ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά.Τετάρτη, 27/3/2019
Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019Αναγκαία η τροπολογία για την πρώτη κατοικία
Με μια πρώτη ματιά, νομίζω ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό των οφειλετών. Έχουμε αργήσει να κάνουμε κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί το τραπεζικό σύστημα για άλλη μια φορά περνάει μεγάλη κρίση. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, θα κάνουμε τις παρατηρήσεις μας στη Βουλή και πιστεύω ότι, ασκώντας την κατάλληλη πίεση, ίσως να καταφέρουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τους όρους.


Δεδομένη η καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές
Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι ο κόσμος έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει από πολύ πιο πριν. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην δώσει ξανά ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν αυτήν την περίοδο μπορούν να καταγράψουν μόνο μια τάση και ότι τα αποτελέσματα τόσο των ευρωεκλογών όσο και των εκλογών θα μας εκπλήξουν όλους. Επειδή είμαι άνθρωπος της κοινωνίας και παρά τη διάθεση κάποιων να διακωμωδήσουν την υποχρέωση των πολιτικών να είναι δίπλα στην κοινωνία, τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές, έχω την πεποίθηση ότι μόνο έτσι, μόνο με την ενεργή παρουσία μας το Κίνημα Αλλαγής θα καταγράψει διψήφιο νούμερο. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην περιοχή όπου πολιτεύομαι θα δυσκολευτεί να κατακτήσει διψήφιο ποσοστό. Έχει καταβαραθρωθεί λόγω των μεγάλων ανεκπλήρωτων προσδοκιών που έχει καλλιεργήσει. Καταπάτησε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς μέσα από τη συνεργασία του με την ακροδεξιά ενώ τώρα μπήκε στη διαδικασία να εισχωρήσει και στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα της Ελλάδος που, κατά τα άλλα, κατηγορεί. Αυτό είναι κυνικό και τρομάζει τους πολίτες. Μπορεί να μην ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων”, όμως εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, που ο κ. Τσίπρας μας κατηγορεί ότι εκπροσωπούμε το “παλαιό”, δεν διανοηθήκαμε να βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας την επιχειρηματικότητα, για να μας ελέγχει. Εμείς τη διαπλοκή την ελέγξαμε με νόμους, δεν την κρατήσαμε στην αγκαλιά μας.


Αυτόνομη πορεία για το Κίνημα Αλλαγής
Η χθεσινή μετάδοση της κατάθεσης της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος του κ. Τσιτουρίδη από την ΕΡΤ ήταν προκλητική. Το “σπάσιμο” σε πολλά μικρά κόμματα, στο τέλος θα ωφελήσει το πρώτο κόμμα. Επίσης, θεωρώ ότι η αποχή από την κάλπη, ευνοεί τον κ. Τσίπρα. Γι΄ αυτό, καλώ όλους τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν ξανά το κόμμα μας, να εμπιστευτούν το Κίνημα Αλλαγής, που διαθέτει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό θέλουμε να εφαρμόσουμε για ένα καλύτερο μέλλον της επόμενης γενιάς. Δεν έχουμε καμία διάθεση να πάμε με κανέναν. Τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά. Η πορεία του Κινήματος Αλλαγής θα είναι αυτόνομη και θα την πιστοποιήσουμε στο συνέδριό μας στο τέλος της εβδομάδας, όπου θα μιλήσουν όλοι οι πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί του χώρου μας.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την καθαρή πορεία του στη σοσιαλδημοκρατία
Την Κυριακή θα έχουμε μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, όπου θα είναι παρών και ο κ. Frans Timmermans, ο υποψήφιος του PES για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για να αποδείξουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί σοσιαλδημοκράτες. Δε θα επιτρέψουμε σ’ αυτούς που έχουν κάνει τόσα λάθη και έχουν πικράνει τόσο την Αριστερά στην Ελλάδα να νομίζουν ότι μπορούν να καταλάβουν με “ρεσάλτο” το χώρο της Κεντροαριστεράς. Το να υποδύονται τους σοσιαλδημοκράτες ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σκουρλέτης και όλη αυτή η παρέα, πραγματικά είναι μεγάλο ατόπημα και μεγάλη ύβρις για εμάς. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το μόρφωμα, το οποίο έχει μέσα την Ακροδεξιά και την Νεοκαραμανλική συνιστώσα. Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δε μας είπαν ποτέ ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Η χρεοκοπία της χώρας έχει όνομα: Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Κώστα Καραμανλή. Αυτοί ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας και εμείς αυτά θα τα αποκαλύψουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Καμία θέση για τις επιδοματικές πολιτικές στις σύγχρονες κοινωνίες
Η επιδοματική πολιτική, τουλάχιστον σε μια σύγχρονη κοινωνία της Δύσης, στην οποία ανήκουμε, σε μια κοινωνία ανεκτική στη διαφορετικότητα, δημοκρατική, η οποία έχει η ίδια στα χέρια της την τύχη της, δεν έχει καμία θέση. Τα επιδόματα χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν κάποιες κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη αλλά η επιβολή τους δεν αποτελεί αναπτυξιακό μοντέλο. Αντιθέτως, είναι για κάποια ολοκληρωτικά καθεστώτα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τα εισαγάγει ελπίζοντας σε κάποιο πολιτικό όφελος. Όμως, δεν θα καταφέρουν να κοροϊδέψουν ξανά τον ελληνικό λαό.

Σοβαρά τα ελλείμματα του ΣΥΡΙΖΑ στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής
Ενώ στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής επιβάλλεται σοβαρότητα και συναίνεση, εμείς έχουμε βάλει κάποιους ερασιτέχνες να ασχολούνται με τα θέματα αυτά. Δεν μπορεί να βγαίνει ο Τσιρώνης και να κάνει άσκοπες δηλώσεις για το Καστελόριζο. Ούτε ο Κατρούγκαλος να πηγαίνει στην Τουρκία όταν η συγκεκριμένη χώρα επιδεικνύει τέτοια επιθετικότητα. Ούτε να υπάρχουν Τούρκοι δάσκαλοι στα μειονοτικά χωριά της Θράκης, η οποία είναι ελληνική. Με το “γαρύφαλλο στο πέτο” δεν γίνεται σοβαρή πολιτική του έθνους. Ο κ. Τσίπρας το απέδειξε με την κακή συμφωνία που πέτυχε όσον αφορά στο θέμα των Σκοπίων. Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη, τώρα μάλλον τρώει τις “σφαλιάρες” της.