιφερειάρχη. Οι πολίτες, όμως, θα δώσουν πολύ σύντομα τη δική τους απάντηση.


Λάθος η αλλαγή ονόματος του Κινήματος Αλλαγής
Η επιμονή της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, να μην αλλάξει όνομα ο φορέας είναι σωστή επιλογή. Ωστόσο, το σήμα του Κινήματος Αλλαγής θα μπορούσε να περιέχει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, επειδή είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα του και δημιουργεί θετικούς συνειρμούς.