ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Αντέννα Νότιας Ελλάδας 97.2 fm, στο δημοσιογράφο Ηλία Σταθάκη. Πέμπτη, 21/3/2019


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Αντέννα Νότιας Ελλάδας 97.2 fm, στο δημοσιογράφο Ηλία Σταθάκη


Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019


Επιτακτική η ενίσχυση των δομών υγείας του νομού Λακωνίας
Το νοσοκομείο Μολάων περνάει δύσκολες στιγμές και πρέπει να στηριχτεί. Αυτή την στιγμή υπολειτουργεί, δεν έχει ειδικότητες. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βαριά περιστατικά. Θέλω να ξέρω πόσους παθολόγους έχει, πόσους καρδιολόγους έχει, πόσους χειρουργούς έχει. Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό, που θα μπει στο χειρουργείο. Δυστυχώς, το νοσοκομείο έχει αποδυναμωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα τα νοσοκομεία της Λακωνίας, όπως και οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γοητευμένοι από την εξουσία. Αυτή τους ενδιαφέρει. Είμαι ήδη 20 χρόνια βουλευτής και έχω πει ότι όσα χρόνια θα βρίσκομαι στο αξίωμα αυτό, οι υγειονομικές δομές δεν θα κλείσουν στη Λακωνία. Ωστόσο, πιστεύω ότι, αν το νοσοκομείο Μολάων δεν στηριχθεί, για να μην θρηνήσουμε θύματα, θα πρέπει να κλείσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λαϊκιστές και στην πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει το νοσοκομείο Μολάων. Είναι εκφραστές μιας ακραίας μισαλλόδοξης ρητορικής. Δεν φταίει ο Γρηγοράκος για όλο το κακό που έχει γίνει στη Λακωνία. Δεν έχω κάποιο προσωπικό συμφέρον. Δεν εκφράζω τους προβληματισμούς μου για ψηφοθηρικούς λόγους. Απλώς, επειδή είμαι υπεύθυνος γιατρός και επιστήμονας, θεωρώ ότι δεν πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Μ' ενδιαφέρει η υγεία των Λακώνων πολιτών, των ανθρώπων με τους οποίους συναλλάσσομαι μια ζωή. Ακόμα και να μην είμαι μεθαύριο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα συνεχίσω να στηρίζω με πάθος την ύπαρξη του νοσοκομείου Μολάων, που είναι απαραίτητο για την περιοχή, αλλά και όλων των υπόλοιπων δομών υγείας του νομού μας.


Πλασματική η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είναι πλασματική. Το 2014 πήραν την Ελλάδα με χρέος 250 δις ευρώ. Στη συνέχεια, μας “φόρτωσαν” 100 δις με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και τώρα το χρέος έφτασε στα 360 δις ευρώ. Η ΣΥΡΙΖΑϊκή “άνοιξη” ήταν μια μεγάλη απάτη. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, ως Κίνημα Αλλαγής, είμαστε πολύ περήφανοι για το παρελθόν μας. Εκσυγχρονίσαμε το τραπεζικό σύστημα. Νομοθετήσαμε και εφαρμόσαμε το σχέδιο “Καποδίστρια”. Δημιουργήσαμε τα ΚΕΠ και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Συμβάλαμε στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πουλήσαμε τη Μακεδονία. Ας μας πει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε τέσσερα χρόνια, που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας. Ας μας πει ένα αναπτυξιακό έργο που έχει υλοποιήσει στη Λακωνία. Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι οι κυβερνώντες αδιαφορούν για τα κοινωνικά, οικονομικά, θεσμικά προβλήματα της χώρας. Αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή με την κατάργηση του ασυμβίβαστου, προκειμένου η κ. Κουντουρά και ο κ. Δανέλλης να μπορέσουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ενώ ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός να μπορέσει να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι πρωτόγνωρο.


Στήριξη προοδευτικών δυνάμεων του κέντρου για την έξοδο της χώρας από τα αδιέξοδά της
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας είναι αποξενωμένες από την κοινωνία. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τον διπολισμό αλλά για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της καθημερινότητάς του, το ζήτημα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που βιώνει. Οι “κοκορομαχίες” του Τσίπρα με τον Μητσοτάκη στη Βουλή αποκαλύπτουν ότι η πολιτική σκηνή του τόπου είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την πολιτική και εκλογική του βύθιση. Οι ομάδες και τα πρόσωπα που προσελκύει δεν διαθέτουν καμία αξιοσημείωτη επιρροή. Είναι απομεινάρια μιας πολιτικής τάξης, που μοναδικό μέλημα έχουν την εξασφάλιση της πολιτικής τους καριέρας. Συνεπώς, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να αποδυναμώσουν το Κίνημα Αλλαγής, δεν θα τα καταφέρουν. Η παρέμβαση του Σημίτη στη Θεσσαλονίκη απέδειξε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει δυνάμεις και ότι είμαστε όλοι “μια γροθιά”. Εξέπεμψε ένα ηχηρό μήνυμα: τέρμα στην αποτελμάτωση. Διατύπωσε με τεκμηριωμένο τρόπο τις θέσεις για το μέλλον της χώρας, που δεν έχουν τίποτα κοινό ούτε με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της είναι ο λαός να στηρίξει τις προοδευτικές δυνάμεις, που αντιμάχονται τους εκπροσώπους του διπολισμού. Πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των εκλογών.


Άφθονη η λιτότητα που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Το γεγονός ότι οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι ηγέτες κίνησαν τη διαδικασία για τον αποκλεισμό του κόμματος Fidesz -του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν- από την πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένα σημαντικό βήμα, που αποδεικνύει ότι οι δημοκρατίες έχουν τους κατάλληλους μηχανισμούς για την διατήρησή της. Το μεγάλο ατού της δημοκρατίας είναι ότι πιστεύει στην εναλλαγή των πολιτικών σχημάτων στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους πάντες μήπως κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία. Και ο ίδιος, αντί για λιτή αφθονία, προσφέρει άφθονη λιτότητα. Ο προοδευτικός χώρος δεν μπορεί να μπει σε μια διαδικασία συζήτησης με τον κ. Τσίπρα. Η συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο δεν μπορεί να γίνει σε προεκλογικές περιόδους. Εμείς έχουμε μια σαφή στρατηγική και ένα συγκεκριμένο αξιακό μοντέλο, που δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα πρεσβεύει ο κ. Τσίπρας.


Προσωπική επιλογή του καθενός η αλλαγή πολιτικής στέγης
Η συμμετοχή πρώην στελεχών του πολιτικού μας χώρου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωπική πολιτική επιλογή. Εύχομαι να συζητήσουμε με πολιτικούς όρους, για να αναδείξουμε τον πολιτικό πολιτισμό της Λακωνίας. Περιμένω όμως να ακούσω τις πολιτικές προτάσεις των ανθρώπων που αρχικά βρίσκονταν στο χώρο της κεντροαριστεράς, στη συνέχεια πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καταλήγουν στη Νέα Δημοκρατία. Η απάντηση στον λαϊκισμό δεν είναι η συντήρηση που προσφέρει η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι προοδευτικές ιδέες και οι προοδευτικές πολιτικές δεν εκφράζονται ούτε εκπροσωπούνται από ανθρώπους που αλλάζουν πολιτική στέγη κατά το δοκούν. Και πάνω από όλα, δεν μπορούν να αφήσουν κάποιο θετικό στίγμα στην κοινωνία. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.


Η “Πελοποννησιακή Συμμαχία” δημιουργεί ελπίδα στην Πελοπόννησο
Δεν είμαι σίγουρος για το ποιος θα επικρατήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το τοπίο είναι συγκεχυμένο. Η προηγούμενη διοίκηση και ιδιαίτερα οι συμπατριώτες μας -που προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη-, έχουν να επιδείξουν έργο. Η επιλογή που θα κάνει ο Λάκωνας πολίτης θα είναι δύσκολη. Το Κίνημα Αλλαγής όμως παρουσιάζει ένα καινούργιο ψηφοδέλτιο, που εμπεριέχει πρόσωπα από όλες τις κοινωνικές ομάδες και πιστεύω ότι θα αποτελέσει μια καλή παρουσία. Για τον νομό Λακωνίας έχουμε δώδεκα “φρέσκα” πρόσωπα, που θα γνωστοποιήσουν στον κόσμο το πρόγραμμά τους. Η “Πελοποννησιακή Συμμαχία” έχει ένα καλό πρόγραμμα. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουν, γιατί πάντα το καινούργιο δημιουργεί ελπίδα.